Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 23.-29.09.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 24.09.2019. godine u vremenu 06.40-09.50 sati istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a ŽP su skupa sa službenicima policije PU Orašje temeljem naredbe Osnovnog Suda Brčko Distrikta izvršili pretrese stanova i pomoćnih objekata koje koriste 24 godišnji M.D. iz Orašja i 24 godišnji I.M. iz Orašja koji su nakon pretresa lišeni slobode i predani na dalje postupanje pripadnicima policije Brčko Distrikta.

  -istog dana patrola PS Orašje je pružala asistenciju službenici Centra za socijalni rad Orašje u Oštroj Luci što je proteklo bez incidenata.

  -dana 24.09.2019. godine u 08.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći teško povrijeđenom biciklisti 82 godišnjem M.Z. iz Odžaka. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da se nezgoda dogodila 23.09.2019. godine u Brodskoj ulici u Odžaku, a da je u istoj uz navedenog biciklistu sudjelovalo i jedno pmv kojim je upravljala 44 godišnja S.Z. iz Odžaka koja je nakon nezgode pokušala pružiti pomoć navedenom ali o događaju nije podnijela prijavu PS Odžak. O prometnoj nezgodi i konstatiranim povredama je izvješten dežurni tužitelj Županijskog Tužilaštva i patrola prometne policije PU Odžak koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 26.09.2019. godine u 14.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje tjelesnih povreda 22 godišnjoj E.S. iz Odžaka od strane bivšeg zaručnika 20 godišnjeg M.S. iz Jelaha protiv koga će patrola PS Odžak sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kd “Nasilja u obitelji“ u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je lišila slobode supruga 46 godišnjeg V.P. iz Domaljevca protiv koga će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 13.55 sati u V ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 09-11.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju komunalnim redarima Općine Orašje na velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 27.09.2019. godine u 09.00 sati patrola prometne policije PU Odžak je tijekom očevida prometne nezgode koja se dogodila 20.09.2019 godine utvrdila da je u istoj nezgodi sudjelovao neosiguran moped. Navedena patrola će protiv vozača sukladno Zakonu o obaveznom osiguranju poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu otuđenja 8 kubika hrastovog drveta iz šume vlasništvo 72 godišnjeg Majića iz Potočanskog Lipika. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak i šumar Uprave za šumarstvo Županije Posavske koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći pješaku povrijeđenom u prometnoj nezgodi koja se dogodila u VI ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i pješak . Nakon utvrđivanja uzroka nezgode patrola će protiv odgovornog sukladno težini povreda pješaka poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom biciklisti 11 godišnjakinji iz Boka. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja 2 migranta u blizini hotela „Euro“ u Odžaku. O istom je upoznat inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 18-22.00 sati službenici policije MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 28.09.2019 godine u 03.15 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Simply“ u III ulici u Orašju. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 14.00 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole prometne policije tijekom redovite kontrole prometa narušio 54 godišnji Š.M. iz Novog Sela protiv koga je patrola provela prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PU Orašje je u Županijsko tužilaštvo provodila lišene slobode kojima je od strane Tužilaštva produžen pritvor.

  -istog dana u 20.30 sati se na parkiralištu dvorane „Marija“ u Boku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 29.09.2019. godine u prostorijama Županijskog suda u Odžaku službenicima Odjeljenja pravosudne policije su predani lišeni slobode na dalje postupanje.

  -istog dana u patrola PS Orašje je tijekom obilaska nogometnih utakmica informirana o sukobu igrača „Hajduka“ i glavnog suca utakmice. O zaprimljenoj informaciji su sačinili zabilješku koja će biti distribuirana nadležnim institucijama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 23.-29.09.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela, različitih sadržaja.
  __5__prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih na sasvim različite načine.
  __1__prijavu narušavanja JRiM, koji je ponovno narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti, kontrole prometa.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __9__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 23.-29.09.2019. godine smo zaprimili sveukupno__19__prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti