Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 22.03.-28.03.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 22.03.2021. godine službenik PS Odžak je obavio informativni razgovor sa 24 godišnjim S.N. iz Odžaka na okolnosti posjedovanja oružja koje je privremeno oduzeto, a protiv vlasnika će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 23.03.2021. godine u 04.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu detonacije u XIV. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je od strane NN izvršitelja otuđen bankomat „Unicredit banke“ smješten u sklopu trgovačkog centra “City inn”. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana 23.03.2021. godine u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska nepoznate količine streljiva zaostalog iz domovinskog rata. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.20 sati patrola PU Odžak je u prometu pod uticajem alkohola zatekla mušku osobu sa inicijalima I.Č. iz Vukosavlja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 24.03.2021. godine na zahtjev MUP-a RS istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su u svojstvu svjedoka ,a na okolnosti kd“ Utaje“, saslušali 52 godišnjaka sa inicijalima E.B. iz Odžaka nakon čega su od imenovanog privremeno oduzeli motorno vozilo „VW Cady“ o čemu su obavijestili podnositelja Zahtjeva.

  -dana 25.03.2021. godine u 11.20 sati kriminalistička policija PU Odžak je zaprimila prijavu kd “prijevare“ izvršenog od strane izvjesne S.A. iz Zenice prilikom kupoprodaje vozila. O istom je upoznat dežurni tužilaštva ŽP koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u vremenu od 10-14.00 sati službenici policije MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 26.03.2021. godine tijekom kontrole prometa patrola PS Orašje je u pmv kojim je upravljao 31 godišnjak sa inicijalima H.J. iz Orašja zatekla aluminijsku foliju sa zelenom biljnom masom koja svojim izgledom asocira na marihuanu. O istom su upoznati pripadnici sektora kriminalističke policije MUP-a koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola prometne policije PU Orašje je u kršenju odredbe o ograničenju kretanja zatekla 2 muške osobe iz Donje Mahale protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -dana 27.03.2021. godine u 23.55 sati službenik PS Odžak je u kršenju odredbe o ograničenju kretanja zatekao 19 godišnjeg O.Dž. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.57 sati službenik PS Odžak je u kršenju odredbi o ograničenju kretanja zatekao i 2 ženske osobe iz Vukosavlja protiv kojih je proveo prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Potočanima u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 52 godišnji D.S. iz Vukosavlja protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u VI. ulici u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 18-20.30 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima županijske uprave za inspekcijske poslove što je proteklo bez incidenata.

  -dana 28.03.2021. godine u 23.40 sati policijski službenik PS Odžak je u kršenju odredbi o ograničenju kretanja zatekao 2 muške i 1 žensku osobu protiv kojih je proveo prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.15 sati PS Doaljevac.Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Sv. Ane u Domaljevcu, a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju uzrokovao 20 godišnji M.I. iz Bukove Grede koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.30 sati se na križanju II. i VIII. ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne držeći dovoljan razmak uzrokovala 23 godišnja R.P. iz Donje Mahale protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.25 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode u Školskoj ulici u Oštroj Luci u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 29.03.2021. godine u 02.45 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o ograničenju kretanja zatekla 28 godišnjeg M.V. iz Orašja protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 22.-28.03.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __3__prijave kaznenih djela.
  __5__prijava prometnih nezgoda.
  __0__prijava narušavanja jrim.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __685__prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 336 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 336 osoba i 339 obilaska ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug.objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja policijskog sata u 9 slučajeva, pružili 1 asistencije županijskim inspekcijskim službama povodom Corona virusa te proveli 0 od ostalih mjera i radnji u svezi sa naredbama kriznih stožera.

  Zaprimili smo__5__prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 22.-28.03.2021. godine smo zaprimili sveukupno__15__prijava građana te__685__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti