Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 21.-27.08.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 21.08.2017 godine u 09.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja gumenog čamca koji se nalazio na obali rijeke Save u Baziku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje teških tjelesnih povreda 57 godišnjem Z.P.  iz Orašja a od strane 23 godišnjeg Šarića  iz Orašja protiv koga će dežurni istražitelj krim policije PU Orašje sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja novčanika sa novcem tijekom boravka u trgovačkom centru „City inn“ u Orašju a koje se dogodilo 17.08.2017 godine . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim novcem.

  -istog dana u 22.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje teških povreda 25 godišnjem A.M. iz Orašja. O istom je  upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje  koji je utvrdio da su fizički napada izvršili 27 godišnji I.L.  i  18 godišnji A.B.  iz Orašja protiv kojih će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je  došla do spoznaje o narušavanju JRiM fizičkim obračunom  2 muške osobe  u  ug.objektu“Sova“ u Orašju  koje se dogodilo 16.08.2017 godine. Protiv navedenih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nasilja u obitelji  u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode  prekršitelja 32 godišnjeg A.Ž. protiv koga će biti poduzete zakonom  predviđene mjere.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  razmirica na relaciji  Ibrahimovićka –Šarić. O čemu je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog Šarića iz Orašja.

  -dana 22.08.2017 godine  istražitelji krim policije su postupili po prijavi šumske krađe na lokaciji „Gaj“ u Donjem Svilaju . Tijekom očevida su utvrdili da je otuđena velika količina tehničkog drveta ,hrasta, vlasništvo obitelji Vucić  iz Slavonskog Broda. Nakon obavljenog očevida službenici Krim policije PU Odžak će poduzeti mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim trupcima.

  -istog dana u 15.35 sati se na regionalnoj cesti R 464a u Potočanima dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom u alkoholiziranom stanju uzrokovao 63 godišnji A.M. iz   Vrbovca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  u 20.40 sati se u ulici V.Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda  u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač motocikla 16 godišnjak iz Oštre Luke  koji je u nezgodi zadobio lakše tjelesne povrede. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.40 sati se  u Filipovića ulici u Boku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima is tanju puta uzrokovao vozač pmv 19 godišnji K.D. iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 23.08.2017 godine u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja Uređaja za mjerenje vodostaja rijeka i drugih parametara vezanih za vodu smještenog u blizini Omladinskog doma u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu službenika GP Orašje o pronalaska 2 plastične palice okarakterizirane kao hladno oružje u pmv kojim je upravljao 27 godišnji H.G. iz Fridrishavena. Protiv imenovanog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.30 sati službenik prometne policije Pu Odžak je tijekom očevida prometne nezgode koja se dogodila 23.08.2017 godine u 13.12 sati uočio da je u nezgodi sudjelovalo neosigurano pmv kojim je upravljao 52 godišnji E.K. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.43 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu KD“Nasilničkog ponašanja“ ispred trgovine Yimor“ u Grebnicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere kao i patrola PS Orašje koja je skupa sa policajcem u zajednici PS Domaljevac-Šamac lišila slobode 20 godišnjeg J.P. iz Domaljevca i jednog malodobnika iz Grebnica protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.12 sati se na križanju ulica u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 52 godišnji E.K. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičke prijetnje upućene 62 godišnjoj Tolišanki od strane 66 godišnje N.R. također iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je imenovanu prevezla na psihijatriju ŽB Orašje a potom u pratnji policijskog službenika na odjel u Tuzlu.

  – dana 24.08.2017 godine u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe drva na lokaciji „Odjeljak“vlasništvo obitelji Mikičić iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krivotvorenja isprave, ,šasije pmv, uočenog tijekom tehničkog pregleda . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.40 sati se na parkingu servisa „ASD“ na Dusinama dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na zaobilaznici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.05 sati se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska raznog naoružanja i opreme u kući u ulici V.Nazora u Tolisi koje je korisnik predao inspektoru za naoružanja MUP-a radi uništenja.

  -istog dana u 20.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska 2 ručne bombe u „Neđevcima“. O istom je upoznat službenik Civilne zaštite koji će izvršiti uklanjenje istih.
  -istog dana u 20.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Kosićka – Živković iz Kostrča o čemu je upoznat policajac u zajednici koji je navedenog Živkovića upozorio na ponašanje.

  -dana 25.08.2017 godine u 02.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nasilnog ulaska u stan bivšeg supruga vlasništvo 49 godišnje A.R. iz Odžaka . O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je po ovom osnovu lišila slobode izvršitelja KD bivšeg supruga imenovane koji je zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

   

  -istog dana 25.08.2017 godine u 22.0o sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljske kuće braće Bikić u Brodskoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim vrijednostima.

  -istog dana u 16.45 sati JRiM je fizičkim napadom u cafeu“Milano“ u Odžaku a potom vrijeđajući i omalovažavajući OSO tijekom vršenja službene dužnosti narušio 46 godišnji A.J. iz Posavske Mahale koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode na lokalnoj cesti u Kostrču u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog mimoilaženja sudionika u nezgodi. U istoj nezgodi je zatečen pod uticajem alkohola a u ulozi vozača 62 godišnji A.M. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 26.08.2017 godine u 02.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM vrijeđanjem gostiju u ug.bjektu“Leo“ u Ugljari od strane 25 godišnje A.K. iz Boka. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je imenovanu lišila slobode i zadržala do istrežnjenja. Protiv navedene će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati s eu ulici V.Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je do nezgode došlo ponovno zbog nepropisnog mimoilaženja sudionika u nezgodi protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.55 sati se u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. Očevidom je utvrđeno da je nezgodu upravljajući pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač pmv 42 godišnji A.S. iz Orašja protiv koga će sukladno težini povreda bicikliste biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 27.08.2017 godine u 01.25 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Mutvak“ u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 00.10 sati JRiM su tučom u kružnom toku u Titovoj ulici u Odžaku narušile 2 muške osobe protiv kojih će patrola PS Odžak provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 10.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara u Brvniku koji se širio u pravcu sela Brvnik. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolise koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 16.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na strnjaku i vikendici na njivama zvane „Đurinke“ u Tolisi. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolise koji su lokalizirali požar.

  Koristim priliku informirati stanovništvo i sudionike u prometu na području Općine Orašje da je na našem području u funkciji utvrđivanja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja a bez prisustva policijskih službenika i ne provodeći postupak zaustavljanja vozila na licu mjesta uočavanja prekršaja mobilni radar tipa“Trucam“ te Vas pozivam na dosljednu primjenu odredbi o brzini kretanja definiranih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 21.-27.08.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __13___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana KD“Krađe“.
  __10___prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __5___prijave narušavanja JriM, koji je ponovno najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __8___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivani izazvani požari na području Općine Orašje. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 21.-27.08.2017 godine smo zaprimili sveukupno _36 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti