Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 20.-26.05.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 20.05.2019. godine u 07.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Nasilja u obitelji“ u IX ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode i zadržala izvršitelja kd 62 godišnjeg H.K. iz Orašja protiv koga će sukladno težini povreda supruge biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.10 sati PS Odžak je u narušavanju JRIM u Titovoj ulici u Odžaku zatekla 58 godišnjeg F.K. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 21.05.2019 godine u 17.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu trgovačkog centra „City inn“ u Orašju. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 22.05.21019. godine u 15.30 sati PU Odžak je zaprimila obavijest PS Šamac o otuđenju pmv marke „vw“ tip „golf II“ koje je patrola PU Odžak pronašla 24.05.2019. godine oko 00.50 sati u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.05.2019. godine u 12.30 sati službenici PU Odžak su temeljem naredbe Općinskog suda Orašje izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata u ulici Redže Porobića u Odžaku koje korisni izvjesna muška osoba sa inicijalima G.A. iz Odžaka. Tijekom pretresa je pronađena zelena biljna masa koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Navedeni korisnik objekata je kriminalistički obrađen te će protiv njega biti poduzete sve zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 24.05.2019. godine u 08.25 sati PU Odžak je zaprimila prijavu otuđenja pmv marke“Rover“ vlasništvo 21 godišnjeg J.M. iz Vojskove. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.05 sati jrim je drskim ponašanjem prema OSO tijekom vršenja kontrole prometa narušila 58 godišnjakinja iz Doboja protiv koje će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.20 sat patrola PS Orašje je u prosjačenju u blizini šoping centra „City inn„ u Orašju zatekla 23 godišnji Imširovićku iz Brezova Polja protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 11-13.40 sati službenici PU Orašje su vršili pratnju biciklijade prostorom Općine Orašje koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 19.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje lakših povreda nanesenih B.P. iz Male Brusnice a od strane ženske osobe sa inicijalima P.G. također iz Male Brusnice. O istom je upoznat policajac u zajednici PU Odžak koji će sukladno nanesenim povredama protiv navedene poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 25.05.2019. godine u 21.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u ug.objektu „Joker“u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim drskim i nepristojnim ponašanjem a potom vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušila 67 godišnja M.K. iz Orašja koja je lišena slobode i zadržana. Protiv navedene će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati se na križanju XIV ulice i magistralne ceste M 1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 66 godišnja F.M. iz Boka upravljajući pmv. Protiv navedene će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09-15.00 sati službenici PU Odžak su vršili osiguranje javnog okupljanja u Posavskoj Mahaloj pod nazivom „Dani sjećanja 2019“ što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana oko 23.07 sati službenici PS Odžak su zbog alkoholiziranosti lišili slobode 57 godišnjeg Đurića iz Doboja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 26.05.2019. godine u 13.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći teško povrijeđenom 57 godišnjem Živkoviću iz Kostrča. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovanom teške povrede hladnim oružjem nanio 43 godišnji M.I. iz Kostrča koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja prednjeg vjetrobrana na pmv vlasništvo obitelji Lucić iz Donje Mahale nastalo uslijed izlijetanja kamena ispod kotača NN tmv. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je zbog sudjelovanja u prometu u alkoholiziranom stanju lišila slobode 49 godišnjeg G.M. iz Vrbovca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 20.-26.05.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava kaznenih djela, ponovno imamo i prijavu otuđenja pmv.
  __2__prijave prometnih nezgoda, uzrokovanih nepoštivanjem prednosti prolaska.
  __4__prijavu narušavanja JRiM koji je najčešće narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO i prosjačenjem.
  __2__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __5__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 20.-26.05.2019. godine smo zaprimili sveukupno__18__prijava za kompletno područje Županije Posavske što bez obzira na broj zaprimljenih prijava, posljedice u njima upućuju da protekli tjedan ne možemo smatrati u potpunosti sigurnim periodom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa 

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti