Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 18.-24.02.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 18.02.2019. godine u 12.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Titovoj ulici ispred hotela“ Euro“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se nepropisno vozilom u natrag u alkoholiziranom stanju uzrokovao 50 godišnji A,M. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara na niskom raslinju na njivama  u Ljeskovcu u Grebnicama. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Donja Mahala koji su lokalizirali požar.

  -dana 19.02.2019. godine u 17.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu tuče 2 muške osobe  u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je na licu mjesta zatekla  2 muške osobe koje žustro raspravljaju sa kojima je obavila informativni razgovora, a potom po istom osnovu upozorili na ponašanje 22 godišnjaka sa inicijalima E.A. iz Prokosovića.

  -dana 21.02.2019 godine u 22.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ometanja u radu lovočuvara LU“Sava“ Orašje od strane nomada sa ovcama na lokaciji „Gajevi“ u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv navedenog 34 godišnjeg S.T. iz Zagrađa zbog drskog ponašanja provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 06.30-11.30 sati službenici policije MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 10.10 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 na Lepnici dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan teretni kombibus. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 11.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodirane ručne bombe na njivi u Oštroj Luci. O istom će biti upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 22.02.2019. godine službenici PS Orašje su izvršili uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -istog dana 22.02.2019 godine u 13.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Utaje“ izvršenog od strane malodobnika sa područja općine Odžak. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u ug.objektu“Ataše“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je protiv prekršitelja provela prekršajni postupak.

  -istog u 09.45 sati Policijska Uprava Orašje je zaprimila informaciju da se na Magistralnoj cesti M 14.1 na dionici između Tolise i Domaljevca dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. Na lice mjesta je upućena ekipa za očevide prometne policije PU Orašje skupa sa istražiteljima kriminalističke policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i na licu mjesta utvrdili da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv u kome su se nalazile 4 muške osobe. Tijekom očevida smo zaprimili informaciju medicinskih institucija da su 2 osobe i to 19 godišnji T.F. iz Boka i 27 godišnji P.F. iz Orašja na žalost smrtno stradali a da su i druga dva sudionika teško povrijeđena a radi se o 47 godišnjem J.N. iz Donje Mahale i 23 godišnjem J.M. iz Matića. O istom je upoznat dežurni tužitelj Županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 11.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu primetne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.2 u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je obavila očevid te otpočela potragu za nesavjesnim vozačem tmv koji je skrivio nezgodu te se udaljio sa lica mjesta bez zaustavljanja , pružanja pomoći i razmijene podataka sa drugi sudionikom u nezgodi. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prirodne smrti u prostorijama BP „Kopačević benz“ 61 godišnje A.T. iz Orašja. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminule predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 21.20 sati službenici policije PS Gradačac su temeljem operativne potrage MUP-a ŽP lišili slobode 23 godišnjeg V.N. iz Gradačca koji je oko 22.27 sati predan istražiteljima krim policije PU Odžak. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.02.2019 godine u vremenu od 10-14.00 sati istražitelji krim policije PU Orašje su nazočili obdukciji smrtno stradalim u prometnoj nezgodi koja se dogodila 22.02.2019 godine

  -dana 23/24.02.2019 godine službenici policije PU Orašje su skupa sa pripadnicima odjela za potporu MUP-a provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 18-24.02.2019 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__prijava kaznenog djela.
  __4__prijave prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem mv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __2__prijave narušavanja JRiM, koji je narušen na različite načine.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __9__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti.
  Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. u vremenu od 18-24.02.2019 godine smo zaprimili sveukupno __17__ prijava za kompletno područje Županije Posavske što s obzirom na posljedice ne možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.promet

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti