Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 23.-29.03.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 23.03.2020. godine u 11.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nezakonitog prikupljanja dobrovoljnih priloga od strane 3 muške osobe iz Banja Luke. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je protiv navedenih poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u XXXVI ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje supruga 51 godišnjeg M.Z. iz Orašja.

  -istog dana u 12.35 sati lišeni slobode 58 godišnji R.M. iz Dervente je temeljem naredbe Općinskog suda Orašje predan službenicima sudske policije Odžak na dalje postupanje.

  -dana 23.03.2020. godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad poštivanjem Rješenja o izolaciji kojim su zatekli 178 osoba koje su poštivale mjere a 9 osoba koje nisu poštivale odredbe Rješenja. O zatečenom su sačinjene službene zabilješke koje će biti dostavljene nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana 23./24.03.2020. godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor i nad radom javnih objekata i kretanju osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina te uočili da nije bilo kršenja odredbi stožera.

  -istog dana službenici PU Orašje su izvršili 33 pratnje vozila sa 84 osobe kojima je određena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Orašje su utvrdile jedno ne poštivanje odredbi policijskog sata na području zone odgovornosti PU Orašje.

  -istog dana službenici PU Orašje su izvršili i nadzor nad poštivanjem odredbe o zabrani kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru koja je u potpunosti poštivana.

  -istog dana pripadnici PU Odžak su izvršili nadzor nad poštivanjem odredbi o samoizolaciji za 88 osoba koje su poštivale odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  -istog dana službenici PS Odžak su izvršili nadzor nad radom ugostiteljskih i drugih javnih objekata kojim je utvrđeno uredno stanje.

  -istog dana službenici PS Odžak su u kršenju odredbe o kretanju starijih od 65 godina zatekli jednu osobu u kršenju navedene odredbe.

  -službenici PS Odžak su izvršili jednu pratnju osobe kojoj je na graničnom prijelazu u Orašju određena pratnja.

  -istog dana službenici PS Odžak su utvrdili i jedno kršenje odredbe o policijskom satu te su prekršitelju iz Odžaka izrekli prekršajni nalog.

  -istog dana službenici PS Odžak su utvrdili poštivanje odredbi o kretanju na otvorenom prostoru i ograničenju za taksi službe koje su u potpunosti poštivane.

  -dana 24.03.2020. godine u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “krađe“ na BP“Rox“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv izvršitelja kaznenog djela 37 godišnje A.S. iz Ugljare poduzeti zakonom predviđene mjere

  -istog dana u 08.15 sati nepoznata osoba je prijavila prometnu nezgodu koja se dogodila na magistralnoj cesti M14.1 u Maloj Brusnici. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv a da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač 33 godišnji M.P. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Šošino Brdo u Oštroj Luci u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode te će protiv odgovornog za istu provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 69 godišnju I.N. iz Ugljare.

  -istog dana u 11.45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Posavskih branitelja u Domaljevcu u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 24./25.03.2020. godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad primjenom Rješenja o izolaciji nad 137 osoba koje su Rješenja u potpunosti ispoštivale.

  -istog dana službenici PU Orašje su izvršili nadzor i nad radom ugostiteljskih objekata i drugih javnih objekata pri čemu je utvrđeno poštivanje ograničenja rada i zabrane.

  -istog dana službenici PU Orašje su izvršili nadzor i nad poštivanjem odluke o zabrani kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina koja je u potpunosti poštivana.

  -istog dana službenici Odjeljenja prometne policije su izvršili pratnju područjem Županije Posavske 47 putnika kojima je određena mjera samoizolacije.

  -istog dana službenici PU Orašje su izvršili provjeru provedbe „policijskog sata“ koji je na našem području u potpunosti poštivan.

  -istog dana službenici PU Orašje su izvršili nadzor provedbe Odluke o zabrani kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru i ograničenja u taksi prometu koja je u potpunosti primijenjena.

  -istog dana službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad primjenom Rješenja o izolaciji za 62 osobe na području zone odgovornosti PS Domaljevac Šamac koje su u potpunosti poštivale navode Rješenja.

  -istog dana službenici PU Orašje su izvršili nadzor i nad radom ugostiteljskih objekata i drugih javnih objekata na području Općine Domaljevac-Šamac pri čemu je utvrđeno potpuno poštivanje Odluke o ograničenju i zabrani rada.

  -istog dana službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad primjenom odredbi o zabrani kretanja mlađih od 18 godina i starijih od 65 na području Općine Domaljevac-Šamac pri čemu su utvrdili poštivanje propisane Odluke.

  -istog dana službenici PU Orašje su izvršili pratnju 1 osobe sa GP Orašje zbog određene samoizolacije na području Općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Orašje su izvršile uvid u provedbu odluka o policijskom satu i kretanju na otvorenom i taksi službu koje su na području Općine Domaljevac-Šamac u potpunosti poštivane.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad provedbom Rješenja o izolaciji kojim su zatekli 125 osoba koje su poštivale odredbe Rješenja, na adresi prebivališta nisu zatekli 3 osobe, 2 se nalaze u RH a jedan je vozač, dok za 3 osobe nemaju precizne adrese niti telefonske brojeve tako da nisu niti kontrolirani. O zatečenom su sačinjene službene zabilješke koje će biti distribuirane nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana patrole PU Odžak su utvrdile poštivanje Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i drugih javnih objekata na području Općine Odžak.

  -istog dana patrole su utvrdile apsolutno poštivanje „policijskog sata“ na području Općine Odžak.

  -istog dana službenici PU Odžak nisu izvršavali mjere pratnje određenim izolantima područjem Općine Odžak.

  -istog dana utvrđeno je i poštivanje odredbi o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godina na području Općine Odžak.

  -istog dana patrole PU Odžak su utvrdile poštivanje odredbi o kretanju na otvorenom prostoru i taksi službi na području Općine Odžak.

  -dana 25./26.03.2020. godine patrole PU Orašje su vršile nadzor nad provedbom izolacije na području Općine Orašje nad 152 osobe koje su se pridržavale odredbi Rješenja i 62 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su se također pridržavale odredbi Rješenja o izolaciji što želimo pohvali i istaknuti da samo poštivanjem Odluka kriznih stožera možemo sačuvati osjećaj sigurnosti na visokoj razini.

  -istog dana patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad radom ug.objekata i drugih javnih objekata koji su u potpunosti poštivali odredbe Odluke.

  -istog dana patrole PU Orašje su utvrdile i potpuno poštivanje Odluke o kretanju osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina na kompletnom području zone odgovornosti PU Orašje.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 28 vozila čijim putnicima je određena mjera samoizolacije što na području ŽP što izvan našeg područja do crte razdvajanja.

  -istog dana patrole PU Orašje su utvrdile u potpunosti poštivanje odredbe o policijskom satu. Apeliramo poslodavcima čiji djelatnici mogu biti raspoređeni u vremenu provedbe i primjene policijskog sata da nadležnoj PU dostave ažurne spiskove djelatnika poduzeća koji mogu biti angažirani u kritično vrijeme, a sami djelatnici sa sobom moraju nositi Potvrde o angažiranosti izdane od strane poslodavca i osobnu ispravu s fotografijom kako bismo mogli izvršiti provjeru identiteta.

  -istog dana patrole PU Orašje su utvrdile u potpunosti poštivanje i odluke o kretanju na otvorenom prostoru i taksi službi na kompletnom području zone odgovornosti PU Orašje.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile kontrolu provedbe Rješenja o izolaciji kojom su utvrdili da 140 osoba poštuje odredbe o izolaciji, 1 osoba nije zatečena na mjestu određenom za izolaciju, vozač, dok za 3 osobe nisu utvrdili preciznu adresu prebivališta niti telefonske brojeve te nisu bili u mogućnosti izvršiti navedenu provjeru. O navedenom stanju su sačinjene službene zabilješke.

  -istog dana patrole PU Odžak su utvrdile u potpunosti poštivanje Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i drugih javnih objekata.

  -istog dana patrole PU Odžak su utvrdile u potpunosti poštivanje Odluke o zabrani kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina .

  -istog dana patrole PU Odžak nisu bile u situaciji pružati pratnju osobama kojima je na GP izrečeno Rješenje o izolaciji.

  -istog dana patrole PU Odžak su utvrdile u potpunosti poštivanje Odluke o policijskom satu.

  -istog dana patrole Pu Odžak su utvrdile u potpunosti poštivanje Odluke o kretanju na otvorenom prostoru i ponašanju taksi službe.

  -dana 26.03.2020. godine u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja 2 stabla Hrasta vlasništvo obitelji Dominković iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će protiv izvršitelja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim, fizičkim obračunom, u prostorijama kazneno popravnog zavoda u Orašju od strane 2 pritvorenika. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno konstatiranim povredama protiv odgovornih poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.20 sati patrola PS Odžak je u ne poštivanje Odredbe o policijskom satu zatekla 25 godišnjeg M.S. iz Vukosavlja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  – istog dana službenici PU Odžak su utvrdili da je dana 24.03.2020. sati 32 godišnji M.S. iz Odžaka narušio jrim putem društvene mreže „Facebook“ širenjem izmišljene, neistine odnosno lažne vijesti. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 26./27.03.2020. godine službeni PU Orašje su izvršili nadzor nad primjenom odredbe o samoizolaciji za 214 osoba i to 153 osobe na području općine Orašje i 61 osobe na području općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana službenici odjela prometne policije su izvršili pratnju 37 osoba područjem Županije Posavske kojima je određena samoizolacija.

  -istog dana u 23.00 sati patrola PU Orašje je u kršenju Odredbe o policijskom satu zatekla 40 godišnjeg M.V. iz Oštre Luke protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili nadzor nad primjenom Rješenja o samoizolaciji na 134 osobe koje su se u potpunosti pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana 26.03.2020. godine u 19.20 sati patrola PU Odžak je u kršenju Odluke o policijskom satu zatekla 1 osobu protiv koga će biti proveden prekršajni nalog.

  -Ovom želim dodati da su se sve druge Odluke kriznih stožera u potpunosti poštivale na čemu želim zahvaliti građanima jer i na taj način dokazujemo visoku razvijenu svijest o odgovornosti u kriznoj situaciji i želim da iz ove krize izađemo zajedno i uzdignuta čela kao odgovorni i kao pobjednici.

  -dana 27.03.2020. godine u 15.15 sati službenici kriminalističke policije PU Odžak su u u središtu grada zatekli, kontrolirali i pretresli 29 godišnjeg Š. M. iz Odžaka kod koga su pronašli usitnjenu zelenu biljnu masu koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Ista je oduzeta, a protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.15 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 38 godišnju Miškovićku iz Kostrča protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je u prometu zatekla 51 godišnjeg A. S. iz Poljara koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana pripadnici PU Orašje su izvršili nadzor nad primjenom Rješenja o izolaciji za 214 osoba od kojih je 144 na području Općine Orašje, a 70 osoba s područja općine Domaljevac-Šamac koje su se uredno pridržavale odredbi Rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju putnika 62 vozila kojima je određena mjera samoizolacije što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana patrola PU Orašje je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 1 osobu bez uredne potvrde o slobodi kretanja u kritičnom vremenu. Protiv navedene je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana druge odredbe kriznih stožera su u potpunosti ispoštivane.

  -dana 28.03.2020. godine patrola PS Orašje je zbog vrijeđanja i omalovažavanja OSO povodom vršenja službene dužnosti, putem društvene mreže, provela prekršajni postupak protiv 2 muške osobe i već prijavljenu žensku osobu za kršenje odredbe o policijskom satu.

  -istog dana u 19.40 sati patrola PU Orašje je u narušavanju jrim zatekla 2 muške osobe, jednu iz Srnica, a drugu iz Srebrenika protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u ulici Stjepana radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje snahu 58 godišnju A.K. iz Donje Mahale.

  -dana 27./28.03.2020. godine službenici PU Odžak su izvršili nadzor nad primjeno rješenja o samoizolaciji 139 osoba s područja općine Odžak koje su poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole PU Odžak su u kršenju odredbe o policijskom satu zatekle 3 osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana sve druge odluke kriznog stožera ŽP su na području općine Odžak u potpunosti poštivane.

  -dana 28./29.03.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad provedbom odluke o samoizolaciji za 209 osoba koje su u potpunosti poštivale odredbe rješenja i to 142 na području općine Orašje, a 67 na području općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana na GP Orašje su zatečene 2 osobe jedna iz Merdana kod Zenice, a druga iz Špionice koje nisu poštivale odluke o samoizolaciji. Navedeni su propraćeni do granice entiteta o čemu su sačinjene službene zabilješke.

  -istog dana patrole prometne policije su izvršile pratnju 85 vozila s putnicima kojima je određena mjera samoizolacije s graničnog prijelaza do granice entiteta ili do kućne adrese ako se radi o osobama s prebivalištem na području Županije Posavske.

  -tijekom istog dana sve druge odredbe Kriznih stožera su u potpunosti ispoštivane.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolacii za 107 osoba koje su poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole PU Odžak su utvrdile 3 ne poštivanja odredbi o policijskom satu osoba iz Odžaka protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 29./30.03.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad 182 osobe od kojih se 3 osobe na području općine Orašje nisu pridržavale odredbi Rješenja o samoizolaciji o čemu su službenici sačinili službenu zabilješke koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 35 vozila čijim putnicima je određena mjera samoizolacije.

  -istog dana službenici PU Orašje su utvrdili poštivanje svih drugih odredbi kriznog stožera.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad poštivanjem odluke o samoizolaciji 96 osoba na području općine Odžak pri čemu su u kršenju odredbe zatekli 1 osobu o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -tijekom dana sve druge odredbe kriznih stožera su u potpunosti ispoštivane.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 23.-29.03.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__ prijave kaznenog djela, najčešće su prijavljivana kd “krađe“.
  __3__ prijave prometnih nezgoda.
  __13__ prijava narušavanja jrim, najčešće je prijavljeno kršenje Odluke o policijskom satu i vrijeđanje i omalovažavanje OSO po istom osnovu.
  __1__ prijavu zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__ prijava zatečenih 0 migranta na području Županije Posavske.
  __15__ prijava izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojim je zatečeno __25__ osoba koje odredbe Rješenja nisu ispoštivale o čemu su sačinjene zabilješke koje će biti distribuirane nadležnom inspektoratu na postupanje.
  Izvršeno je __12__ nadzora nad primjenom odredbi o policijskom satu kojim je uočeno __13__ osobe koje ovu odluku nisu ispoštivale protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  Izvršeno je __12__ uvida u primjenu Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata kojim je zatečeno uredno stanje.
  Izvršeno je __265__ pratnji osoba kojima je izrečeno Rješenje o samoizolaciji kroz prostor Županije Posavske.
  __4__ prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 23.-29.03.2020. godine smo zaprimili sveukupno __64__ prijave za kompletno područje Županije Posavske i 265 pratnji osoba kroz područje Županije Posavske kojima je određena mjera samoizolacije.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti