Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 22.-28.05.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 22.05.2017 godine u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe drva sa njive vlasništvo obitelji Subašić iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je utvrdio da su sječu i otuđenje drva na lokaciji „Lazovkina livada“ u Draganovcima izvršile 2 muške osobe iz Orašja protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica relaciji obitelji Dervišević-Oršolić o čemu je upoznat policajac u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -dana 23.05.2017 godine u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja veće količine novca iz novčanika vlasništvo 48 godišnje Živkovićke iz Kostrča koje se dogodilo u periodu od 20-23.05.2017 godine. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -dana 24.05.2017 godine u 13.00 sati PU Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenom 23 godišnjem M.K. iz Orašja. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da je imenovani povrede zadobio 21.05.2017 godine od 23 godišnjeg D.K. iz Ugljare protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 15.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM u obliku verbalnog vrijeđanjem i tučom domaćina i osoba koje su navedenom dovezle drva za ogrijev. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv sudionika u narušavanju JRiM sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 17.10 sati se u Franjevačkojulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 51 godišnji I.V. iz Donje Mahale koji je u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede te će protiv njega biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u vremenu od 10-16.00 sati patrola PS Odžak je pružala asistenciju djelatnicima Doma Zdravlja Odžak u obliku pratnje duševno bolesne osobe do psihijatrije u Tuzli što je proteklo bez incidenata.
  -istog dana u 17.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva „ručne bombe“. O istom će biti upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -dana 25.05.2017 godine u 19.00 sati se na magistralnoj cesti Odžak-Brod na Kadru dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 21 godišnji Jondić iz Malog Prnjavora protiv koga će sukladno težini povreda sudionika u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u vremenu od 08.30-15.30 sati službenici policije Pu Odžak su vršili osiguranje manifestacije“Dani sjećanja“ koja se održavala u Posavskoj Mahali a na kojoj su nazočili Član predsjedništva BIH Dragan Čović i potpredsjednik RS Josip Jerković što je proteklo bez incidenata.
  -dana 26.05.2017 godine u 09.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji Kovačević iz Borova, RH, a sa lokaliteta „Blinja“ u Novom Gradu. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak kao i šumar koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 20.15 sati se na magistralnoj cesti u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.50 sati se u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -istog dana u vremenu od 14-20.30 sati patrola PS Orašje je vršila obilazak prijavljenog javnog skupa““Otvorenog prvenstva saveza u lovnom streljaštvu LU“Sava“ Orašje“ što je proteklo bez incidenata.
  -dana 26/27.05.2017 godine u vremenu od 22-01.00 sati službenici PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata.
  -dana 27.05.2017 godine u 12.30 sati se na križanju V i VIII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 48 godišnji Bešlić iz Frankfurta protiv koga je proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 10.50 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -dana 28.05.2017 godine u 23.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u Titovoj ulici u Odžaku,što je preraslo u izvršenje kaznenog djela. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je od sudionika u narušavanju JRiM privremeno oduzela pušku M- 48 ,4 metka za istu te manju količinu zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Navedeni 55 godišnji E.O. je lišen slobode i zadržan. Protiv njega će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 23.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRIM vrijeđanjem i omalovažavanjem supružnika u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv navedenih provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u vremenu od 16-20.00 sati službenici policije PU Orašje su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata. Koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima na suradnji a o rezultatima ćemo javnost izvijestiti po prispijeću.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 22.-28.05.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __5___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane šumske krađe.
  __6___prijava prometne nezgode, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __2___prijave narušavanja JriM, koji je ponovno najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __7___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane izvedene policijske aktivnosti, akcije po prometu. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 22.-28.05.2017 godine smo zaprimili sveukupno ___20 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što smatramo sigurnim tjednom iza nas.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti