Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 20-26.02.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 20.02.2017 godine u vremenu od 10.35-11.10 sati  službenici PU Orašje su vršili  pratnju  i osiguranje transporta do sada prikupljenih  Neeksplodiranih ubojitih sredstava do lokacije na kojoj je izvršeno i uništenje navedenog.

  -dana 21.02.2017 godine u 17.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu lovočuvara lovačke udruge „Sava“ Orašje da je u Boku na njivama zvane „Stara sela“ zatekao 45 godišnjeg DŽ.I. iz  Boka sa lovačkim kerom i naoružanjem. O istom je upoznata patrola PS Orašje  koja je privremeno oduzelo navedeno naoružanje kao i dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 10.25 -10.45 sati službenici prometne policije PU Orašje su vršili pratnju i pružali asistenciju  djelatnicima Federalne uprave za civilnu zaštitu tijekom transporta prikupljenih  neeksplodiranih ubojitih sredstava  do poligona za uništavanje.

  -dana 22.02.2017 godine u 20.10 sati službenici policije PU Orašje  su zbog zaticanja  da  u alkoholiziranom stanju upravlja pmv na magistralnoj cesti M 1.8 lišili slobode i zadržali  do istrežnjenja  46 godišnjeg K.Z.  iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 23.02.2017 godine u 16.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u Ulici Bana Jelačića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim vrijednostima.

  -istog dana u 08.20 sati se na magistralnoj cesti M 14.1 u Gornjem Svilaju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan kombibus  i jedan  traktor. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je nakon obavljenog očevida sukladno težini povreda sudionika protiv odgovornog za istu nezgodu poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ometanja u radu uposlenika na autobusnom kolodvoru u Orašju od strane 25 godišnje A.B.  iz Orašja  koju je policajac u zajednici upozorio na ponašanje.

  -dana 24.02.2017 godine  policijski službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad provedbom uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje tijekom koga su u radu zatekli  ug.objekte „Yoker“ u Orašju te „Leo“ i Posavac“ u Ugljari. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana 24.02.2017 godine u 22.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nanošenja više ubodnih rana 47 godišnjem M.B. iz Donje Mahale  ispred ug.objekta „054“ u XIV ulici u Orašju da bi  oko 22.10 sati u PS Orašje pristupio 71 godišnji A.D.  iz Bošnjaka sa vidljivom povredom oka. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora  kriminalističke policije MUP-a Županije Posavske koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.45 sati se u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid te poduzela zakonom  predviđene mjere.

  -istog dana u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja prednjeg desnog fara uslijed kontakta pmv  sa fazanom. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -istog dana u 09.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji 2 muške osobe u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 48 godišnjeg V.Ž. iz Boka.

  -istog dana u 18.30 sati  službenici policije PS Orašje su lišili slobode 55 godišnjeg A.M. iz Donje Mahale  koji je zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 25.02.2017 godine u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nezakonite sječe šume  na njivama zvane „Gajevi“ a koja se nalazi u imovinsko pravnom sporu. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 59 godišnjeg M.S.  iz Orašja.

  -dana 26.02.2017 godine u 12.45 sati lišeni slobode  71 godišnji A.D. iz Bošnjaka  je preda službenicima Sudske policije  na dalje postupanje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 20.-26.02.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenih djela.

  __3___prijave  prometne nezgode.

  __0___prijava narušavanja JriM.

  __9___prijava ostalih događanja. Pojavne oblike,strukturu prijava nismo analizirali iz razloga različitosti prijava po svim oblastima.  Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 20.-26.02.2017 godine zaprimili sveukupno    ___15 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske. 

                                                                                                                                                          

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti