Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 21.-27.11.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 21.11.2016 godine u 08.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu sudjelovanja u prometnoj nezgodi koja se dogodila  18.11.2016 godine u 18.00 sati  u XIV ulici u Orašju. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv  a sudionici u istoj nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 22.11.2016 godine u 16.55 sati se  na magistralnoj cesti  Odžak-Prud u Gornjoj Dubici dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se uključujući u promet  vožnjom  u natrag uzrokovao 26 godišnji A.Š. iz   Tešnja protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.20 sati pozornik PS Orašje je u prosjačenju u II ulici u Orašju zatekao 38 godišnju Huseljićku  iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.25 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu  prometne nezgode koja se dogodila 18.11.2016 godine  u 10.30 sati  u XI ulici u Orašju  u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici u nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. Koristim priliku upozoriti  sudionike u prometnim nezgodama  iako su se odlučili za razmjenu podataka i popunu europskog izvješća o nezgodama na obavezu da o prometnoj nezgodi  sa lica mjesta obavijeste najbližu policijsku stanicu na broj 122 kako bi ista bila pravovremeno evidentirana.

  -dana 23.11.2016 godine u 18.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu samozapaljenja pmv vlasništvo obitelji Zrakić iz Osječka. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode prijave te o događaju sačinila službenu zabilješku.

  -dana 23.11.2016 godine u vremene od 07-11.00 sati službenici policije PU Odžak su izvodili pojačanu kontrolu prometa  lokalnog karaktera tijekom koje su  kontrolirali 41 mv, izvršili provjeru identiteta za 2 NN osobe. Koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima  na korektnom ponašanju.

  -istog dana u 16.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  zaticanja beživotnog tijela 62 godišnjeg Dujaka   u Brodskoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -dana 24.11.2016 godine u 14.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u tuči na carinskom terminalu  lakše povrijeđenoj 62 godišnjoj Bajrićki iz Srednje Trnove. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv odgovorne za nanošenje povreda 40 godišnje Smajlovićke  iz Orašja sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  policijski službenici PS Odžak su operativnim radom na terenu došli do informacije o posjedovanju vatrenog oružja  u Potočanskom Lipiku. O istom je upoznata  patrola PS Odžak kojoj je navedenim vlasnik dragovoljno predao lovačku pušku i pištolj. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 09.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica  uposlenica Županijske Bolnice u Orašju. O istom je upoznata  patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 52 godišnju  J.D. iz Tolise.

  -dana 25.11.2016 godine u 17.55 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM  u Vidovicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv 62 godišnjeg M.M. iz Vidovica provesti prekršajni postupak.

  -dana 26.112.016 godine u 07.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Podliparskoj ulici u Vidovicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 64 godišnjeg Tomaševića iz Vidovica.

  -istog dana u 11.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 52 godišnjeg Orkića iz Matića.  O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -dana 27.11.2016 godine u 03.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  narušavanja JRiM  u obliku puštanja preglasne glazbe i  vrijeđanjem  i nepristojnim ponašanjem. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će po ovom osnovu protiv  prekršitelja 29 godišnjeg Z.P. iz Orašja provesti prekršajni postupak.

  -istog dana  u 09.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nedoličnog ponašanje malodobne djece romske populacije  u blizini Graničnog prijelaza Orašje. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje roditelje navedene djece  o čemu će biti upoznati i djelatnici Centra za socijalni rad Orašje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 21.-27.11.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __2___prijave kaznenih djela, najčešće s prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda.

  __3___prijave prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __3___prijavu narušavanja JriM.

  __7___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivana zaticanja beživotnih tijela naših mještana.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 21.-27.11.2016 godine smo zaprimili sveukupno  tek  ___15 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske te sa razlogom tjedan iza nas smatramo apsolutno sigurnim.    

                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                            GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti