Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 19.-25.12.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 19.12.2016 godine u 13.50 sati se na križanju  V i VIII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 50 godišnji Božanović iz Heppenheima,Njemačke , protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20.12.2016 godine u 02.30 sati se u II Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je 42 godišnji Marijanović iz Beblingena,Njemačke, prometnu nezgodu prouzrokovao krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.     -dana 20.12.2016 godine u 08.15 sati se na gradištima u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i srna. O istom je upoznat lovočuvar LD „Sava“ Orašje  i patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati patrola PS Orašje je u Oštroj Luci u prosjačenju zatekla 22 godišnju i 19 godišnju  Ahmetovićku iz Gradačca protiv koji će zbog narušavanja Jrim biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PS Orašje je u prosjačenju  u Oštroj Luci zatekla i  22 godišnju Ahmetovićku  iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana po naredbi Županijskog tužilaštva je  zbog  osnova sumnje da je počinio KD“ teške krađe“određeno zadržavanje 28 godišnjem M.Z.  iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.12.2016 godine u 21.00 sati se u XXVII ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda  koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 59 godišnji Pervanović iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09.30-15.00 sati službenici policije PS Odžak su pružali asistenciju djelatnicima Doma zdravlja  Odžak  prilikom transporta psihički bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 12.20 sati temeljem naredbe Suda Orašje lišeni slobode 28 godišnji M.Z.  iz Odžaka je od strane službenika krim policije PU Odžak predan djelatnicima Sudske policije  na dalje postupanje.

  -dana 22.12.2016 godine u  10.50 sati PU Odžak je zaprimila prijavu otuđenja veće količine stabala šume sa lokacije „Zabrana“ u Osječku vlasništvo obitelji Jelavić. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.12.2016 godine u 17.30 sati se u Ulici Džemala Bijedića u  Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnice su razmijenile podatke i popunile europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 24.12.2016 godine u 00.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  na autobusnom kolodvoru u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je  jrim fizičkim napadom narušio 27 godišnji E.P. iz Orašja protiv koga će biti provede3n prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.05 sati se na parkiralištu „S-kluba“ u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao NN vozač koji se udaljio sa lica mjesta a da sa drugim sudionikom  nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta  protiv NN vozača će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.30 sati se na parkiralištu trgovačkog centra „Citi in“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom je ponovno utvrđeno da je nezgodu prouzrokovao NN vozač  koji se udaljio sa lica mjesta ne razmijenivši podatke sa drugim sudionikom. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog  vozača će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.40 sati se na križanju Franjevačke  ulice  i ulice Vladimira Nazora u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 48 godišnji Baotić  iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog  dana u vremenu  od 23-01.30 sati policijski službenici  PU Orašje su vršili  osiguranje  misnih slavlja na  području Općine Orašje koja su protekla bez incidenata. Koristim priliku  zahvaliti se predstavnicima vjerskih zajednica na uputama vjernicima o ponašanju tijekom blagdana a posebno sa pirotehnikom kao i mladima koji su se poštovali upute tako da tijekom blagdana nismo imali zaprimljenih prijava incidenata po ovom osnovu.

  -dana 25.12.2016 godine u 19.30 sati tijekom provjere podataka za vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nezgodi prometni policajac PU Orašje je utvrdio počinjenje KD  „Krivotvorenja isprava“,upravljanje PMV sa ne pripadajućim registarskim oznakama,kojim je upravljao  imenovani Baotić iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je u prosjačenju zatekla 20. godišnjeg Ahmetovića  iz Starog Teočaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 26.12.2016 godine u 04.30 sati se  u ulici 14.Aprila u Odžaku dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 19 godišnji I.B. iz Pruda protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.45 sati PS Orašje je zaprimila  prijavu provale u pmv parkirano  u blizini diskoteke „S-klub“ u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

   

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 19.-25.12.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenih djela,prijavljena su različita kaznena djela

  __10___prijava prometnih nezgoda , najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __4___prijave narušavanja JriM, koji je ponovno  narušavan prosjačenjem.

  __3___prijave ostalih događanja.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 19.-25.12.2016 godine smo zaprimili sveukupno    ___ 20__ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

               

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominkovi
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti