Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 22.-28.06.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 22.06.2020. godine u 15.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd „Teške krađe“ iz kuće vlasništvo obitelji Knežević sa Dusina. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Podbarskoj ulici u Donjoj Mahaloj u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao vozač 26 godišnji S.B. iz Donjih Srnica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Arlović iz Oštre Luke –Džijan iz Boka o čemu je upoznata patrola PS Orašje koja je suprostavljene upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 12.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 21.06.2020. godine u 01.00 sati u blizini BP „AGS“ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana temeljem zapovjedi istražitelja kriminalističke policije PU Orašje patrola PS Orašje je zbog osnova sumnje da je počinio kd „Krađe“lišila slobode 36 godišnjeg D.B. iz Plazulja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.06.2020. godine u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe iz magacina trgovačkog lanca „Maxi D.O.O. u Orašju izvršenog od strane 36 godišnjeg D.B. iz Plazulja protiv koga će dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana temeljem naredbe Općinskog suda Orašje istražitelji PU Odžak su izvršili pretres kuće koju koristi 28 godišnja S.T. iz Posavske Mahale tijekom koga je pronađena zelena biljna masa koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Predmeti su izuzeti a dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak će protiv navedene poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska NUS-a na njivi na Dusinama. O istom će biti upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.10 sati PS Domaljevac-šamac je zaprimila prijavu požara na pomoćnom objektu vlasništvo obitelji Lucić iz Domaljevca. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Domaljevca i Tolise koji su lokalizirali požar.

  -dana 24.06.2020. godine u 18.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Atifa Šapčanina u Odžaku koju je krećući se pmv u natrag u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač pmv marke „BMW“. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je obavila očevid te zbog nedopuštene količine alkohola u organizmu lišila slobode i zadržala do istrežnjenja navedenog vozača 44 godišnjeg M.B. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.47 sati patrola PS Odžak je prijavila narušavanje jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika tijekom obavljanja očevida prometne nezgode koju je uzrokovao navedeni 44 godišnji M.B. iz Odžaka protiv koga će i zbog narušenog jrim biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Orašju na relaciji Brežnjak-Dervišebegović. O istom je upoznat pozornik PS Orašje koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog Brežnjaka.

  -istog dana u 23.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Savskoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu po tko zna koji puta upozorila na ponašanje 55 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale.

  -istog dana u 20.07 sati patrola Pu Odžak je tijekom očevida prometne nezgode koja se dogodila u ulici Atifa Šapčanina u Odžaku u pmv kojim je upravljao 44 godišnji M.B. iz Odžaka zatekla lovačku pušku marke „Baikal“ za koju navedeni vozač nije posjedovao odobrenje. Isto lovačko oružje je privremeno oduzeto, a protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 25.06.2020. godine u 08.50 sati patrola PS Orašje je u XIV. ulici u Orašju u blizini zelene pijace zatekla u prosjačenju 2 ženske osobe iz Brčkog protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u kružnom toku u ulici Maršala Tita u Odžaku u kojoj je sudjelovao jedan biciklista i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta da vozač nije pružio pomoć oštećenom biciklisti. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je navedenim vozilom upravljao 80 godišnji M.B. iz Donjeg Svilaja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.40 sati se u ulici Bratstva Jedinstva u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja pmv tijekom mimoilaženja sa tmv u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola prometne policije Pu Orašje koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -dana 26.06.2020. godine u 01.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe od strane 41 godišnjeg Dominkovića iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je navedenog upozorila na ponašanje.

  -istog dana 26.06.2020. godine u 11.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Prijevare“ na štetu obitelji Kopić iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je u prosjačenju u Školskoj ulici u Donjoj Mahaloj zatekla 24 godišnju Beganovićku iz Brčkog protiv koje je provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju ulice Redže Porobića i 15.Majevičke brigade u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i 14 godišnja pješakinja iz Odžaka. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv odgovornog sukladno konstatiranim teškim povredama pješakinje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 27.06.2020. godine u 01.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari u kojoj je sudjelovalo jedno pmv u pokretu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv vozača 34 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale sukladno težini povreda i alkoholiziranog stanja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.30 sati patrola PS Odžak je zbog osnovane sumnje da je izvršio „Teško kd protiv sigurnosti prometa„ lišila slobode 51 godišnjaka sa inicijalima J.D. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 08.00 sati u Donjoj Mahaloj u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 28.06.2020. godine u 00.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pucanja iz vatrenog oružja od strane 64 godišnjeg I.K. iz Tolise koji je potom i sjekirom nasrnuo na policijske službenike. Imenovani je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 01.40 sati patrola Ps Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat Momento“ u VI ulici u Orašju. O zatečenom su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 18.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja četvorotočkaša vlasništvo obitelji Seletović Zenice od strane 26 godišnjeg U.K. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je supružnike upozorila na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 22.-28.06.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __7__prijava kaznenih djela, različitih sadržaja.
  __7__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem motornim vozilima neprilagođenom brzinom u alkoholiziranom stanju.
  __3__prijave narušavanja jrim koji je narušen vrijeđanjem OSO tijekom obavljanja očevida prometne nezgode i prosjačenjem.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske. Zaprimili smo__11__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 22.-28.06.2020. godine smo zaprimili sveukupno __30__prijava građana.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing. prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti