Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 22.-28.07.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 22.07.2019. godine u 07.40 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla pmv kojim je upravljao 44 godišnjak iz Donje Mahale koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.30 sati patrola PS Orašje je u gradskom parku u III Ulici u Orašju zatekla 4 migranta, muške osobe starosti između 16-45 godina o čemu su poznali nadležni inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 22/23.07.2019. godine službenici PS Domaljevac-Šamac su postupali po planu aktivnosti povodom obilježavanja „Dana Općine Domaljevac-Šamac 2019 „ u sklopu kojih su skupa sa pripadnicima ostalih odjela PU Orašje osiguravali i pratnju defilea biciklista prostorom Županije Posavske.

  -dana 23.07.2019. godine službenici krim policije PU Odžak su operativnim radom na terenu utvrdili krađu kubura sa krova kapelice u Vrbovcu i da je isto kd izvršio izvjesni P.B iz Gornjeg Svilaja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd „Nasilja u obitelji“ izvršenog od strane 43 godišnjeg K.Ž. iz Orašja protiv koga će policajac u zajednici PS Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju XIV i IX ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 31 godišnji R.S. iz Živinica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 25.07.2019. godine u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “nasilja u obitelji“ koje se dogodilo 15.04.2019. godine u Draganovcima. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će protiv izvršitelja kd 15 godišnjaka iz Draganovaca poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja izvršenja kd “teške krađe“ izvršenog od strane 38 godišnjeg V.T. iz Oštre Luke koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.00 sati jrim je vikom i galamom u gradskom parku u Orašju narušio 47 godišnji R.S. iz Draganovaca protiv koga je šef smjene PU Orašje poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.40 sati se na lokalno cesti u Draganovcima dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač 23 godišnjI J.M. iz Vidovica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08.45-15.00 sati temeljem zahtjeva Doma zdravlja Odžak službenici policije PS Odžak su pružili asistenciju djelatnicima doma zdravlja u vidu pratnje bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 11-12.05 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju službenicima centra za socijalni rad Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 12.00 sati službenik kriminalističke policije PU Orašje je prijavio zaticanje 3 migranta u Orašju o čemu je upoznat službenika terenskog ureda za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.15 sati se na parkiralištu „City centra„ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 19.40 sati službenik PS Odžak je prijavio zaticanje beživotnog tijela susjeda 58 godišnjaka iz Odžaka o čemu je obaviješten dežurni mrtvozornik koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 26.07.2019. godine u 00.25 sati zbog povreda koje je sam sebi u pritvoru nanio lišeni slobode navedeni je prebačen u Doma zdravlja Orašje gdje mu je ukazana pomoć.

  -istog dana u 00.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu narušavanja jrim u ug.objektu „Mladost“ u Domaljevcu izvršenog od strane 53 godišnjaka sa inicijalima A.Đ. iz Domaljevca koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 26.07.2019. godine u 06.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “oštećenja tuđe stvari“ izvršenog od strane osobe pritvorene u prostorijama PS Orašje 39 godišnjeg V.T. iz Oštre Luke protiv koga će dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja mobitela vlasništvo 23 godišnje V.M. iz Tuzle o čemu je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu nestanka 75 godišnjeg Đukića iz Domaljevca. O istom su upoznate i nama susjedne policijske agencije koje će poduzeti zakonom predviđene mjere potrage.

  -dana 27.07.2019. godine u 00.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji snaha – svekrva u IX ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu navedene upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 06.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domobranskoj ulici u Boku a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 19 godišnjak sa inicijalima I.I. iz Domaljevca protiv koga će sukladno težini povreda i visini štete patrola prometne policije poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 49 godišnjeg M.M. iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 18.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na strnjaku u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe iz Tolise koji su požar stavili pod nazor.

  -istog dana službenici PS Orašje su utvrdili prekoračenje radnog vremena ug.objekta „The Mutvah“ u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 27.07.2019. godine u 19.35 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska nestalog Đukića iz Domaljevca koji je pronađen na njivama zvanim „Hrast“ u Domaljevcu. Imenovani je prevezen u ŽB Orašje radi pružanja liječničke pomoći

  -dana 27/28.07.2019. godine u vremenu od 23-03.00 sati službenici PU Orašje su provodili Županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 28.07.2019. godine u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pmv i otuđenje novca i drugih predmeta iz vozila vlasništvo 33 godišnjeg A.G. iz Bilja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja 2 vidno alkoholizirane muške osobe u ug.objektu BP “AGS“ Antunović u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je imenovane Vukiće iz Tolise upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 11.50 sati PS Orašje ej zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je susjeda 52 godišnjeg A.H. iz Orašja upozorila na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 22.-28.07.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __7__prijava kaznenih djela, najčešće je prijavljivano „Nasilje u obitelji“.
  __3__prijave prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem pmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __2__prijave narušavanja JRiM koji je ponovno narušavan i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __16__prijava ostalih događanja, prijavljene su najčešće različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 22.-28.07.2019. godine smo zaprimili sveukupno__30__prijava za kompletno područje Županije Posavske što baš i ne možemo smatrati apsolutno sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti