Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 19.-25.08.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 19.08.2019. godine u 10.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu u vikendicu i otuđenje trimera vlasništvo moto kluba „Posavac“ Orašje. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog parfema iz trgovine „DM“ smještene u tržnom centru u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u još jednu vikendicu ali na lokaciji „Burim“ u Ugljari i otuđenje raznih aparata i alatki za održavanje vikend prostora. O istom su upoznati dežurni istražitelji kriminalističke policije PU Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjem Svilaju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nepropisno se krećući u natrag uzrokovala 57 godišnja A.H. iz Slavonskog Broda protiv koje će provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći ranjenom lovcu 54 godišnjem M.D. iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 20.08.2019. godine u 11.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Prudu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv kojim je upravljao 66 godišnji Omerbašić iz Odžaka a da je do nezgode došlo uslijed gubitka kontrole nad vozilom zbog rasute masne tekućine po prometnici od strane nepoznatog vozača protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.30 sati se u III ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se nepropisno u natrag uzrokovao 20 godišnji M.K. iz Vidovica protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.00 sati se na regionalnoj cesti u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan neregistrirani motocikl. U istoj nezgodi su vozač i suvozač na motociklu zadobili teške tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv odgovornog za istu nezgodu sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.40 sati se u blizini semafora u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica susjeda u Radničkoj ulici u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je suprostavljene susjede upozorila na ponašanje.

  -dana 21.08.2019. godine u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja poklopca motora na pmv vlasništvo 55 godišnjeg Dominkovića iz Tolise kome je izdana Potvrda o prijavi oštećenja na vozilu za potrebe prelaska državne granice.

  -dana 22.08.2019 godine u vremenu od 11.30-13.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima centra za socijalni rad Orašje u obliku zbrinjavanja bolesne osobe što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 66 godišnjeg I.M. iz Orašja od strane 38 godišnjeg DŽ.M. iz Boka koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 23.08.2019 godine u 02.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nanošenja povreda 29 godišnjem Oršoliću iz Tolise na njivama zvane „Basutske“. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave, zatekla povrijeđenog na makadamskoj cesti na navedenim njivama sa vidljivim ozljedama koga su prevezli u Doma Zdravlja Orašje radi pružanja pomoći. Navedena patrola će sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.08.2019 godine u 11.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Prudu u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 43 godišnji R.P. iz Odžaka protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.50 sati postupajući po zahtjevu Uprave za indirektno oporezivanje BiH policijski službenici i istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su pronašli tmv iz koga je vršen pretovar tekstilne robe u 3 kombibusa. O istom je upoznat nadležni inspektorat navedene uprave koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 24.08.2019 godine se u Gornjem Svilaju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 64 godišnjak sa inicijalima I.I. iz Odžaka protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana PU Orašje je zaprimila prijavu požara u neposrednoj blizini gradskog groblja u Orašju. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Tolise i Orašja koji su požar stavili pod kontrolu.

  -istog dana u 21.55 sati pripadnici Granične Policije GP Orašje su temeljem zahtjeva PU Tuzla-Istok lišili slobode 48 godišnjeg B.N. iz Tuzle protiv koga su poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 25.08.2019 godine u 18.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prekida nogometne utakmice i nanošenje tjelesnih povreda pomoćnom sucu na stadionu u Donjoj Dubici. Po istom je patrola PS Odžak utvrdila da je navedeni sudac zadobio lakše povrede a da mu ih je nanio gledalac na utakmici 39 godišnji I.M. iz Šamca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 19.-25.08.2019 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane provale u vikendice i nanošenja tjelesnih povreda.

  __7__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __0__prijava narušavanja JRiM.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __8__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. u vremenu od 19.-25.08.2019 godine smo zaprimili sveukupno _20_ prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti