Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 19.-25.02.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 19.02.2018 godine u 08.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe hrastova trupca vrijednosti oko 1000KM sa njive zvane „Burim“ u Orašju. O navedenom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.02.2018 godine u 09.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo 56 godišnjeg M.R. iz Dervente. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.55 sati PS  Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 19 godišnjeg Ž.T. iz  Grebnica. O istom je upoznat dežurni istražitelj  sektora kriminalističke policije MUP-a  i županijski tužitelj  koji je naredio poduzimanje zakonom predviđenih mjera i radnji.

  -dana 22.02.2018 godine u 09.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe novca iz jakne vlasništvo 63 godišnje F.M. iz Donje Mahale a izvršenog u vešeraju županijske bolnice u Orašju od strane  2 NN muške osobe. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je   oko 09.15 sati tijekom kontrole u prometu u III ulici zatekli pmv  u kome su se nalazile 2 muške osobe koje su odgovarale opisu izvršitelja kaznenog djela „Krađe“. Imenovani 30 godišnji Šumatović iz Doboja i 40 godišnji H.M.  iz Doboja su lišeni slobode i zadržani o čemu je upoznat dežurni tužitelj Županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 09.00 sati odjel kriminalističke policije PU Odžak je zaprimio prijavu ozbiljne prijetnje  upućene 34 godišnjoj G.P. iz Novog Grada a upućene od strane 68 godišnjeg N.T.  iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti  zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.30-11.00 sati službenici policije MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 18.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Orašju o čemu je  upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere a o zaprimljenoj prijavi i poduzetim mjerama sačinila zabilješku.

  -istog dana temeljem naredbe županijskog tužilaštva je izvršena obdukcija preminulog T.Ž. iz Grebnica koji je život nažalost okončao suicidom.

  -istog dana u vremenu od 09-11.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju komunalnim redarima  Općine Orašje na gradskoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 23.02.2018 godine u 09.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu KD“Oduzimanja ili uništenja službenog pečata“ izvršenog od strane predsjednika općinskog vijeća Domaljevac-Šamac. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je po ovom osnovu lišio slobode prijavljenog 36 godišnjaka sa inicijalima A.Ć. iz Grebnica protiv  koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.20 sati se u Vidovicama dogodila prometna nezgoda koju je nepropisnim skretanjem u desno uzrokovao vozač tmv 53 godišnji M.M.  iz Soline koji je pritom oštetio krovnu konstrukciju trgovine „Maxi“ u Vidovicama. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 06.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u ulici 104 Brigade HVO-a u Domaljevcu u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 24.02.2018 godine u 19.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe  u trgovini „Bingo“ u VIII Ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da je prijavljeno kazneno djelo izvršio 43 godišnji M.D. iz  Novog Sarajeva koji je lišen slobode i  zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 19.-25.02.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava  kaznenih djela,najčešće su prijavljivana kaznena djela „Krađe“.

  __2__prijave prometnih nezgoda, uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __0__prijava narušavanja JRiM.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __6__prijava ostalih događanja,prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 19.-25.02.2018 godine smo zaprimili sveukupno  tek __13__ prijava  za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

                                                                                                   GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti