Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 19.-25.11.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 19.11.2018 godine u 07.22 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  na magistralnoj cesti M 14.1 u Gornjem Svilaju. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak  je utvrđeno da je istu nezgodu  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 35 godišnji Dabić iz Obudovca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  susjedskih razmirica  u ulici Borisa Kidriča u Matićima. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 53 godišnji  I.P. iz Matića.

  -istog dana u 11.00 sati patrola PS Orašje je u Matićima u prosjačenju zatekla 19 godišnji Omerovićku  iz Bankerova protiv koje  je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.30 sati patrola prometne policije PU Orašje  je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 27 godišnjeg N.P. iz Domaljevca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 21.11.2018 godine u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja registarskih pločica sa pmv parkiranog u IX ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv ispred marketa “Maxi“ u III ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.55 sati se u Matićima dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 58 godišnji Dominković iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja gostiju ug.objekta kafe “Inn“ u Orašju od strane 47 godišnjeg A.M. iz Dmaljevca koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 22.11.2018 godine u 03.30 sati se u ulici Atifa Šapčanina u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 21 godišnji Ahmetović iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 22.11.2018 godine u 09.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD“Prijevare“ izvršenog od strane 30 godišnjeg Žižića iz Brčkog a na štetu obitelji Maršić iz Vidovica. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana pozornik PS Orašje je u prosjačenju u III Ulici u Orašju zatekao 25 godišnju Šečićku iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica braće Živković iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je braću Živković upozorila na ponašanje.

  -dana 23.11.2018 godine službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad provedbom općinske odluke o radnom vremenu na području Općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje. Zahvaljujemo se vlasnicima ug.objekata na poštivanju odluke.

   -istog dana 23.11.2018 godine u 11.55 sati se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će sukladno težini povreda vozača bicikla protiv odgovornog za nezgodu poduzeti  zakonom predviđene mjere

  -istog dana u 12.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u VIII Ulici u Orašju kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 14.10-15.20 sati istražitelji kriminalističke policije MUP-a su temeljem naredbe Općinskog suda Orašje  izvršili pretres ug.objekta ,stana  i pmv koje koristi 45 godišnji M.P. iz Novog Sela.

  -istog dana u 19.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Memišević-Ismajlović iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Ismajlovića .

  -istog dana u 23.40 sati se na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac na Gradištima   dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici u razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 24.11.2018 godine u 15.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću na Dusinama. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada 3 muške osobe na jednu mušku osobu u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je dolaskom na lice mjesta bila vrijeđana i omalovažavana a potom i fizički napadnuta pri čemu jedan  napadnuti policijski službenik bio prinuđen upotrijebiti vatreno oružje , ispaliti hitac u vazduh , radi upozorenja nakon čega je napad na njih prestao a napadači se dali u bijeg. Dana 25.11.2018 godine oko 00.05 sati službenici policije su lišili slobode napadače 45 godišnjaka sa inicijalima Đ.K. iz Oštre Luke i  i 27 godišnjeg M.B. iz Beča . Policijski službenici PS Orašje, koji su upućeni na intervenciju i bili fizički napadnuti , su zadobili tjelesne povrede a jedan od njih je i zadržan na liječenju u bolnici u Orašju. O istom je upoznat dežurni tužitelj Županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 03.15 sati se na magistralnoj cesti M 14.1 u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda koju je krećući se pmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 19 godišnji B.K. iz Donje Mahale  protiv koga će sukladno težini povreda vozača i putnika u vozilu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 25.11.2018 godine  u 14.28 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Beširović- Mehmedalić iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po  ovom osnovu upozorila na ponašanje  navedenog Mehmedalića.

  -istog dana temeljem naredbe Tužilaštva Županije Posavske produžena je mjera zadržavanja osobama lišenim slobode zbog napada na policijske službenike PS Orašje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 19.-25.11.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave  kaznenih djela, prijavljena su sasvim različita KD.

  __8__prijava prometnih nezgoda ,uglavnom uzrokovanih kretanjem vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2__prijave narušavanja JRiM, prijavljena su zaticanja u prosjačenju na području Općine Orašje.

  __1__prijavu zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __8__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane susjedske i obiteljske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 19.-25.11.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __23__ različite  prijave    građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti