Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 18.-24.06.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 18.06.2018 godine u 09.45 sati PU Odžak je zaprimila prijavu sječe i otuđenja 20-tak trupaca hrasta iz šume vlasništvo obitelji Terzić  iz Donjeg Svilaja a sa lokaliteta Kadar. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.38 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  u obliku fizičkog obračuna ispred kladionice „Petica plus „ u ulici Posavskih branitelja  u Baziku. O istom je upoznat  dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je sukladno težini povreda sudionika lišio slobode 26 godišnjeg S.B. iz Bazika dok će očevid provale u kuću povrijeđenog Lozića biti obavljen danas tijekom dana.

  -istog dana u 16.10 sati se na graničnom prijelazu u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao vozač tmv  42 godišnji Mašić  iz Srebrenika koji je oštetio rampu na ulasku u carinski terminal. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.50 sati se  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se uključujući u promet uzrokovao 61 godišnji I.B.  iz Gornje Dubice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  pronalaska  beživotnog tijela 47 godišnjeg Grgića iz Donje  Mahale . O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je nakon obdukcije i utvrđivanja da je smrt nastupila prirodnim putem  tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 10.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 17.06.2018 godine  u 23.30 sati u XI ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 19.06.2018 godine u 00.17 sati  patrola PS Orašje je prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „RR“ u  Donjoj Mahaloj o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 00.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe u ug.objektu „RR“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te će protiv  vlasnika objekta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.05 sati se u  ulici  Posavskih Branitelja u Baziku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.15 sati  PU Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Proleterskoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv uzrokovao malodobnik iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.40 sati  zbog osnova sumnje da je izvršio KD „Nasilničko ponašanje“ službenici PU su lišili slobode i zadržali 18 godišnjeg D.B. iz Bazika  protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.00 sati se  na križanju II i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 00.35 sati  patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Sloga“ u Tolisi o čemu je sačinila službenu zabilješku koja će biti distribuirana  nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 20.06.2018 godine u 23.45 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu motela“Leo“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao vozač nepoznatog traktora sa priključnim uređajem tanjiračama koji je krećući se II Ulicom  zakačio  2 parkirana  pmv na navedenom parkiralištu,udaljio se sa lica mjesta, a da sa oštećenim nije razmijenio podatke. Nakon utvrđivanja identiteta  vozača traktora protiv  navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.05 sati se na križanju Redže Porobića i Proleterske ulice u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana patrola PS Odžak je postupajući po prijavi susjeda  izvršila obilazak kuće 62 godišnjeg Vidovića iz Pruda koga su zatekli preminulog u kući.  O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.06.2018 godine u vremenu od 15-19.00 sati službenici PS Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  -dana 22.06.2018 godine u 23.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u kuću vlasništvo obitelji  Baotić u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat  dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid i otpočeo potragu za izvršiteljima  i neutvrđenom količinom novca.

  -dana 23.06.2018 godine u 07.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja preminulog  vozača u tmv na carinskom terminalu u Orašju. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti 61 godišnjeg Bašića  iz Podnovlja te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 17.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska ukopane protutenkovske mine na njivi uz regionalnu cestu Orašje-Gradačac. O istom je upoznata civilna zaštita  Općine Orašje čiji će službenici  poduzeti zakonom predviđene mjere

  -dana 24.06.2018 godine u 00.46 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  tučnjave više osoba  u diskoteci „Newstylle“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će sukladno težini povreda protiv sudionika poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja torbica sa mobilnim aparatima i novcem u diskoteci „S-klub“ u Ugljari . O istom je upoznat  dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo mjere potrage za  izvršiteljima i otuđenim  predmetima.

  -istog dana u 03.15 sati se na magistralnoj cesti M 1.8  na Dusinama dogodila prometna nezgoda u kojoj su  sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 22 godišnji Domić iz Gornje Skakave protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 18.-24.06.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila

  __5__prijava  kaznenih djela,prijavljena su KD različitih sadržaja.

  __9__prijava prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __1__prijavu narušavanja JRiM,prijavljeno je reproduciranje preglasne glazbe.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __8__prijava ostalih događanja, prijavljeni su različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 18.-24.06.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __23__ prijave    za kompletno područje Županije Posavske što   možemo smatrati  sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti