Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 17.-23.10.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 17.10.2016 godine u 08.15 sati službenici policije PS Orašje su postupivši po prijavi građana upozorili na ponašanje 21 godišnjeg E.K.  i 28 godišnjeg S.D. iz  Orašja  o čemu su sačinili i službenu zabilješku.

  -dana 18.10.2016 godine u 17.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja  pmv vozila u Radničkoj Ulici u Oštroj Luci u kome se nalazi lovački pas i  lovačko naoružanje bez nadzora. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te utvrdila da je vlasnik vozila i naoružanja 37 godišnji M.V. iz Oštre Luke  protiv koga će zbog navedenog ponašanja biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na pomoćnoj zgradi  u ulici Bana Jelačića u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi  Orašje,Donja Mahale i Tolisa koji su  ugasili požar kao i  patrola PS Orašje koja je zbog osnova sumnje  da su izazvali navedeni požar lišila slobode 34 godišnjeg D.T.  i 22 godišnju A.H.  iz Oštre Luke protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  11.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u vikend naselju „Kočišta“ uz rijeku Savu u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid te poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 19.10.2016 godine  službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -istog dana 19.10.2016 godine u vremenu od 09.-10.30   sati  kriminalistički istražitelji PU Orašje te u vremenu od 17-17.30 sati skupa sa protupožarnim inspektorom  su  izvršili očevid  požara koji se dogodio  na pomoćnoj zgrani  u ulici Bana Jelačića u Oštroj Luci.

  -istog dana u 19.0o sati PS orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u  ulici V.Nazora u Tolisi. O istom je upoznat  policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede uputio da spor riješe putem nadležnih institucija te ih upozorio na ponašanje.

  -dana 20.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -dana 20.10.2016 godine u 09.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih  razmirica u obitelji  Kosić  u Kostrču. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio  na ponašanje 28 godišnjeg A.F. iz Maglaja   kao i službenici Centra za socijalni rad Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere .

  -dana 21.10.2016 godine  službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -dana 21.10.2016 godine u 11.00 sati PS Orašje je  zaprimila prijavu uznemiravanja 14 godišnjeg djeteta iz Orašja, putem telefona. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja  akumulatora i radio uređaja iz vozila vlasništvo  obitelji Mrkonjić iz Orašja.  O istom je upoznat policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.30 sati se na Lepnici dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 4 pmv a koju je  ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 26 godišnji Cvilinder  iz Jarmine protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.20 sati se u Sportskoj ulici u Matićima dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo nn pmv koje se udaljilo sa lica mjesta nakon kontakta sa betonskom ogradom vlasništvo obitelji Živković iz Matića. Nakon utvrđivanja identiteta patrola prometne policije PU Orašje će protiv odgovornog provesti prekršajni postupak.

  -dana 22.10.2016 godine u 04.30 sati se  u Domobranskoj ulici u Boku dogodila prometna nezgoda koju  je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 20 godišnji Oršolić  iz Oštre Luke protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana službenici PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje.

  -dana 23.10.2016 godine u 04.40 sati se na kružnom toku na ulasku u Tolisu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 18 godišnja Klaićka iz Donje Mahale protiv koje će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je utvrdila prekoračenje radnog vremena ug.objekta „Mutvak“ u Orašju. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 13.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja obitelji u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 26 godišnjeg Oršolića iz Tolise.

  -dana 24.10.2016 godine službenici PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 17.-23.10.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenih djela,prijavljeni su sasvim različiti sadržaji.

  __4___prijave prometnih nezgoda,koje su uglavnom uzrokovane kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __0___prijava narušavanja JriM.

  __11___prijava ostalih događanja, najčešće su  evidentirani nadzori nad primjenom Uredbe o radnom vremenu  ugostiteljskih objekata na području općine Orašje. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 17.-23.10.2016 godine smo zaprimili sveukupno    ___19 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

                                                                                                         

                                                                                                            GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti