Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 17.-23.06.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 17.06.2019. godine u 16.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Pervanović iz Orašja-Marković iz Matića . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je sa navedenim obavila razgovor te po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Markovića.

  -dana 18.06.2019. godine u 09.45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kd „Izazivanja opće opasnosti“ izvršenog od strane nn osobe u Grebnicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.2 u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl i da je vozač motocikla u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog sukladno posljedicama u nezgodi poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv na parkiralištu ispred županijske bolnice u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Kopićka –Miškovićka iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenu Miškovićku.

  -istog dana u 19.50 sati smo zaprimili prijavu obiteljskih razmirica u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 19.06.2019. godine u 15.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica dvoje liječnika u Županijskoj bolnici u Orašju protiv kojih će patrola PS Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim galamom i prijetnjama upućenim od strane 57 godišnjeg I.K. iz Odžaka protiv koga će patrola PS Odžak provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 18.45 sati u Brodskoj ulici u Odžaku jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 57 godišnji I.K. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u V ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta ada vozač istog vozila sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača patrola će protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva na njivi zvanoj „Šljivik-staro selo“ u Boku o čemu će biti upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 18-19.30 sati službenik PS Odžak pružao je asistenciju djelatnicima Doma zdravlja Odžak u vidu pratnje bolesne osobe do županijske bolnice u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 20.06.2019. godine u 21.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“ Ugrožavanje sigurnosti“ izvršenog od strane 49 godišnjeg A.S. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će dežurni istražitelj krim policije PU Odžak poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.06.2019. godine u 02.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu doma zdravlja u II Ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu uzrokovao 52 godišnji L.R. iz Bazika protiv koga su poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.06.2019. godine u vremenu od 11-12.30 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje službenici PU Odžak su izvršili pretres kuće, pratećih objekata i vozila vlasništvo 48 godišnjeg A.S. iz Odžaka.

  -istog dana u 15.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na kući vlasništvo obitelji Nedić iz Tolise. O istom su upoznat i pripadnici vatrogasnih postrojbi Donje Mahale i Tolise koji su požar stavili pod kontrolu te dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere,

  -dana 22.06.2019 godine u 12.30 sati se u blizini trgovačkog centra „City inn“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 23.06.2019. godine u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu ispred diskoteke „S klub“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano pmv prijavitelja i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da nesavjesni vozač nije razmijenio podatke sa oštećenim niti popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon obavljenog očevida patrola je otpočela potragu za navedenim protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 03.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti u neposrednoj blizini doma zdravlja u Odžaku u kojoj je sudjelovao jedan biciklista i pmv marke vw. tip „golf IV„ koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozaču bicikla nije ukazana pomoć. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istim vozilom upravljao 28 godišnji R.S. iz Odžaka protiv koga će sukladno težini povreda vozača bicikla biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.40 sati patrola prometne policije PU Odžak je tijekom obavljanja istražnih radnji prethodno navedene prometne nezgode utvrdila da je imenovani vozač pod uticajem alkohola zbog čega je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja.

  -dana 24.06.2019. godine u 00.40 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „RR“ u Donjoj Mahaloj o čemu je sačinila službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 17.-23.06.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave kaznenih djela, prijavljena su kd različitih sadržaja.
  __6__prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih na različite načine
  __3__prijave narušavanja JRiM., koji je ponovno narušen i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __9__prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 17.-23.06.2019. godine smo zaprimili sveukupno__22__prijave za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti