Više

  Pregled događanja za period 20.-26.07.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 20.07.2020. godine u 21.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju V. i XII. ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 3 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu u alkoholiziranom stanju i ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 41 godišnji J.R. iz Brčkog protiv koga su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 10.50-12.20 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je vršila regulaciju prometa u Grebnicama za vrijeme održavanja misnog slavlja povodom proslave blagdana „Svetog Ilije“ što je proteklo bez incidenata.

  -istog ana u 12.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 17.07.2020. godine u 23.35 sati u Boku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 21.07.2020. godine u 01.15 sati patrola prometne policije PU Odžak je u narušavanju jrim zatekla 40 godišnjeg D.P. iz Gornjeg Svilaja protiv koga su proveli prekršajni postupak.

  -dana 22.07.2020. godine u 04.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 1.8 kod „Đurića šume“ u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i divlja životinja,srna. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje i lovočuvar LU „Sava„ Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji Matolić iz Boka. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjem Svilaju u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv vozača motocikla zbog nepropisnog mimoilaženja sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.01 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Sarajevskoj ulici u Donjoj Mahali u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 19 godišnji M.K. iz Donje Mahale protiv koga će sukladno konstatiranim povredama suvozača poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 11-12.00 sati na trgu ispred stare Vijećnice u Odžaku je održano javno okupljanje udruženja poljoprivrednika „Žito“ iz Odžaka na kome je bilo nazočno 50-tak građana. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će protiv organizatora okupljanja sukladno Rješenju o zabrani okupljanja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Đukić- Dominković iz Domaljevca. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog Dominkovića.

  -dana 23.07.2020. godine u 00.57 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “Razbojništva“ izvršenog vatrenim oružjem nad uposlenikom BP“Rox“ u Orašju od strane NN muške osobe. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja sijačice za krompir vlasništvo obitelji Topić iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana istražitelji odjeljenja kriminalističke policije PU Odžak su operativnim radom na terenu došli do informacije o zasadu biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju na imanju u Vojskovi koji je zasadio 42 godišnji M.B. iz Vojskove. Temeljem naredbe sudca za prethodni postupak izvršen je pretres obiteljske kuće i pratećih objekata navedenog kojim su pronađene i tablete koje nisu dozvoljene za posjed. Navedeni je lišen slobode te će protiv njega biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu krađe novca iz obiteljske kuće vlasništvo obitelji Pranjić iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je utvrdio da je navedeno kd izvršio 34 godišnji M.M. iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.15 sati patrola Ps Orašje je u prosjačenju u III. ulici u Orašju zatekla 25 godišnji A.P. iz Brčkog protiv koje su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M14.2 u Donjoj Mahali. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv te će nakon očevida protiv odgovornog za nezgodu provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 14.05-15.42 sati temeljem naredbe suca za prethodni postupak Županijskog suda izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi 20 godišnji M.M. iz Orašja koji je oko 19.00 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kd “Razbojništvo“ lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 14.30-17.00 sati službenici PS Odžak su pružali asistenciju službenicima Granične policije i PS Brod na lokalitetu Kadar u Gornjem Svilaju prilikom stavljanja pod nadzor većeg broja migranata koji su uz policijsku pratnju sprovedeni u migracijski centra u Sarajevu.

  -dana 24.07.2020. godine u 08.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe akumulatora sa vozila vlasništvo obitelji Živković iz Matića. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.40 sati jrim je drskim ponašanjem i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 54 godišnjak sa inicijalima A.I. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana Županijsko tužilaštvo je odredilo mjeru zadržavanja lišenom slobode 20 godišnjem M.M. iz Orašja.

  -istog dana u 18.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu uočavanja 2 migranta na cesti Odžak-Potočani. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 25.07.2020. godine u 00.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prekoračenja radnog vremena ug.objekta“Hype“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode prijave o čemu će sročiti službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje ali će i zbog ometanja u radu i omalovažavanja službene osobe prilikom vršenja službene dužnosti protiv 30 godišnjeg A.R. iz Odžaka provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 24 godišnjeg Đ.M. od strane 20 godišnjeg M.D. iz Oštre Luke koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 17.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nasilja u obitelji u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode i zadržala 20 godišnjeg M.D. iz Oštre Luke protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd teške krađe na štetu obitelji Grgić iz Potočana. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.40 sati tijekom lišenja slobode navedenog izvršitelja kd nasilja u obitelji imenovani 20 godišnji M.D. je narušio i jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 23-24.00 službenici PU Odžak su pružali asistenciju djelatnicima županijske inspekcijske službe prilikom obilaska ugostiteljskih objekata na području Općine Odžak kojom prilikom su zatekli poštivanje odluke o radnom vremenu svih kontroliranih objekata.

  -dana 26.07.2020. godine u 01.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim vikom i galamom u ulici Bratstva i Jedinstva u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je jrim narušila 29 godišnja H.Ć. iz Odžaka koja je nastavila narušavati jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO zbog čega je lišena slobode i zadržana do istrežnjenja. Protiv navedene će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći teško povrijeđenom 66 godišnjem H.H. iz Odžaka kome je povrede nanio 56 godišnji A.H. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nanošenja lakših povreda malodobniku od strane 37 godišnji A.S. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.00 sati patrola PS odžak je zbog kd nasilja u obitelji lišila slobode i zadržala 37 godišnjeg A.S. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.30 sati patrola PS Odžak je zbog nanošenja teških tjelesnih povreda lišila slobode i 56 godišnjeg A.H. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.45 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Šaka“ u Domaljevcu o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 20.-26.07.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __10__prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda.
  __7__prijava prometnih nezgoda uzrokovanih na različite načine.
  __5__prijava narušavanja jrim koji je najčešće narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __2__prijave zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __14__prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, nadzor samoizolacije i obilaska ugostiteljskih objekata i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja propisanog radnog vremena kojim su zatečena 2 ug.objekta koja nisu poštivala odredbe o radnom vremenu o čemu je obavješten nadležni isnpektorat.
  Zaprimili smo__13__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 20.-26.07.2020. godine smo zaprimili sveukupno__38__prijava građana te__14__aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“ kojima je utvrđeno prekoračenje radnog vremena ug. objekata o čemu je sačinjena službena zabilješka koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.promet

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti