Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 19.-25.10.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 19.10.2015 godine u 18.50 sati jrim je vrijeđanjem osoblja u ug.objektu „AP“ u Orašju  narušio 45 godišnji Mišković iz Kostrča protiv koga će patrola PS Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.40 sati se na križanju II i VIII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 30 godišnji Topčagić iz Sibovca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.27 sati PS  Orašje je zaprimila prijavu bacanja  eksplozivne naprave na gradilištu   obiteljske kuće u O.Luci. koje se dogodilo 16/17.10.2015 godine  u noćnim satima. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 20.10.2015 godine u 11.40 sati policijski službenik PU Odžak je zatekao u prometu utovarivač  kojim je upravljao 31 godišnji Okić  iz Čaira za koga je posumnjao da je otuđen.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je utvrdio da je ista radna mašina otuđena  a da je vlasnik iste  šljunkara u Odžaku te će protiv navedenog  izvršitelja KD poduzeti zakonom predviđene mjere

  -istog dana u 13.20 sati se  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i zaprega.Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije PU Odžak će protiv odgovornog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati se u krugu poduzeća #Bazar u“ u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo  dostavno vozilo poduzeća i NN pmv  koje se udaljilo sa lica mjesta ne razmijenivši podatke sa oštećenim. Nakon obavljenog očevida i utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača  patrola prometne policije PU Odžak će protiv odgovornog za istu nezgodu provesti prekršajni postupak.

  -dana 21.10.2015 godine u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo  obitelji Marković  iz Matića. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje  koji  je obavio očevid te će protiv odgovornog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  obiteljskih razmirica u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode prekršitelja  66 godišnjeg Evića iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.40 sati se na križanju ulice Redže Porobića i Radoslava Milanovića  u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv  a koju je nepropisno  skrećući  uzrokovala 55 godišnja Džananovićka iz Odžaka protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  12.20 sati se na križanju II i V ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.00 sati se na križanju II i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 24.10.2015 godine se u Novom Selu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan traktor.Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nepropisno skrećući uzrokovao vozač traktora 76 godišnji Kovačević protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.50 sati se na križanju IX i XIV ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv a koju je  ne poštujući prometno znakovlje uzrokovala 55 godišnja Križićka iz  Županje protiv koje će biti poduzete zakonom  predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 23.-03.00 sati  službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa  tijekom  koje su  kontrolirali 36 vozila,pregledali ih 11 te izvršili provjeru  identiteta  za 1 osobu. Zahvaljujemo kontroliranim sudionicima  na korektnom ponašanju i razumijevanju.

  -dana 25.10.2015 godine u 02.32 SATI PS Odžak je zaprimila prijavu razbijanja prednjeg vjetrobrana na PMV vlasništvo obitelji  Lujić iz Odžaka. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj  krim policije PU Odžak je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  01.55 sati se na lokalnoj cesti u Kostrču dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv i u kojoj su 2 osobe zadobile tjelesne povrede. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno skrećući uzrokovao 47 godišnji Živković iz  Kostrča protiv koga će sukladno težini povreda ostalih sudionika u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM ispred obiteljske kuće u Kopanicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim  vrijeđanjem i i omalovažavanjem   građana  a potom i policijskih službenika narušio 50 godišnji Kobaš iz O.Luke koji je lišen slobode i zadržan.Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  .U tijeku izvještajnog  period  ,od 19.-25.10.2015 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe.                                     

  __9___prijava prometnih nezgode,najčešće uzrokovanih nepoštivanjem prometnog znakovlja,odnosno prednosti prolaska .

  __3___prijavu narušavanja JriM,koji je ponovno najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom ili povodom vršenja službene dužnosti.

  __1___prijavu ostalih događanja.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 19.-25.10.2015 godine smo zaprimili sveukupno   ___17__prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

                     GLASNOGOVORNIK

                             Josip Dominković

  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti