Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 22.-28.04.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 23.04.2019. godine u 12.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti u Novom Selu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 67 godišnji M.I. iz Novog Sela protiv koga će sukladno visini nastale štete biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom radniku na gradilištu u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak i županijska inspektorica zaštite na radu koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila oko 16.30 sati na II Ulici u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedan kombibus. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na Graničnom prijelazu u Šamcu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno tmv kojim je upravljao 39 godišnji M.P. iz Zenice protiv koga će zbog oštećenja spuštene rampe na graničnom prijelazu biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 24.04.2019. godine u 15.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 64 godišnjeg M.M. iz Vidovica od strane 55 godišnje M.T. iz Vidovica. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenu M.T. iz Vidovica.

  -istog dana u 21.45 sati patrola PS Odžak je tijekom redovite kontrole u prometu zatekla pmv kojim je upravljao 46 godišnji S.T. iz Broda u čijem su prtljažniku tijekom pregleda vozila zatekli veću količinu izrezanog duhana o čemu su obavijestili službenike Uprave za indirektno oporezivanje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 25.04.2019. godine istražitelj kriminalističke policije PU Odžak je zaprimio prijavu krađe veće količine metalnih dijelova sa gradilišta poduzeća 2Starabag“ na koridoru VC. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Baziku u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pas. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Isić iz Orašja – 67 godišnja R.S. iz Ugljare koju je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 27.04.2019. godine u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 2 muške osobe u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 21 godišnjeg I.F. iz Donje Mahale.

  -istog dana u 17.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu slobodnog kretanja pasa vlasništvo 53 godišnjeg I.P. iz Matića i napadanje na prolaznike. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje vlasnicu pasa 47 godišnjakinju sa inicijalima I.J. iz Matića.

  -istog dana u 19.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Mešanović iz Gradačca i Pervanović iz Orašja koje je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 28.04.2019. godine u vremenu od 16-20.00 sati službenici PU Odžak su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 17.00 sati se na križanju Domobranske i Filipovića ulice u Boku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 22.-28.04.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__prijavu kaznenog djela, prijavljena je krađa opreme sa gradilišta.
  __5__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __0__prijava narušavanja JRiM.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __8__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 22.-28.04.2019. godine smo zaprimili sveukupno__14__prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.promet 

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti