Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 21.-27.01.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 22.01.2019 godine  službenici PS Orašje su izvršili uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -istog dana u 09.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  obiteljskih razmirica  u Orašju . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga  46 godišnjeg E.K. iz Orašja.

  -dana 24.01.2019 godine u 07.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Posavskoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv i da je vozač jednog od pmv  19 godišnji Erceg u nezgodi zadobio lake tjelesne povrede. Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 59 godišnji J.S.  iz Gornjeg Svilaja protiv koga će sukladno težini povreda imenovanog Ercega biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu još jedne prometne nezgode koja se ovom prilikom dogodila na dijelu nadvožnjaka preko VC koridora  u Novom gradu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 26 godišnjak sa inicijalima I.G.  iz Potočana protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 06.30-11.00 sati službenici policije MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa  koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispijeću.

  -dana 25.01.2019 godine u 19.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 26.01.2019 godine  službenici PS Orašje su izvršili  nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje tijekom koga su oko 0.50 sati  u prekoračenju radnog vremena zatekli ug.objekat “RR“ u Donjoj Mahaloj  o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -26/27.01.2019 godine u vremenu od 22-01.30 sati službenici PU Orašje  su skupa sa pripadnicima Jedinice za podršku  provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 27.01.2019 godine službenici PS Orašje su ponovno izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -istog dana u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  u trgovačkom centru „Cirty inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je  utvrdila da je jrim naročito drskim ponašanjem , vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti narušila 62 godišnja H.S. iz  Orašja  koja je lišena slobode i zadržana. Protiv navedene će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 27/28.01.2019 godine u vremenu od 22-02.00 sati službenici PU Orašje su skupa sa pripadnicima Jedinice za podršku MUP-a  provodili lokalnu akciju  pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo vas izvijestiti po prispijeću.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 21.-27.01.2019 godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __0__prijava  kaznenih djela.

  __3__prijave prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem  pmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __1__prijavu narušavanja JRiM, koji je narušen naročito drskim ponašanjem i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __7__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 21.-27.01.2019 godine smo zaprimili sveukupno    __11__   prijava   za kompletno područje Županije Posavske  što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti