Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 23.06.-02.07.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 26.06.2017 godine  u 18.15 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu  pružanja pomoći  fizički napadnutom 58 godišnjem M.D. iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovanog fizički napao i nanio mu povrede 42 godišnji I.D.  iz Tolise protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.05 sati  kriminalisti  PU Orašje su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili  kaznena djela „teške krađe“ na području općine Orašje lišili slobode 21 godišnjeg E.P.   i 29 godišnjeg N.S. iz Dervente  protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 27.06.2017 godine  policijski službenik prometne policije PU Odžak je utvrdio neregistriranost mopeda kojim je uzrokovana prometna nezgoda 18.06.2017 godine  u Prudu. Protiv  korisnika mopeda  20 godišnjeg Majića će sukladno zakonu o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.30 sati se u III ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izviješće o nezgodama.

  -istog dana  istražitelj krim policije PU Orašje je zbog postojanja osnova sumnje da su na našem području izvršili  KD“Teške krađe“ lišio slobode 32 godišnjeg Mašića iz Dervente i 46 godišnjeg Latinovića  iz Beograda  protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  Županijsko tužilaštvo je produžilo pritvor  dvojici Dervenćana  koji su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su na našem području izvršili KD“Teške krađe“.

  -dana 28.06.2017 godine u 09.05 sati se na križanju Sportske i ulice Bana Jelačića u Vidovicama dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno nn pmv i biciklista. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem pmv koji se udaljio sa lica mjesta  ne ukazavši pomoć teško povrijeđenoj 49 godišnjoj Pejićki  iz Vidovica. Nakon utvrđivanja identiteta protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.30 sati se u „Katanovića Sokaku“ u Odžaku  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv a koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom,kretanje u natrag“ uzrokovao 68 godišnji Hasandić iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 10-12.30 sati službenici policije PU Odžak su pružali asistenciju djelatnicima SIP-e tijekom pretresa  2 lokacije u Donjem Svilaju.

  -istog dana u 12.15 sati službenici  PS Orašje su  predali na postupanje 29 godišnjeg Stanića iz Velike Sočanice   službenicima Sudske policije .

  -istog dana u 12.35 sati službenici policije PS Orašje su predali na postupanje službenicima Sudske policije i 21 godišnjeg Peleša iz Dervente.

  -istog dana u 18.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska  2 metka od „prage“,protuavionskog topa,  u ulici Bana Jelačića u Oštroj Luci.  O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 29.06.2017 godine u 05.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  drskim ponašanjem  na Šošinom Brdu u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu lišio slobode 41 godišnjeg Kneževića iz Oštre Luke protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.25 sati službenici PS Orašje su predali na postupanje  službenicima Sudske policije  Orašje 39 godišnjeg Latinovića iz Čukarice, Republike Srbije.

  -istog dana u 14.40 sati službenici udruge „Demira“ su na lokalitetu „Greda“ u kanalu u Vidovicama tijekom deminiranja pronašli ostatke ljudskog tijela,lubanju.  O istom su  upoznali nadležnog inspektora sektora krim policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.40 sati se na parkiralištu trgovačkog centra „City inn“ U Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 22.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu „vike i galame“  na „Kućiškom putu“ u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave ,uočila vidljive povrede kod obadva sudionika te po ovom osnovu,  dolaska pred kuću starijeg susjeda i nanošenja povreda,  upozorila na ponašanje 32 godišnjeg O.M. iz Tolise.

  -istog dana u 23.20 sati se u Školskoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izviješće o nezgodama.

  -dana 30.06.2017 godine u 23.35 sati je zaprimila prijavu familijarnih razmirica  u Savskoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je  utvrdila da je ovom prigodom 52 godišnji M.B. iz Donje Mahale u vidno alkoholiziranom stanju  narušio JRiM naročito drskim ponašanjem. Imenovani je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.45 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se krećući u natrag uzrokovao vozač pmv62 godišnji T.P. iz  Novog Sela  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja prijavitelja od strane 65 godišnje N.B. iz Ugljare  koju je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 30.06/01.07.2017 godine u vremenu od 22.00-01.00 sati službenici PU Orašje su vršili pojačanu kontrolu prometa na području  PU Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -dana 01.07.2017 godine u 19.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja pete sa čamca   na rijeci Savi u Domaljevcu. O istom je  upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje  koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u kuću obitelji Baotić  u Kostrču. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim vrijednostima.

  -istog dana u 23.35 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 42 godišnjaka sa inicijalima I.I.  iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 02.07.2017 godine patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla  ug.objekte : „Tifani“ i Simply“ u Orašju  te „S-club“ u Ugljari   o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 01.30 sati se na križanju VII i VIII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 42 godišnji M.K.  iz Frankfurta protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada,šamarom, i otimanje mobilnog aparata vlasništvo 22 godišnjeg E.K. iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je potvrdila navode prijave te utvrdila da je navedeni mobitel  od prijavitelja  uzeo 29 godišnji S.D. iz Orašja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu paljenja pšenice vlasništvo 41 godišnjeg Iličevića  iz Novog Sela  a na lokalitetu „Mere“.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.07.2017 godine  u 00.08 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“Emina“ u Orašju. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 23.06.-02.07.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __7___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane provale u obiteljske kuće.

  __7___prijava  prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom

  __2___prijave narušavanja JriM koji je narušavan drskim ponašanjem.

  __14___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od    23.06.-02.07.2017 godine smo zaprimili sveukupno    _30 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  što  još uvijek smatramo sigurnim tjednom iza nas.  

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti