Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 19.-25.09.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 19.09.2016 godine u 08.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenom vozaču mopeda. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je očevidom utvrdila da se nezgoda dogodila u ulici Slavka Grebenarevića u Odžak a da je u istoj sudjelovalo jedno pmv i jedan moped i da je istu nezgodu uzrokovao ne poštujući prednost prolaska vozač pmv 26 godišnji M.M. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -dana 20.09.2016 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.
  -dana 20.09.2016 godine u vremenu od 19.-22.00 sati službenici policije MUP-a su osiguravali predizborne skupove u Gornjem Svilaju i Ugljari koji su protekli bez incidenata.
  -dana 21.09.2016 godine u 00.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na pmv marke „Ford“ koje koristi 47 godišnja A.M. iz Matića. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe iz Matića koji su ugasili požar na istom te dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.
  dana 21.09.2016 godine PS Orašje je zaprimila prijavu nesretnog slučaja sa smrtnom posljedicom u šumi zv.Burumi“ u Kopanicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere i utvrdio da je tijekom sječe šume poginuo 71 godišnji Bijelić iz Kopanica .
  -istog dana službenici krim policije PU Odžak su zaprimili prijave pokušaja prevare na lokalnim izborima u Potočanima u obliku nezakonite registracije većeg broja građana o čemu će biti upoznata i centralna izborna komisija
  -istog dana službenici krim policije PU Odžak su zaprimili i pokušaj prevare na lokalnim izborima u Odžaku smislu nezakonite registracije 70 godišnjeg Džananovića iz Odžaka o čemu će biti upoznata i centralna izborna komisija.
  -istog dana službenici krim policije PU Odžak su zaprimili još jednu prijavu pokušaja prevare na izborima u Odžaku u obliku nezakonite registracije 34 godišnje Mehinovićke iz Odžaka O istom će biti upoznata centralna izborna komisija.
  -dana 23.09.2016 godine u 22.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Nasilničkog ponašanja“ u ug.objektu „Palma „ u Boku. O istom je  upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode izvršitelja kaznenog djela 36 godišnjeg V.T. iz O.Luke protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.30 sati se u Novom Gradu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnicis u razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -istog dana u 13.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja osoblja uposlenih u zgradi Vlade ŽP. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da  ih je uznemiravao 40 godišnji M.B. iz Donje Mahale  koji je pristao na pružanje liječničke pomoći što je proteklo bez incidenata.
  -istog dana krim policija PU Odžak je zaprimila prijavu pokušaja prevare povodom predstojećih izbora na ime 25 godišnjeg Medžikovića iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak i Centralno izborno povjerenstvo.
  -dana 24.09.2016 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.
  -istog dana u 19.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nasilja u obitelji   u IX ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere .
  -istog dana u 11,45 sati se  u ulici V.Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će sukladno težini povreda vozača mopeda protiv odgovornog za istu nezgodu poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 17.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja djelatnike kladionice „Bet live“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedeno osoblje uznemiravao 50 godišnji Pejičić iz Matića  koga su upozorili na ponašanje.
  -istog dana u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u  u ulici V.Nazora u Tolisi. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede upozorio na ponašanje.
  -dana 25.09.2016 godine policijski službenici PS Orašje su utvrdili poštivanje odredbi o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje.
  -istog dana u 03.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM ispred diskoteke „Sova“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv 26 godišnjeg Matića iz Domaljevca provesti prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 19.-25.09.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __1___prijavu kaznenog djela,nasilničkog ponašanja.                                                           

  __3___prijave prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom .

  __2___prijave narušavanja JriM.

  __14___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivani pokušaji prevara povodom nadolazećih izbora. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 19-25.09.2016 godine smo zaprimili sveukupno tek   ___20 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske. 

  GLASNOGOVORNIK
   Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti