Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 18.-24.05.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 18.05.2020. godine u 07.00 sati PS orašje je zaprimila prijavu provale u ug.objekta „Posavac“ u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u trgovinu „Nova Bosna“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu teškog ozljeđivanja sa smrtnom posljedicom tijekom izvođenja radova traktorom traktoriste 74 godišnjeg Ćoškovića iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a ŽP koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u XXXVI ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je članove obitelji, oca i sina, upozorila na ponašanje.

  -dana 18./19.05.2020 godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 102 osobe na području općine Orašje i 22 osobe na području općine Domaljevac-šamac koje su u potpunosti poštivale propisanu mjeru.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 63 vozila sa 120 osoba kojima je određena samoizolacija prostorom općine Orašje i 1 vozila sa 1 osobom kojoj je određena samoizolacija prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 61 osobe na području općine Odžak koje su u potpunosti poštivale propisanu mjeru.

  -tijekom dana patrola PS Odžak je provodeći nadzor nad primjenom epidemiološko-zaštitnih mjera uočila 2 osobe koje nisu poštivale propisane mjere koje su upozorili na ponašanje.

  -dana 21.05.2020. godine u 09.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u II ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano pmv i nepoznato vozilo koje je isto vozilo kontaktiralo i napustilo lice mjesta a da vozač o događaju nije obavijestio PS Orašje niti oštećenog. Nakon utvrđivanja identiteta patrola prometne policije će protiv nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.55 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 84 godišnji I.B. iz Novog Sela protiv koga će navedena patrola provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Atifa Šapčanina u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 10.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Redže Porobića u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 22.05.2020. godine u 12.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu obiteljskog nasilja u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv odgovornih sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje lakših povreda 19 godišnjoj A.K. iz Orašja od strane 31 godišnjeg E.P. iz Orašja koja je lišena slobode i zadržana. Protiv navedene će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Ulici Bana Jelačića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 54 godišnju Klaićku iz Donje Mahale od strane 59 godišnje A.K. iz Donje Mahale protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.15 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti narušila prethodno imenovana protiv koje će i po ovom osnovu biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 22./23.05.2020. godine patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad mjerom samoizolacije 79 osoba na području općine Odžak koje su poštivale propisanu mjeru među inima se zateklo i 5 vozača tmv koji su se nalazili na službenom putu.

  -dana 23.05.2020. godine u 17.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu „City centra“ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 23./24.05.2020. godine patrole Pu Odžak su izvršile nadzor nad primjenom samoizolacije 79 osoba na području općine Odžak među kojima se zateklo i 5 vozača profesionalaca koji su poštivale određenu mjeru.

  -dana 24.05.2020. godine u 22.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 26 godišnju S.B. iz Orašja od strane 19 godišnje A.K. iz Orašja protiv koje je patrola PS Orašje provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 05.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara na obiteljskoj kući u Brvniku. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnog društva Domaljevac- koji su lokalizirali požar.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 46 godišnjeg S.D. iz Osječka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 24./25.05.2020. godine patrole Pu Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 79 osoba na području općine Odžak među kojima se zateklo i 5 vozača profesionalaca koji su poštivali propisanu mjeru.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 18.-24.05.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __6__prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda.
  __5__prijava prometnih nezgoda, uzorkovanih na različite načine.
  __3__prijave narušavanja jrim, najčešće su prijavljivane susjedske razmirice.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.

  Zaprimili smo__13__prijava izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojom je izvršena kontrola __858__osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja, 25 vozača se nalazilo na službenom putu.
  Izvršeno je__12__nadzora provedbe Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata koja je u potpunosti poštivana.
  Izvršeno je__236__pratnji vozila u kojima se nalazilo__397__osoba kojima je izrečeno rješenje o samoizolaciji kroz prostor Županije Posavske.
  Izvršeno je 12 nadzora nad provedbom epidemiološko-zaštitnih mjera, korištenju zaštitnih maski i rukavica, pri čemu su službenici PS Odžak u kršenju odredbi zatekli 2 osobe koje su upozorili na ponašanje.
  Zaprimili smo__6__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 18.-24.05.2020. godine smo zaprimili sveukupno__21__prijava građana i__273__ različite aktivnost policije sukladno odluci županijskog stožera civilne zaštite.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti