Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 20.-26.08.2018. g.

  Najčitanije

  Dana 20.08.2018 godine u 12.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u Titovoj ulici  u Odžaku u  kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela muške osobe iz  Grebnica. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog 70 godišnjeg M.T. iz Grebnica pedao članovima obitelji radi ukopa.

  -dana 21.08.2018 godine u 07.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nemogućnosti uspostave kontakta sa 58 godišnjim Gašparevićem iz Ugljare koji je otišao u ribolov na revir „Staru rupu – ciglanu“ na Dusinama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je u vodi pronašla beživotno tijelo imenovanog o čemu je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti utapanjem . Tijelo preminulog je prevezeno na patologiju Županijske bolnice u Orašje gdje će biti predano obitelji radi ukopa.

  -istog dana  službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje  kojim su zatekli uredno stanje.

  -dana 22.08.2018 godine u 08.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći pacijentici 67 godišnjoj Grgićki iz Ugljare koja je u bolnicu dovezena oko 03.00 sata a   u istoj  preminula oko 03.30 sati. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je tijekom pripreme preminule za sahranu na tijelu navedene uočena rana za koju su utvrdili da je zadobijena nakon bacanja ručne bombe u dvorište od strane 61 godišnjeg I.M.  iz Ugljare koji je od strane istražitelja sektora kriminalističke policije MUP-a lišen slobode i kriminalistički obrađen. Protiv imenovanog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 17-18.30 sati  službenici sektora kriminalističke policije MUP-a su nazočili obdukciji  preminule Grgićke iz Ugljare čije je tijelo po nalogu Tužilaštva županije Posavske nakon obdukcije  predano obitelji radi ukopa.

  -dana 23.08.2018 godine u 10.20 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Kostrču  oko 08.00 sati u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana temeljem naredbe Županijskog tužilaštva produžena je mjera zadržavanja  osobe lišene slobode 61 godišnjeg M.T. iz Ugljare .

  -dana 24.08.2018 godine  u 12.00 sati službenici PU Orašje su predali na dalje postupanje službenicima Sudske policije  lišenog slobode 61 godišnjeg I.M.  iz Ugljare.

  -dana 25.08.2018 godine u 01.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 52 godišnjeg Arlovića iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u 17.30 sati na parkiralištu ispred trgovine “Maxi“ u Oštroj Luci. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 26.08.2018 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje tijekom koga su zatekli uredno stanje .         -istog dana u 03.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu tuče 8 osoba u Donjem Svilaju. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je identificirala sudionike i utvrdila da je u istoj tuči 5 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede i da je oštećeno jedno pmv. Protiv sudionika će sukladno težini povreda sudionika  i visini nastale štete na vozilu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 04.50 sati  se u Prvomajskoj ulici  u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je na žalost život izgubio vozač motocikla 16 godišnjak iz Tolise. O istom je upoznata ekipa za očevide prometne policije , nadležni inspektor i županijsko tužilaštvo koje je naložilo poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 16.05 sati se  u Criteškoj ulici u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 20.-26.08.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenog djela, prijavljeno je ubojstvo i nanošenje lakših tjelesnih povreda.

  __6__prijava prometnih nezgoda uglavnom uzrokovanih kretanjem motornim vozilima neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta..

  __0__prijava narušavanja JRiM.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __8__prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti ali je bitno napomenuti da je nadzorom nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata utvrđeno da se ista u potpunosti na području Općine Orašje poštuje na čemu zahvaljujemo  ugostiteljima koji su bili korektni. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 20-26.08.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __16__ prijava    za kompletno područje Županije Posavske, što iz razloga nastalih posljedica KD i prometne nezgode,  ne   možemo smatrati posebno sigurnim tjednom   iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prmeta

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti