Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 23.-29.05.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 23.05.2016 godine u 17.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu narušavanja JriM  vikom,svađom i galamom u ulici Ante Starčevića u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja će protiv  četvero Gregurevića provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.30 sati se  na prilaznoj cesti za teretni terminal graničnog prijelaza  Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 tmv.Očevidom patrole prometne policije PU Orašje  je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno pretičući uzrokovao 57 godišnji Savić iz Mladikovine protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 24.05.2016 godine u 09.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JriM vikom i galamom  te vrijeđanjem i omalovažavanjem osoblja Ug.objekta Aureol“ u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je jrim u alkoholiziranom stanju narušio 47 godišnji Emić iz Odžaka  koji je zbog upornosti  u nastavku činjenja prekršaja lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 25.05.2016 godine u 01.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“teške krađe“ u trgovinu „Minimarket“ u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid  te otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim cigaretama.

  -istog dana 25.05.2016 godine u 11.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja  telefonskog kabla   u ulici Alojzija Stepinca u Domaljevcu. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid i poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu razmirica na relaciji djed-unuk u  ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom su upoznati pripadnici  zatvorske policije  Orašje koji su preuzeli unuka pod kućnim električnim nadzorom.

  -dana 26.05.2016 godine u 06.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kaznenog djela „Teške krađe“ u  trgovinu „Magda-comerc“ u Matićima. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je očevidom utvrdio da  su NN osobe  iz navedene trgovine otuđile  veliku količinu  parfema „Ekonomik“ protiv kojih će nakon utvrđivanja identiteta  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 27.05.2016 godine u 23.30 sati se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan neregistrirani motocikl.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo zbog ne držanja dovoljnog razmaka između vozila. Nakon utvrđivanja stepena povreda  sudionika u nezgodi protiv odgovornog vozača će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Džojić iz Mahale , Marković   iz Matića. O istom je upoznat policajac u zajednici PS Orašje koji je utvrdio da je do razmirica došlo zbog korištenja pesticida koji mogu nanijeti štetu susjednim kulturama. Nakon obavljenog razgovora suprostavljeni susjedni  su upućeni da spor riješe putem nadležnih institucija.

  -dana  28.05.2016 godine  se u V ulici u Orašju  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u  17.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici  Ive Andrića u Tolisi. O istom je  upoznat policajac u zajednici koji je  po ovom osnovu upozorio na ponašanje prijavljenog susjeda 48 godišnjeg Oršolića iz Tolise.

  -dana 29.05.2016 godine u 00.50 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu zatekla pmv marke „Opel – tigra“ kojim je upravljao 24 godišnji Đukić  iz Modriče  za koje su detaljnim pregledom utvrdili  da su vršene prepravke na broju šasije.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.10 sati PS Orašje  je zaprimila prijavu narušavanja JriM  vrijeđanjem i omalovažavanjem u ug.objektu „Olimpik“ u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja  je utvrdila da je jrim narušio 20 godišnji Živković  iz Boka  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 23.-29.05.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane teške krađe.                                  

  __3___prijave prometnih nezgoda,najčešće  uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __3___prijave narušavanja JriM,koji je najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem.

  __3___prijave ostalih događanja,najčešće su prijavljivana susjedske razmirice . Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 23.-29.05.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___13 __ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .  

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti