Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 18-24.04.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 18.04.2016 godine u 11.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja  registarskih pločica sa pmv vlasništvo 50 godišnjeg Lucića iz  Domaljevca.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  oko 20.50 sati službenici policije MUP-a ŽP su provodeći operativnu akciju  tijekom kontrole pmv u istom zatekli  špricu sa tekućinom  koja svojim izgledom podsjeća na ulje kanabisa. Protiv vozača istog vozila  20 godišnjeg M.M.  iz Dervente  kao i putnika iz vozila nadležni inspektor za narkotike će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati se na križanju Avenije i XXXVI ulice u Orašju se dogodila prometna nezgoda   u kojoj su sudjelovala 2 pmv . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje Koja je očevidom prometne nezgode utvrdila da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 20 godišnji M.V. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09.-14.00 sati  službenici PU Odžak su provodili Županijsku akciju pojačane kontrole prometa  tijekom koje su kontrolirali  59 vozila, izdali 3 prekršajna naloga, izvršili provjeru identiteta za 5  nepoznatih osoba te izvršili pregled 24 motorna vozila.Koristim priliku zahvaliti kontroliranim vozačima na korektnom ponašanju a službenicima policije tijekom provedbe akcija na uspješno izvedenim akcijama  i postignutim rezultatima.

  -dana 19.04.2016 godine u  09.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Matuzović- Vinkovićka. O istom je  upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 66 godišnju Vinkovićku iz O.Luke.

  -istog dana u vremenu od 14.50-19.30 sati službenika PS Odžak je pružao asistenciju djelatnicima Doma zdravlja Odžak  prilikom prevoženja duševno  bolesne osobe na psihijatriju u Orašje i u Tuzlu što je proteklo  bez incidenata.

  -dana 20.04.2016 godine  u 15.46 sati se  u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u  kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili  europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela  60 godišnjeg  Tuzlaka iz  Domaljevca. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu  prirodne smrti te tijelo  preminulog predao članovima  obitelji radi ukopa.

  -dana 21.04.2016 godine u 19.30 sati  se na križanju II i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan  neregistrirani motocikl.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je očevidom utvrdila da je nezgodu nepropisno pretičući  triciklom uzrokovao 53 godišnji Imrek iz Orašja  koji je u nezgodi zadobio  teške tjelesne povrede. Protiv navedenog će  i sukladno zakonu o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  požara  u obiteljskoj  kući u ulici Kralja Tomislava u O.Luci. O istom su upoznati pripadnici  vatrogasne postrojbe iz  Tolise koji su lokalizirali požar  kao i nadležni kriminalistički tehničar PU Orašje  koji je poduzeo zakonom  predviđene mjere.

  -dana 22.04.2016 godine u 13.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja novca   vlasništvo 28 godišnjeg državljanina Poljske na GP  Šamac.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je utvrdio da u prijavi nema elemenata kaznenog djela.

  -dana 23.04.2016 godine u 03.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv ispred  BP „Marijus „ u II ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.10 sati  na magistralnoj cesti u Posavskoj Mahaloj  JriM je drskim  ponašanjem narušila  34 godišnja N.M.  iz Odžaka  protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.00 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju zatekla  21 godišnju Ahmetovićku  iz Brčkog protiv koje će biti  proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.40 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju zatekla   i 22 godišnju Beganovićku  iz Brčkog   protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 24.04.2016 godine u 00.05 sati se na križanju III i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisnim mimoilaženjem uzrokovala 20 godišnja Lucićka iz Domaljevca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  13.35 sati se u Prudu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je očevidom utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 32 godišnji Šušak  iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni  postupak.

  -istog dana u 11.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu verbalnih rasprava na stadionu u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 26 godišnje  Benkoviće iz Ugljare.

  -istog dana u  15.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu familijarnih razmirica na relaciji  Kosić- Piljići.  O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje članove obitelji Piljić  iz Domaljevca.

  -istog dana u  20.00 sati se na parkiralištu nogometnog stadiona „Goal“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

              U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 18.-24.04.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe.                                             

  __5___prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom  uvjetima i stanju puta

  __3___prijave narušavanja JriM ,koji je najčešće narušavan prosjačenjem.

  __9___prijava ostalih događanja,najčešće su ponovno prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 18.-24.04.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___20 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  . 

   

                                                                                                                          GLASNOGOVORNIK
    Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti