Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 16.-22.10.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 16.10.2017 godine u 07.00 sati PS Domaljevac-šamac je zaprimila prijavu provale i krađe artikala iz rashladnog uređaja trgovine „Yimor“ u Grebnicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja  stakla na ulaznim vratima ureda „Sarajevo osiguranja“ smještenog u IV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja 4 tepiha iz perionice „Goran“ na Lepnici. O istom je  upoznata patrola PS Orašje koja je otpočela potragu za izvršiteljima i  otuđenim tepisima.

  -istog dana u 08.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja nasilnog ulaska u pmv na parkiralištu  Županijske bolnice u Orašju. O istom je  upoznat policajac u zajednici  koji je na licu mjesta zatekao malodobnika sa kojim je dežurni istražitelj krim policije PU Orašje u nazočnosti djelatnika Centra za  socijalni rad obavio informativni razgovor koga je oko 09.10 sati lišio slobode i zadržao.

  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale  u pomoćne prostorije i otuđenje veće količine alata i aparata vlasništvo  obitelji Mišković  iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim predmetima.

  -istog dana u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u „Fast-fod“ restoran  u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.40 sati se u Prudu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i srna. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je obavila očevid i poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.30 sati se u IX ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda  kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 17.10.2017 godine u 02.25 sati službenici prometne policije PU Orašje su tijekom kontrole  u prometu zatekli u alkoholiziranom stanju 49 godišnjeg Vincetića iz Donje Mahale koji  je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  17.10.2017 godine  u 15.00 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu krađe drva iz međe vlasništvo obitelji Tukulj  iz Orašja a sa lokaliteta „Bisnovača“ u Draganovcima. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.30  sati se na parkingu ispred tržnog centra „Bingo“ u VIII ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.  Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je nezgodu uzrokovala 20 godišnja Topićka  iz Pelagićeva koja se udaljila sa lica mjesta prije obavljanja očevida  i razmjene podataka sa vlasnikom parkiranog pmv. Protiv navedene će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  u 08.30 i 12.50 sati malodobnik lišeni slobode zbog sumnje na izvršenje više kaznenih djela  je sproveden u Županijsko tužilaštvo u Orašju a potom po Rješenju tužilaštva predan službeniku SOS dječjeg sela  „Kuća za mlade Tuzla“.

  -dana 18.10.2017 godine u 15.25 sati se na magistralnoj cesti M 14.1  u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva pmv i jedno tmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovala  54 godišnja A.S.  iz Donje Dubice krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta i ne držeći dovoljan razmak između vozila. Protiv navedene će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 53 godišnjeg Živkovića iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -dana 19.10.2017 godine u 01.20 sati patrola PS Orašje je u skitnji kod gradskog kolodvora  u Orašju zatekla  28 godišnjeg Bikića  iz Brčkog protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 19.10.2017 godine u 09.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkingu tržnog centra“Maxi Cash and Carry“ u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu prouzrokovao vozač nn vozila koji se udaljio sa lica mjesta prije obavljanja očevida i razmjene podataka sa vlasnikom oštećenog parkiranog pmv. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog vozača će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati se na magistralnoj cesti M 14.1 u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno izvodeći vožnju u natrag uzrokovao 26 godišnji Cvjetković iz Velike bUkovice protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.30 sati se u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se uključujući u prometu vožnjom u natrag uzrokovao 67 godišnji Marošević iz Blaževca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.25 sati se u garaži tržnog centra „City inn „ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je uzrokovao NN vozač koji se udaljio sa lica mjesta a da vozač koji je uzrokovao nezgodu o događaju nije obavijestio PS Orašje niti je razmijenio podatke sa oštećenim vlasnikom parkiranog pmv. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog vozača će biti proveden prekršajni postupak.

  – istog dana u 18.10 sati patrola Ps orašje je u prosjačenju na parkiralištu BP“Antunović“ u Orašju zatekla 16 godišnjakinju iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20.10.2017 godine u 23.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja 2 stolice ispred restorana „Desetka“ smještenog u tržnom centru „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je ubrzo pronašla izvršitelja 33 godišnjeg E.K. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana se na križanju magistralnih cesta u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno skrećući uzrokovao njemački državljanin protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 19.09.2017 godine na magistralnoj cesti M 14.2 u blizini kafea „Posavac“ u Orašju. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv a sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 2 ženske osobe u sportskoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 49 godišnju M.M. iz Donje Mahale.

  -dana 21.10.2017 godine u 00.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na obiteljskoj kući u Grebnicama. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolisa koji su lokalizirali požar kao i dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.Ž

  -dana 21/22.10.2017 godine u vremenu od 23-03.00 sati službenici PU Odžak su provodili Županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 22.10.2017 godine u 02.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja OSO ispred diskoteke“Sova“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 19 godišnjeg D.B. iz Donje Mahale protiv koga će sukladno težini povreda ovlaštene osobe,policijskog službenika, biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.55 sati se ispred kafea“Maya“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući vozilom u natrag uzrokovao 25 godišnji Bilobrk iz Strizivojna ,RH, protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.20 sati se na parkingu trgovačkog centra Yimor“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se nepropisno vozilom u natrag uzrokovao 53 godišnji S.K. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.00 sati službenici policije su po operativnoj potrazi zbog kd“Teške krađe“ lišili slobode i zadržali 52 godišnju B.Z. iz Brčkog.


  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 16.-22.10.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __9___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kd“Teške krađe“.
  __12___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom, vožnjom u natrag.
  __2___prijave narušavanja JriM , koji je ponovno narušavan prosjačenjem.
  __1___prijavu zatečenog u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po ovom osnovu.
  __6___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 16.-22.10.2017 godine smo zaprimili sveukupno _30 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.  

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti