Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 18.-24.12.2017. g.

  Najčitanije

  Dana  18.12.2017 godine u 07.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u staju  i otuđenje ovaca vlasništvo 36 godišnjeg S.K. iz  Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 13.30 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 tmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je do nezgode došlo prilikom izlijetanja kamena ispod kotača kamiona koji je razbio prednji vjetrobran dostavnom tmv vlasništvo 31 godišnjeg Ferhatovića iz Donjih Ledenica. Navedena patrola će poduzeti zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 16.45 sati se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno dostavno tmv vozilo  i pješak. U istoj nezgodi  pješakinja 67 godišnja Bulićka je zadobila teške tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije će protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u vremenu od 11-13.00 sati službenici policije PS Orašje su pružali asistenciju  stambeno komunalnom inspektoru  općine Orašje  i djelatnicima Vodovoda Orašje  što je proteklo bez incidenata.

           -dana 19.12.2017 godine u 21.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu Božićnog sajma  u Orašju.  U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili  podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 20.12.2017 godine u 17.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja muških cipela iz trgovine „Deichman“ „ smještene u trgovačkom centru „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila  da postoji osnov sumnje da je iste cipele otuđio 29 godišnji D.P. iz Ugljare koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 14.09 sati se na magistralnoj cesti  naspram BP“Zeko“ u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a  koju je nepropisnim mimoilaženjem uzrokovala 29 godišnjakinja iz Modriče protiv koje će sukladno težini povreda drugog sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 18.20 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom uzrokovao 24 godišnji H.D.  iz Odžaka protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

           -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica  u XX ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 55 godišnjeg Z.S. iz Orašja.

           -istog dana u 18.15 sati se na križanju II  i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili  europsko izvješće o nezgodama.

           -dana 21.12.2017 godine u 17.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe raznih artikala iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 16.30 sati se na križanju V i XII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili  podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

           -istog dana u 21.35 sati patrola prometne policije PU Odžak je zbog sudjelovanja u prometu u alkoholiziranom stanju lišila slobode  i zadržala do istrežnjenja 57 godišnjeg B.B.  iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 22.12.2017 godine u 18.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Nasilja  u obitelji“  u Gornjem Svilaju. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je po ovom osnovu lišila slobode izvršitelja KD 47 godišnjeg A.R. iz Gornjeg Svilaja protiv koga će i  zbog napada na OSO  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 06.30 sati se  u ulici Kralja Zvonimira u Oštroj  Luci dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 25 godišnji Šošić  iz Oštre Luke protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

           -istog dana u 17.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu da je osoba koja je zadobila povrede boraveći u domu za stare i nemoćne  preminula. O istom je upoznat dežurni istražitelj  sektora krim policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

           -dana 23.12.2017 godine u 02.03 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu prouzrokovao vozač nn vozila koji se  udaljio sa lica mjesta nakon udara u parkirano priključno vozilo prijavitelja Terzića iz Odžaka. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog vozača će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 15.15 sati se u ulici Fra Martina Nedića   u Tolisi dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno pretičući uzrokovao 57 godišnji M.V. iz  Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

           -dana 24.12.2017 godine u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  provale u vikendicu  vlasništvo obitelji Kabaklić   iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 15.15 sati se u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom je utvrđeno da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog mimoilaženja sudionika u nezgodi protiv kojih će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

           -istog dana u 10.10 sati se na križanju Domobranske i Filipovića ulice u Boku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

           -istog dana u 11.35 sati se  ulici Kralja Tomislava u Oštroj Luci dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

           -dana 25.12.2017 godine patrola PS Odžak je zbog sudjelovanja u prometu u alkoholiziranom stanju lišila slobode izvjesnog Radovanovića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

           U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 18.-24.12.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __5___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane „Teške krađe“

  __13___prijava  prometnih nezgoda najčešće  uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __0___prijava  narušavanja JriM.

  __2__ prijave  zatečenih u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po ovom osnovu.

  __3___prijave ostalih događanja,zaprimljeni su različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 18.-24.12.2017 godine smo zaprimili sveukupno    _23 _ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske 

   

                                                                                                   GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti