Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 17.-23.07.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 17.07.2017 godine u 21.44 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja službenog pečata na ug.objektu“Emina“ u XXV ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.40 sati se u Novom Naselju u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 19 godišnja M.Z. iz Odžaka protiv koje će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Orašje-Šamac u Tolisi a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 19 godišnji Domaljevčanin koji je izbjegavajući psa lutalicu skrenuo na nasip te vozilo prevrnuo na krov. U istoj nezgodi suvozač 14 godišnjak iz Domaljevca je zadobio lake tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije će protiv navedenog vozača sukladno težini povreda suvozača poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu slanja uznemirujućih SMS poruka prijavitelju 23 godišnjem D.B. iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere kao i patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 25 godišnjeg M.K. iz Donje Mahale.

  -dana 18.07.2017 godine u 01.09 sati službenici policije PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena zatekli ug.objekat „S-club“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 18.07.2017 godine u vremenu od 18.05-21.00 sati službenici PU Orašje su vršili pratnju i osiguranje biciklijade organizirane od strane „Udruženja žena Orašja“ na relaciji Orašje—Kostrč-Matići-Tolisa-Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 18.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zapaljenja strnjaka u Criteškoj ulici u Tolisi. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolisa koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 21.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u ulici Ive Andrića u Matićima. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga u obitelji 67 godišnjeg D.P. iz Matića.

  -istog dana službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima Tržišno-turističke inspekcije Županije Posavske prilikom ponovnog pečaćenja ug.objekta „Emina“ u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 23.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u VII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana službenici PS Domaljevac-Šamac su postupali sukladno Planu obilježavanja „Devetnaestih dana općine Domaljevac-Šamac“ što je proteklo bez incidenata. Koristim priliku mještanima Općine slavljenice u ime uprave policije MUP-a čestitati godišnjicu i zaželjeti da im dani blagdana i slave prođu u miru blagostanju.

  -dana 19.07.2017 godine u 20.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja Jrim drskim ponašanjem i vrijeđanjem u ug.objektu „Istok „ u Vidovicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim narušio 40 godišnjak sa inicijalima I.I. iz Vidovica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja . Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20.07.2017 godine u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uništenja dokumenata o vozilu vlasništvo obitelji Madžar iz Vidovica tijekom požara na vozilu koji se dogodio 22.06.2017 godine u Vidovicama.

  -istog dana u vremenu od 20-23.00 sati službenici policije PS Odžak su vršili osiguranje rok koncerta koji se održavao u Vojskovi što je proteklo bez incidenata.

  -dana 21.07.2017 godine u 01.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu narušavanja JRiM drskim ponašanjem i uništavanjem inventara od strane 37 godišnjeg M.K. iz Domaljevca protiv koga je patrola PS Domaljevac-Šamac provela prekršajni postupak.

  -istog dana 21.07.2017 godine u 20.10 sati JRiM je drskim ponašanjem i grubim vrijeđanjem na lokalnom putu u Potočanima narušio 76 godišnji I.B. iz Potočana protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.20 sati patrola PS Odžak je u prosjačenju ispred robne kuće u Odžaku zatekla 26 godišnju Osmanovićku iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 22.07.2017 godine u 21.00 sati Jrim je ispred ug.objekta „Onix“ u Kostrču narušio 37 godišnji M.K. iz Domaljevca koga je patrola PS Orašje lišila slobode i zadržala. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.20 sati se u Novom Gradu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 34 godišnji Gavranović iz Bosanskog Broda protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati se na parkiralištu ispred „City centra“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 50 godišnji Džoić iz Donje Mahale protiv koga će patrola PS Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zlostavljanja djeteta i nanošenja tjelesnih povreda u Kostrču od strane više malodobnih osoba. O istom su upoznati istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.07.2017 godine u 23.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vl.obitelji Vincetić iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.45 sati se u ulici Oslobođenja u Boku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu nepropisno se mimoilazeći u alkoholiziranom stanju uzrokovao 44 DŽ.M. iz Boka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja a protiv koga će sukladno težini povreda putnika biti poduzete zakonom previđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 17.-23.07.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __3___prijave kaznenih djela, prijavljena su KD različitih sadržaja.
  __5___prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pod uticajem alkohola.
  __5___prijave narušavanja JriM, ponovno smo zaprimili i prijave prosjačenja.
  __10___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane različite policijske aktivnosti povodom obilježavanja različitih obljetnica na našem području. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 17-23.07.2017 godine smo zaprimili sveukupno _23 _ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti