Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 21.12.-27.12.2020. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je počinjenja tri kaznena djela.

  Dana 21. prosinca 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Prijevara“ koja se dogodila u Vrbovačkom Lipiku, općina Odžak, na način da je NN osoba, došla do obiteljske kuće R.T. te s istim dogovorila kupovinu dvije ovce, da bi nakon što je iste ovce utovarila u svoj automobil bez da je ovce platila udaljila se u nepoznatom pravcu. Policijski službenici PU Odžak su operativnim radom došli do saznanja da je navedeno KD počinio četrdeset trogodišnji N.D. iz Gračanice, koji je pronađen i uhićen te je zadržan u prostorijama za smještaj uhićenih osoba O navedenom događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio poduzimanje zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 22. prosinca 2020. godine policijski službenici MUP Županije Posavske, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, izvršili su pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata u Novom Selu, općina Odžak, koju koristi dvadeset dvogodišnji M.G. Pretragom je pronađeno više predmeta koji se mogu dovesti u vezu s kaznenim djelima iz oblasti zlouporaba opojnih droga, te će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ protiv imenovanog biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 24. prosinca 2020. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ koja se dogodila u Domaljevcu ul. Posavskih branitelja na kbr. 124, na način da je NN osoba ili više njih izvršila provalnu krađu u obiteljsku kuću na navedenoj adresi. Na mjesto događaja su upućeni dežurni istražitelj OKP PU Orašje i krim. tehničar koji su obavili očevid i utvrdili da je NN osoba ili više njih nasilno ušla u obiteljsku kuću kojom prigodom nije ništa otuđeno. Policijski službenici će nastaviti s poduzimanjem zakonom predviđenih mjera i radnji.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su 22 prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 21. prosinca 2020. godine u 23,30 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ul. Brodska u mjesnom domu „Bijele Bare“ su zatekli četrdeset šestogodišnjeg I.I., četrdeset petogodišnjeg P.R., pedeset osmogodišnjeg P.R., trideset četverogodišnjeg P.B, trideset sedmogodišnjeg Z.K., pedesetogodišnjeg N.Ć. i četrdeset trogodišnjeg M.G. sva sedmorica iz Odžaka, koji su se nalazili na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim će biti uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 22. prosinca 2020. godine u 01,00 sati policijski službenici PS Orašje u Orašju u XIV ulici su zatekli dvadeset petogodišnjeg M.O. iz Oštre Luke i osmanaestogodišnju S.P. iz Donje Mahale koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 23. prosinca 2020. godine u 00,05 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ul. Proleterska su zatekli trideset sedmogodišnjeg Z.M. iz Odžaka, koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom će biti uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 01,00 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ul. R. Porobića su zatekli dvadeset osmogodišnjeg D.M. iz Brčkog, koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom će biti uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 02,40 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ul. Brodska su zatekli četrdeset šestogodišnjeg Z.B. i pedeset šestogodišnjeg I.K., obojica iz Donjeg Svilaja, koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim će biti uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 03,35 sati policijski službenici PS Domaljevac-Šamac u Domaljevcu su zatekli dvadesetogodišnjeg E.Ć. iz Aachena, koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 24. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Orašje u mjestu Bok u ulici Posavskoj u prosjačenju su zatekli pedeset četverogodišnju A.S. iz Gradačaca. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 25. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Orašje u mjestu Donja Mahala u ulici Franjevačka u prosjačenju su zatekli dvadeset šestogodišnju P.A., četrdeset dvogodišnju A.H., dvadeset četverogodišnju Š.Š. i pedeset sedmogodišnjeg M.N., svi iz Brčkog. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 23,59 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ul. M. Tita su zatekli dvadeset šestogodišnjeg A.A. iz Odžaka, koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom će biti uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 26. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Domaljevac-Šamac u mjestu Domaljevac u ulici 104. HVO Brigade u prosjačenju su zatekli dvdeset devetogodišnju R.A. iz Gradačaca. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 23,15 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ul. R. Porobića su zatekli dvadeset trogodišnjeg P.J. iz Odžaka, koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 23,20 sati policijski službenici OPP PU Odžak u Odžaku u ul. M. Tita su zatekli dvadeset šestogodišnju S.Š iz Odžaka, koja se kretala na javnom mjestu čime je prekršila odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 23,30 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ul. R. Porobića su zatekli četrdeset petogodišnjeg A.J. iz Odžaka, koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 23,40 sati policijski službenici OPP PU Odžak u Odžaku u ul. R. Porobića su zatekli trideset jednogodišnjeg A.R. iz Potočana i dvadeset četverogodišnjeg M.B. i Gornje Dubice, koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 23,50 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ul. M. Tita su zatekli dvadeset dvogodišnjeg K.T. iz Odžaka, koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 23,20 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ul. M. Tita su zatekli dvadesetogodišnju A.N. iz Modriče, koja se kretala na javnom mjestu čime je prekršila odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 27. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Orašje u Orašju u II ulici su zatekli dvadeset jednogodišnjeg D.M. iz Domaljevca, koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 01,25 sati policijski službenici OPP PU Odžak u Potočanima su zatekli dvadeset četverogodišnjeg A.D. iz Odžaka, koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana policijski službenici PS Orašje u Orašju u XVII ulici su zatekli osamnaestogodišnjeg D.K. iz Oštre Luke, osamnaestogodišnjeg J.L. iz Domaljevca i deventaestogodišnjeg D.L. iz Domaljevca, koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 01,25 sati policijski službenici OPP PU Odžak u Potočanima su zatekli dvadeset četverogodišnjeg A.D. iz Odžaka, koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 01,50 sati policijski službenici OPP PU Odžak u Donjem Svilaju su zatekli četrdeset četverogodišnjeg D.B. iz Broda i pedeset dvogodišnjeg M.G. iz Broda, koji su se kretalli na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 28. prosinca 2020. godine u 01,35 sati policijski službenici PS Orašje u Donjoj Mahali su zatekli trideset devetogodišnjeg I.K. iz Orašja, dvadeset devetogodišnjeg J.Š. iz Draganovaca i tridesetogodišnju S.K. iz Orašja, koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  PROMET

  Evidentirano je devet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 21. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju II. Ulici i parking prostora „City centra In“ u kojoj su sudjelovali A.K. iz Boka i E.K. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao Z.M. i J.M. obojica iz Kostrča, koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 23. prosinca 2020. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu na lokalnoj cesti prema Brvniku. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao dvadesetogodišnji E.Ć. iz Aachena koji je upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba, a imenovani je, zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju, zadržan u prostorijama za zadržavanje PU Orašje do istrežnjenja.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. A. Šapčanina. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali Z.H. i Pos. Mahale, koji je u trenutku nezgode upravljao s osobnim vozilom i pješakinja R.P. iz Odžaka. U nezgodi je pješakinja zadobila lake tjelesne ozljede mkoje je konstatirao dežurni liječnik DZ Odžak.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 22. prosinca 2020. godine u Lepnici u kojoj su sudjelovali M.G. iz Donje Mahale i G.B. iz Tuzle koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 24. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Kostrču gdje po prijavi ima ozlijeđenih osoba koji su vozilom hitne pomoći DZ Orašje preveženi u DZ Orašje. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali N.Ž. iz Banja i M.M. iz Kostrča, koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi su M.M. i njegov malodobni sin, koji je bio putnik u vozilu, zadobili lake tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik DZ Orašje.

  Dana 25. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju XIV ulice i mag. Ceste Orašje-Tuzla. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.M. iz Karlsfelda (SR Njemačka) koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je vozač zadobio lake tjelesne ozljede, kao i putnica u vozilu D.N. dok je putnica S.N. zadobila teške tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik DZ Orašje.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Draganovci u kojoj su sudjelovali D.K. iz Ugljare i D.D. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 26. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao J.M. iz Matića i A.K. iz Boka, koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 397 vozila i vozača, uručili su 68 prekršajnih naloga i 10 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja, te su podnijeli i 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa isključili jedno vozilo i šest vozača, od kojih su dva vozača, zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju, zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Nisu zaprimljene prijave ostalih događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 8 nepoznatih osoba, te su izvršili tri pratnje. Obavili su i dva obavijesna razgovora s malodobnim osobama uz nazočnost njihovih roditelja i službenika Centra za socijalni rad, te su pružali asistenciju službenicima Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Vršili su i povremena osiguranje misnih slavlja „Polnoćki“.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 440 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 337 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom su utvrdili prekoračenje rada kod dva ugostiteljska objekta zbog čega su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimili smo skupno 34 prijave događaja te 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti