Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 22.-28.01.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 22.01.2018 godine u 09.40 sati se u ulici 27.Jula u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 23 godišnji K.T. iz Modričkog Luga protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati temeljem naredbe Županijskog tužilaštva lišeni slobode Ć.M. je predan službenicima Sudske policije na dalje postupanje.

  -istog dana u 11.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska plinskog pištolja u pmv kojim je  u Bazičkom polju upravljao 25 godišnji N.B. iz Srednje Slatine protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.15 sati PS Orašje je zaprimila poziv  i zamolbu za asistenciju predsjednika LU“Sava“Orašje a u svezi zaticanja  2 muške osobe  u lovištu LU“Sava“ Orašje. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.01.2018 godine u 09.30 sati službenici PS Orašje su utvrdili da su dana 22.01.2018 godine u 17.15 sati prilikom pružanja asistencije  lovočuvaru i predsjedniku LU „Sava „ Orašje pregledom vozila u istom pronašli i privremeno oduzeli zakonom zabranjeni  dio opreme malokalibarskog oružja  vlasništvo 54 godišnjeg M.L.  iz Donje Mahale  protiv koga će sukladno zakonu o oružju biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.01.2018 godine u 10.20 sati  PS Odžak je zaprimila prijavu da je u tijeku pljačka „Intesa Sanpaulo“ banke smještene u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak  koja je na licu mjesta  zatekla mlađu mušku osobu  sa automatskom puškom  koju su službenici PS Orašje i kolega službenik Sudske policije savladali i lišili slobode. Nakon lišenja slobode  utvrđeno je da je navedeno KD“Razbojništvo“ izvršio  20 godišnji A.H.  iz Odžaka  protiv koga će  dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a poduzeti zakonom predviđene mjere. Koristim priliku  zahvaliti se na suradnji  građanima kao i policijskom službeniku sudske policije  na našem području a pohvaljujem i izvrsnu reakciju policijski službenika PU Odžak  koji su dali doprinos  da se osjećaj sigurnosti na prostoru Županije Posavske digne na višu, zasluženu razinu.

  -istog dana temeljem naredbe Županijskog suda izvršen je pretres obiteljske kuće i objekata koje koristi navedeni razbojnik što je proteklo bez incidenata .

  -istog dana lišeni slobode  20 godišnji A.H.  iz Odžaka je  zbog sumnje na izvršenje KD“Razbojništva“  lišen slobode i smješten u prostorije  lišenih slobode u PS Orašje.

  -dana 24.01.2018 godine u 10.40 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 tmv.  Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je stu nezgodu ne držeći dovoljan  i zakonom  propisanim razmak između vozila uzrokovao 52 godišnji Jacek, državljanin Poljske protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.25 sati Županijsko tužilaštvo je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio KD“Razbojništvo“ produžilo  mjeru zadržavanja još 24 sata  navedenom 20 godišnjem A.H. iz Odžaka.

  -dana 25.01.2018 godine u 07.40 sati službenici PS Orašje su lišenog slobode 20 godišnjeg A.H. iz Odžaka  predali službenicima Sudske policije na dalje postupanje.

  -istog dana u vremenu od 08-12.00 sati službenici policije MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti ako i kad  pristignu. Zahvaljujemo se kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.

  -istog dana u 11.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  razmirica na relaciji Šokić iz Vidovica – Maršić iz Jenjića  o čemu je obaviješten policajac u zajednici PS Orašje koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog  Maršića.

  -dana 26.01.2018 godine u 21.15 sati se  na magistralnoj cesti M 14.2  kod crpne pumpe u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i nn vozilo ispod čijih je kotača izletio kamen i oštetio  pmv kojim je upravljao 40 godišnji Josić iz Domaljevca. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 00.30-04.30 sati službenici PU Orašje su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 13.00 sati patrola Ps Orašje je skitnji prosjačenju zatekla 27 godišnjeg Musića iz Gornjeg Rahića protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.30 sati se u blizini hotela „Rivijera“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 22.50 sati službenici  PS Odžak su na graničnom prijelazu Brod preuzeli lišenog slobode Kadrića  koga su istražitelji krim policije PU Odžak ispitali u svezi KD“Izbjegavanja izdržavanja“ nakon čega je otpušten iz  prostorija PU Odžak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 22.-28.01.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenih djela.

  __4__prijave prometnih nezgoda.

  __1__prijavu narušavanja JRiM,prijavljeno je prosjačenje i skitnja.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __11__prijava ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 22.-28.01.2018 godine smo zaprimili sveukupno __18__ prijave  za sveukupno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

                                                                                                  GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti