Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 21.-27.03.2016 g.

  Najčitanije

  Dana  21.03.2016 godine u 18.30 sati PS  Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM u ulici Stjepana Radića u O.Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim narušen fizičkim obračunom te će protiv 48 godišnjeg Kopića provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u  18.55 sati se  na magistralnoj cesti  M.1.8 dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a  koju je  ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 37 godišnji Mićanović  iz Beča protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  19.05 sati se na magistralnoj cesti u Maloj Brusnici dogodila prometna  nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv .O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je obavila očevid te će protiv odgovornog za istu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 15-19.00 sati  službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa tijekom koje su  kontrolirali  53 vozila,izdali  5 prekršajnih naloga, pregledali  14 vozila  legitimirali  2 osobe  iz prometa isključili  1 vozača. Koristi priliku zahvaliti kontroliranim sudionicima u prometu na korektnom ponašanju.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica  2 muške osobe u bolnici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 47 godišnjeg H.M.  iz Domaljevca.

  -dana 24.03.2016 godine u 12.10 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu provale  u pomoćne prostorije stadiona NK“Hajduk“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid i otpočeo potragu za otuđenim akumulatorom i izvršiteljima.

  -istog dana u 10.45 sati se  dogodila prometna nezgoda na parkiralištu trgovačkog centra „Maxi Cash and Carry“ u Orašju.  O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevi d i utvrdila da je nezgodu krećući se nepropisno u natrag uzrokovao 30 godišnji  Huskić iz Lišnice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 14.-18.30 sati  patrola PS Odžak je pružala asistenciju Domu Zdravlja Odžak prilikom praćenja bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu.

  -dana 25.03.2016 godine  službenici krim policije PU Odžak su došli do spoznaje da  jedna muška osoba iz Odžaka posjeduje vatreno oružje bez odobrenja.  O istom je upoznat županijski tužitelj koji je izdao naredbu za pretres  objekata koje koristi navedeni tijekom koga su pronađena 3  pištolja –olovke  i streljivo za iste. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati se kod kina u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu  uzrokovao 40 godišnji Karić  iz Odžaka protiv  koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog  dana u 10.30 sati se u ulici V.Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 26.03.2016 godine u 14.55 sati se na parkingu trgovačkog centra „Yimor„ u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska  uzrokovao 30 godišnji Lešić iz Šamca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 27.03.2016 godine u 00.50 sati se  na  na lokalnoj cesti Orašje –Kostrč u blizini „S-kluba“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo 6 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 22 klaić  iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  04.30 sati se na izlasku XIV ulice na  magistralnu cestu M 1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno  pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 30 godišnji Jurić  iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 00.30 sati  PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kd „Teške krađe“ u obiteljskoj kući  u Grebnicama  O istom je upoznata patrola PS Domaljevac koja je po ovom osnovu lišila slobode 53 godišnjeg M.K.  iz Brvnika  koji je predan službenicima policije Šamac na dalje postupanje.

  -istog dana u  19.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenoj 36 godišnjoj I.M. iz  Donjeg Svilaja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je  utvrdio da je imenovanoj povrede nanio 55 godišnji M.M.  iz Leuvarnda ,Holandije protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica  2 osobe u pmv  u O.Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 30 godišnjeg I.D. iz  Oštre Luke.

  U tijeku izvještajnog  perioda  ,u vremenu od 21.-27.03.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenih djela.                                                                                                 

  __8___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __1___prijavu narušavanja JriM.

  __5___prijava ostalih događanja. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 21.-27.03.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___17 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .

                    

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti