Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 18.01.-24.01.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenog djela.

  Dana 18. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu kaznenog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ na način da A.Č. iz Orašja prijavljuje svoga bivšeg supruga četrdeset sedmogodišnjeg I.Č. iz Domaljevca kako putem telefona imenovanoj i njezinoj obitelji prijeti smrću, čime se ista boji za svoj život i tijelo, kao i za život i tijelo svoje obitelji. S prijavom je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 23. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ koje se dogodilo u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog istražitelja i krim. tehničara. Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj ili više njih oštetio prednje i zadnje vjetrobransko staklo i zadnje bočno desno staklo na vozilu Peugeot 407 vl. D.R. iz Orašja, a koje je bilo parkirano u XXV ulici u Orašju. Prema izjavi vlasnice vozila pričinjena je materijalna šteta oko 700,00 KM.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježeno je sedam prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 20. siječnja 2021. godine u 00,10 sati policijski službenici PS Orašje u Orašju u VII. ulici su zatekli pedeset četverogodišnjeg I.V. iz Tolise koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 20. siječnja 2021. godine u 00,25 sati policijski službenici PS Orašje u Orašju u XIV. ulici su zatekli pedeset četverogodišnjeg M.G. iz Brčkog koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 21. siječnja 2021. godine u 00,15 sati policijski službenici PS Orašje u Orašju u XIV. ulici zatekli su dvadeset osmogodišnjeg A.K. iz Vidovica, dvadeset osmogodišnjeg M.M. iz Orašja i trideset šestogodišnjeg M.G. iz Ugljare koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 23. siječnja 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u Odžaku u ul. R.Porobića. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su JRiM narušili drskim ponašanjem šezdeset petogodišnji V.M. iz Vukosavlja i četrdeset petogodišnji A.B. iz Odžaka. Protiv navedenih će biti pokrenut prekršajni postupak.

  Dana 23. siječnja 2021. godine u 23,40 sati policijski službenici PS Domaljevac-Šamac u Domaljevcu u ulici Pos. Branitelja zatekli su dvadeset šestogodišnjeg D.G. iz Odžaka i dvadeset jednogodišnjeg A.A. iz Vukosavlja koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 23. siječnja 2021. godine u 23,50 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ulici S. Grebenarevića zatekli su dvadeset osmogodišnju E.M. iz Odžaka koja se kretala na javnom mjestu čime je prekršila odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Protiv imenovane su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 24. siječnja 2021. godine u 00,55 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ulici R.Porobića zatekli su dvadeset šestogodišnjeg D.G. iz Odžaka i dvadeset jednogodišnjeg A.A. iz Vukosavlja koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Protiv imenovanih su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  PROMET

  Evidentirana je jedna prijava prometnih nezgoda.

  Dana 21. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju II. i III. ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala J.H. iz Orašja koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 508 vozila i vozača, uručili su 91 prekršajni nalog i pet obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja, te su podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili četiri vozača i jedno vozilo.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljene su četiri prijave ostalih događaja.

  Dana 18. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu međusobnih razmirica kojom Š.T. iz Orašja prijavljuje kako ima problema s pedeset petogodišnjeg A.H. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i obavila obavijesni razgovor s imenovanim, te je A.H. upozoren zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 20. siječnja 2021. godine u službenim prostorijama PU Orašje policijski službenici su malodobniku izrekli usmeno upozorenje, naloženo od strane nadležnog tužitelja Županije Posavske u skladu s čl. 23 Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i malodobnicima.

  Dana 24. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica kojom J.P. iz Orašja prijavljuje kako ima problema s svojim sinom trideset dvogodišnjim E.P. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i obavila obavijesni razgovor s imenovanim, kao i s majkom prijavljenog Z.J., te je E.P. upozoren zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 24. siječnja 2021. Godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom djelatnica restorana Ex u G. Dubici prijavljuje kako je jednom gostu pozlilo o čemu je obavijestila DZ Odžak te su djelatnici hitne pomoći došli i istog gosta odvezli u DZ Odžak. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s nazočnim u lokalu na okolnosti prijave i utvrdila da je gost M.J. iz Osječka općina Odžak. Dolaskom u DZ Odžak imenovani nije davao znake života te je u 17,25 sati dežurni liječnik DZ Odžak, nakon neuspjele reanimacije konstatirao smrt. Pregledom od strane liječnika je utvrđeno da nema tragova koji upućuju na nasilnu smrt, te je utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem. Iz razgovora s članovima obitelji se došlo do saznanja da je imenovani imao zdravstvenih problema u vezi s krvni tlakom i srcem, te ne sumnjaju u drugi uzrok smrti i ne žele da se vrši obdukcija. O navedenom je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske kojoj je dežurni liječnik DZ Odžak priopćio da je kod M.J. smrt nastupila prirodnim putem uslijed srčanog udara.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 18 nepoznatih osoba, izvršili četiri pratnje i jedno osiguranje štićenih osoba.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 165 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 356 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom su utvrdili prekoračenje djelatnog vremena kod jednog ugostiteljskog objekata gdje su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimili smo skupno 14 prijava događaja i 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti