Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 18-24.07.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 18.07.2016 godine u  22.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Andrijanić u Tiitovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je obavio očevid te poduzeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim  novcem.

  -istog dana policajci u zajednici  PS Orašje su izvršili  obilazak ugostiteljskih  objekata  u interesu nadzora poštivanja  radnog vremena ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje.  Tijekom nadzora je utvrđeno da ugostiteljski objekti poštuju odredbe o  radnom vremenu navedenih objekata.

  -dana 19.07.2016 godine u 07.00 sati policijski službenici krim policije PU Odžak su tijekom očevida  i operativnih provjera kd“teške krađe“ u kuću obitelji Andrijanić  u Titovoj ulici u Odžaku došli do spoznaje da je navedeno KD izvršio 33 godišnji M.D. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom  predviđene mjere.

  -istog dana u 19.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 77 godišnje Kovačevićke iz  Vrbovačkog lipika. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminule predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 20.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica  u Savskoj Ulici u Vidovicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je suprostavljene susjede upozorila na ponašanje.

  -istog dana patrola PS Orašje je vršila kontrolu provedbe odredbi o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Tijekom kontrole je uočeno da je jedino ug.objekat“Yoker“ u IV ulici u Orašju prekoračio dopušteno radno vrijeme o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 20.07.2016 godine u 23.20 sati se u III ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je očevidom utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 32 godišnji Brašnić  iz Nirnberga protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20/21.07.2016 godine  policijski službenici PS Orašje su izvršili obilazak ugostiteljskih objekata  na području  zone odgovornosti PS Orašje  pri čemu su ponovno  zatekli  u prekoračenju radnog vremena ug.objekat“Yoker“ u IV ulici u Orašju.O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 21.07.2016 godine u 06.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale  u obiteljsku kuću i  pomoćne objekte vlasništvo obitelji Kovačević  iz Donjeg Svilaja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je obavio očevid te poduzeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim alatima.

  -istog dana u 13.45 sati  PS Odžak je zaprimila prijavu provale  u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Bajušić  iz Posavske Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj  krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere da bi  tijekom očevida navedenog KD  zaprimili informaciju o provali u  obiteljsku kuću i popratnu zgradu vlasništvo  obitelji  Bajušić također iz Posavske Mahale. Nakon obavljenog očevida otpočeta je potraga za izvršiteljima i otuđenim   oružjem i računalom.

  -istog dana u 17.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja stupova za dvorišnu ogradu vlasništvo  obitelji Delić  iz O.Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je očevidom utvrdio da je navedenu štetu pričinila 30 godišnja D.K. iz O.Luke protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati pozornik PS Orašje je u prosjačenju   u III ulici u Orašju zatekao 26 godišnju Haseljićku iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 22.07.2016 godine u 02.40 sati patrola PS Orašje je tijekom nadzora primjene propisa o radnom vremenu ug.objekata Općine Orašje utvrdila prekoračenje radnog vremena ug.objekta „Dugme“ u Orašju. O istom je sačinjena službena zabilješka koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 18.-24.07.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenog djela.                                                                                                   

  __1___prijavu prometne nezgode.

  __1___prijavu narušavanja JriM.

   __7__ prijava ostalih događanja  . Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 18.-24.07.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___13 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  . 

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti