Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 18.-24.03.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 18.03.2019. godine u 08.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prijetnje smrću upućene telefonskim porukama od strane izvjesnog Durakovića iz Zenice. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu štete na 10 duluma pšenice vlasništvo obitelji Krištić iz Boka a pričinjene od strane stada ovaca nepoznatog vlasnika na lokaciji „Blašelište „ u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 19.03.2019. godine u vremenu od 10.30-12.30 sati istražitelj krim policije PU Odžak je skupa sa vještakom protupožarne zaštite i kriminalističkim tehničarom PU Odžak izvršio očevid oštećenje vikendice požarom koji je prijavljen 17.03. 2019 godine kojim je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je počinjeno kd“Oštećenje tuđe stvari“. Navedeni službenici krim policije PU Odžak će sukladno prikupljenoj dokumentaciji poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.55 sati pozornik PS Orašje je u prosjačenju u VI ulici zatekao 50 godišnju J.S. iz Tuzle i 29 godišnju Č.N. također iz Tuzle protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20.03.2019. godine u 17.10 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju na magistralnoj cesti zatekla biciklisti 55 godišnjeg Džijana iz Županje koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u VI ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 21.03.2019. godine u 14.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim u restoranu „Vienna“ smještenom u City centru“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim nepristojnim ponašanjem narušio 63 godišnji M.B. iz Kostrča protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.45 sati se na magistralnoj cesti M 1 .8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao vozač tmv 43 godišnji N.D. iz Milića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08-12.00 sati službenici policije MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 22.03.2019. godine službenici PS Orašje su izvršili uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje

  -istog dana u 01.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u II ulici u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju uzrokovao 25 godišnji Šarić iz Draganovaca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 22.03.2019. godine u 17.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prijetnji upućenih obitelji susjeda u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku . O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je zbog upornosti u činjenju prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja patrole PS Odžak lišila slobode i zadržala prekršitelja 65 godišnjeg D.Š. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08-12.00 sati službenici PU Orašje su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 18.45 sati se pogoršalo zdravstveno stanje osobi lišenoj slobode kome je pružena prva pomoć a nakon toga je upućen u Županijsku bolnicu u Orašju radi nastavka liječenja.

  -dana 23.03.2019. godine u 20.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pmv vlasništvo 64 godišnjeg A.D. iz Donje Mahale parkiranog na parkiralištu sportske dvorane u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere kao i susjedne policijske agencije koje su otpočele mjere potrage za vozilom i izvršiteljima.

  -dana 24.03.2019. godine u 02.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja još jednog pmv parkiranog na parkiralištu stadiona „Goal“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.25 sati se u ulici Vladimira Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo zbog kretanja motociklom neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta od strane vozača 32 godišnjeg Oršolića iz Tolise koji je skupa sa suvozačem zadobio lakše tjelesne povrede. Protiv navedenog će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 25.03.2019. godine u 01.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu samozapaljenja dimnjaka na kući vlasništvo obitelji Erkapić iz Orašja.O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Orašje koji su poduzeli mjere nadzora nad istim.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 18.-24.03.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kd“ Teške krađe“.
  __4__prijave prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem mv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __3__prijave narušavanja JRiM, koji je ponovno narušen i prosjačenjem.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __6__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 18.-24.03.2019. godine smo zaprimili sveukupno__19__prijava za kompletno područje Županije Posavske što s obzirom na posljedice ne možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.promet 

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti