Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA Za period 22.-28.10.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 22.10.2018 godine u 10.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u ulici Bana Jelačića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim narušio 35 godišnji B.T. iz Donje Mahale koga su zbog upornosti  u činjenju prekršaja lišili  slobode i zadržali. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 15.30-16.25 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje istražitelji krim policije PU Orašje su izvršili pretres stana i garaže  u V ulici u Orašju koje je koristio lišeni slobode zbog izvršenja KD.

  -istog dana u 16.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica supružnika  u IX ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga  61 godišnjeg H.K. iz Orašja.

  -dana 23.10.2018 godine u 16.05 sati se na novoizgrađenoj trasi VC koridora  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. Očevidom je utvrđeno da je do nezgode došlo  uslijed kretanja neprilagođenom brzinom  uvjetima i stanju puta vozača 52 godišnjeg H.F. iz  Odžaka koji je u nezgodi zadobio lakše tjelesne povrede. Protiv navedenog će sukladno težini povreda biti poduzete  zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 09.00-14.30  sati  je  temeljem naredbe  Županijskog suda nastavljen pretres  pokretnih stvari  osumnjičenog za izvršenje kaznenog djela.

  -istog dana u 12.30 sati se na križanju VII i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj  je sudjelovalo jedno pmv i jedno manje dostavno vozilo. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 24.10.2018 godine  službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje  kojim je zatečeno uredno stanje.

  -istog dana 24.10.2018 godine u vremenu od 08.45 -14.30 sati temeljem naredbe Županijskog suda od strane istražitelja kriminalističke policije MUP-a nastavljen je pretres pokretnih stvari osumnjičenog za izvršenje KD.

  -Istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica braće  67 godišnjeg M.B. iz Ugljare i 65 godišnjeg M.M. iz Matića  koje je patrola uputila da razmirice riješe putem nadležnih institucija a 65 godišnjeg M.M. su još i upozorili na ponašanje.

  -dana 25.10.2018 godine u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD  „Ozbiljne prijetnje  na život „upućene od strane 65 godišnjeg M.M. iz Matića. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana službenik PS Odžak je u prosjačenju na trgu u Odžaku zatekao  22 godišnju E.H. iz Srebrenika protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 12-14.00 sati službenici PS Odžak su vršili osiguranje ekshumacije na Mezarju u Odžaku što je proteklo bez incidenata.

  -dana 26.10.2018 godine u 10.29 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću  u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode prijave  kao i dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će sukladno težini povreda  vlasnice kuće protiv izvršitelja KD 30 godišnjeg M.S. iz Odžaka poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.45 sati patrola prometne policije PU Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 28 godišnjeg E.H. iz Orašja  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv  navedenog je proveden prekršajni postupak.

  -dana 27.10.2018 godine u 03.55 sati patrola  PS Orašje je u prometu na lokalnoj cesti u Ugljari zatekla 43 godišnjeg V.Z. iz  Donje Mahale koji je  lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pronalaska  beživotnog tijela  Đakovića iz Novog Grada. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te će tijelo preminulog biti predano obitelji radi ukopa.

  -istog  dana u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na zapuštenoj parceli  u Draganovcima. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Orašje  koji su lokalizirali požar kao i policijski službenici PS Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -dana 29.10.2018 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 22.-28.10.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenog djela, prijavljeni su različiti sadržaji.

  __2__prijave prometnih nezgoda ,uzrokovanih na različite načine.

  __1__prijavu narušavanja JRiM, ponovno imamo zaprimljenu prijavu prosjačenja na našem području.

  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __11__prijava ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 22.-28.10.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __18__ prijava    naših građana za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti