TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 17.-23.09.2018.g.

Najčitanije

Dana 19.09.2018 godine u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenoj 68 godišnjoj B.M. iz Kostrča. O istom je upoznata patrola  PS Orašje koja će protiv odgovornog za nanošenje povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 14.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenih parfema i drugih artikala iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je sukladno prijavi poduzela zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 18.10 sati se na parkiralištu nogometnog stadiona u Novom Selu  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom“kretanje u natrag“ uzrokovao 63 godišnji M.M. iz  Novog Sela protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

-istog dana u 18.45 sati službenici prometne policije PU Odžak su zbog sudjelovanja u prometu u alkoholiziranom stanju lišili slobode i zadržali do istrežnjenja  63 godišnjeg M.M. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 21.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu samozapaljenja pmv vlasništvo 48 godišnjeg Miškovića iz Kostrča. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

-dana 20.09.2018 godine u 14.00 sati  PS Odžak je zaprimila prijavu paljenja  5 duluma soje vlasništvo 48 godišnjeg Karlovića  iz Vojskove . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 12.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  razmirica na relaciji izvođača radova na groblju sa 42 godišnjim D.D. iz Tolise . O istom je  upoznata patrola PS Orašje koja je navedene upozorila na ponašanje.

-istog dana u  vremenu od 09-11.00 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju komunalnim redarima općine Orašje  na velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

-dana 21.09.2018 godine u vremenu od 14.45-18.30 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju službenicima Centra za socijalni rad Orašje u obliku pratnje bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

-dana 21/22.09.2018 godine u vremenu od 23-03.00 sati  službenici policije MUP-a su provodili Županijsku akciju pojačane  kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

-dana 22.09.2018 godine u 09.20 sati službenici prometne policije PU Orašje su prijavili prometnu nezgodu koja se dogodila 18.09.2018 godine  oko 23.20 sati u Ugljari. U istoj nezgodi je sudjelovalo jedno pmv kojim je upravljao 29 godišnji Prgić iz Donje Mahale . Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je do nezgode došlo nailaskom pmv na neoznačeno oštećenje na cesti  nastalo tijekom izvođenja radova na istoj. Protiv odgovornih će provesti prekršajni postupak.

-dana 23.09.2018 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje kojim je zatečena potpuna primjena navedene odluke.

-istog dana u 02.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 31 godišnjeg S.S. iz Đurđevika u ug.objektu “Exit“. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da su fizički napad izvršili i JRiM narušili braća A.D. iz Orašja protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

 

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 17-23.09.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

__3__prijave  kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.

__2__prijave prometnih nezgoda uzrokovanih na različite načine.

__1__prijavu narušavanja JRiM, koji je narušen fizičkim napadom u ug.objektu.

__1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

__6__prijava ostalih događanja, najčešće je prijavljivan nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje koja je u potpunosti poštivana. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 17-23.09.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __13__ prijava    naših građana za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.ing.prmeta

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti