Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 17.-23.02.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 17.02.2020. godine u 20.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M14.2 u Donjoj Mahaloj u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 19 godišnji Z.D. iz Lončara protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u VIII. ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 18.02.2020. godine u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 74 godišnje K.K.iz Matića. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminule predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 17.00 sati patrola PS Orašje dovezla u zgradu PS Orašje, po operativnoj potrazi MUP-a Sarajevske Županije, a od strane pripadnika Granične policije Orašje, lišenog slobode 25 godišnjeg Bratića iz Stupa u Sarajevu koji je nakon poduzetih potragom propisanih mjera pušten na slobodu.

  -dana 19.02.2020. godine u 18.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja ulaznih vrata prostorije hitne službe Doma zdravlja Orašje od strane 42 godišnjeg K.J. iz Ugljare protiv koga će patrola PS Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 20.02.2020. godine u 00.02 sata PS Odžak je zaprimila prijavu kd “Nasilja u obitelji“ u ulici Redže Škangića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je po ovom osnovu lišila slobode izvršitelja kaznenog djela 66 godišnjeg M.S. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 20.02.2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu postojanja osnova sumnje počinjenja kd “Iskorištavanja djeteta i maloljetnika radi pornografije“ o istom su upoznati istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -dana 21/22.02.2020. godine u vremenu od 23-03.00 sati službenici PU Odžak su organizirali županijsku akciju pojačane kontrole prometa tijekom koje su: kontrolirali 81 vozilo, izdali 3 prekršajna naloga, pregledali 34 vozila, izvršili provjeru identiteta za 1 nepoznatu osobu, iz prometa isključili jednog vozača pod uticajem alkohola, lišili slobode 2 osobe što smatramo izuzetnim rezultatima te sa razlogom pohvaljujem rad angažiranih službenika u akcij,i a koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima na suradnji.

  -dana 22.02.2020. godine u 01.20 sati patrola prometne policije PU Odžak je zbog narušavanja jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole tijekom provedbe pojačane kontrole prometa lišila slobode i zadržala 21 godišnjeg E.M. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 00.09 sati patrola prometne policije Pu Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 57 godišnjeg N.B. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 23.02.2020. godine u 06.00 sati se u ulici Vladimira Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo tijekom izvođenja radnje vozilom, preticanja, i da je vozač bicikla zadobio lakše tjelesne povrede dok je kod vozača pmv 22 godišnjeg M.P. iz Tolise utvrđena nedopuštena količina alkohola te je po istom osnovu lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na Graničnom prijelazu Šamac. U nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 17.-23.02.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela, prijavljena su različita kaznena djela.
  __4__prijave prometnih nezgoda, uzrokovanih na različite načine.
  __1__prijavu narušavanja jrim koji je narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __3__prijave ostalih događanja, prijavljeni su različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 17-23.02.2020. godine smo zaprimili sveukupno __13__prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti