Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 19.-25.04.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 19.04.2021. godne u vremenu od 10-12.00 sati istražitelji kriminalističke policije MUP-a su temeljem naredbe Općinskog suda Orašje izvršili pretres obiteljske kuće i pomoćnih objekata vlasništvo 61 godišnjeg DŽ.M. iz Donje Mahale kojim su pronađeni traženi predmeti koji upućuju da postoj osnova sumnje da navedeni počinio kd“Neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga“. Navedeni vlasnik objekata je lišen slobode i zadržan.

  -istog dana u 14.20 sati službenici prometne policije PU Orašje su u prometu pod uticajem alkohola zatekli 51 godišnjeg Župarića koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja.

  -dana 20.04.2021. godine u 17.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog tromblona na njivi zvanoj „Pavićka“ u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.04.2021. godine u 14.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu službenika GP Graničnog prijelaza Orašje o sumnji da je izvršeno kd“krivotvorenje isprave“ od strane vozača pmv 66 godišnjaka sa inicijalima J.K. iz Blaževca koji je zatečen na graničnom prijelazu. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 22.04.2021. godine u 00.40 sati patrola prometne policije PU Orašje je u II. Ulici u Orašju u kršenju odredbi o ograničenju kretanja zatekla 4 osobe protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -dana 22.04.2021. godine u 11.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja čamca sa priborom i opremom za ribolov vlasništvo 60 godišnjeg K.B. iz Orašja a koji je bio smješten na obali rijeke Save u blizini bivše skele. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 09-13.00 sati službenici MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa tijekom koje su pripadnici PU Odžak kontrolirali 63 mv, pregledali ih 20, izdali 4 prekršajna naloga ,legitimirali 9 nn osoba što smatramo izvrsnim rezultatima, a o rezultatima iz akcije službenika PU Orašje ćemo Vas izvijestiti po prispijeću. Koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima u prometu na korektnom ponašanju.

  -dana 23.04.2021. godine u 04.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M1.8 na Lepnici u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pas. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana 23.04.2021. godine u 17.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja novčanika sa novcem i dokumentima iz obiteljske kuće u VIII. ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M1.8 u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv, a da je istu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao vozač 52 godišnji R.F. iz Zukića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu odlaska od kuće u nepoznatom pravcu 71 godišnjeg I.M. iz Kopanica o čemu je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu suicida 36 godišnjeg D.T. iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik i istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -dana 24.05.2021. godine u 23.20 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je u prometu u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 60 godišnjeg Fočakovića iz Šamca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.2 u Prudu u kojoj je sudjelovao jedan neregistrirani motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao i zadobio teške tjelesne povrede 22 godišnji A.D. iz Vosjkove protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.30 sati patrola PS Orašje je temeljem naredbe Županijskog tužilaštva lišila slobode 61 godišnjeg DŽ.M. iz Donje Mahale koji je oko 12.55 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje predan pripadnicima Sudske policije na postupanje.

  -istog dana u 13.32 sati pripadnici ronilačke ekipe FUCZ i Sektora kriminalističke policije MUP-a su pronašli tijelo utopljenog 71 godišnjeg I.M. iz Kopanica čije je tijelo prebačeno na patologiju Županijske bolnice Orašje radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u vremenu od 18.30-19.15 sati patrola PS Orašje je pružala asistenciju pripadnicima Županijske uprave za inspekcijske poslove prilikom obilaska ugostiteljskih objekata što je proteklo bez incidenata.

  -dana 25.04.2021. godine u 04.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na vikendici vlasništvo obitelji Mišković iz Kostrča. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Matići koji su lokalizirali požar te dežurni istražitelj kriminalističke policije Pu Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.10 sati patrola Ps Orašje je u prosjačenju u Matićima zatekla 24 godišnju Šečiku iz Draganovaca protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Proleterskoj ulici u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 17.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska veće količine streljiva za automatsku pušku u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 19.-25.04.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __5__prijava kaznenih djela.
  __4__prijave prometnih nezgoda.
  __3__prijave narušavanja jrim.
  __1__prijavu zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske. Te smo zaprimili __1585__prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 1228 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 1228 osoba i 348 obilazaka ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug. objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja policijskog sata u 2 slučaju a od strane 5 osoba, pružili 1 asistencije županijskim inspekcijskim službama povodom Corona virusa te proveli 3 ostale mjera i radnji u svezi sa naredbama kriznih stožera.
  Zaprimili smo__8__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 19.-25.04.2021. godine smo zaprimili sveukupno__21__prijavu građana te organizirali__1585__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti