Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 23.-29.12.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 23.12.2019. godine u 13.40 sati službenici PU Odžak su pregledom 38 godišnjeg A.E. iz Modriče pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojna sredstva. Protiv navedenog su poduzeli zakonom predviđene mjere. Koristim priliku pohvaliti rad službenika PU Odžak na suzbijanju ovih oblika kaznenih djela.

  -istog dana u 13.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da u nezgodi sudjelovala 2 pmv-a da je istu nepropisno se krećući unatrag uzrokovao 21 godišnji K.B. iz Babine Grede R.H. protiv koga će provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.05 sati se na Carinskom terminalu u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 24.12.2019. godine u 12.00 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u XXX. ulici u Orašju zatekla 29 godišnju H.B. iz Brčkog protiv koje će provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.20 sati patrola PS Orašje je u III. ulici u Orašju u prosjačenju zatekla 25 godišnju Ahmetovićku iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.00 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju magistralne ceste M1.8 i lokalne ceste za Vidovice. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan pas lutalica. Nakon obavljenog očevida patrola je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.25 sati se na parkiralištu u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv-a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 22 godišnji Čavalić iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 24/25.12.2019. godine u vremenu od 22-02.00 sati službenici PU Orašje su provodili akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 25.12.2019. godine u 04.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenoj 18 godišnjoj M.K. iz Boka. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovanoj povrede nanijela 19 godišnja M.M. iz Kostrča protiv koje će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju XIV. ulice i magistralne ceste M.1.8 u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač 25 godišnji Dangler iz Beča protiv koga će sukladno težini povreda suvozača patrola poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac u Boku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 44 godišnji M.N. iz Tolise protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.00 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 motorna vozila. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 19.52 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 47 godišnjeg Mehića iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 26.12.2019. godine u 05.00 sati se u III. ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 01.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim u ug.objektu „Simply“ u Orašju. O istom je upoznata patrola Ps orašje koja je utvrdila da je jrim narušio 60 godišnji K.Z. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 01.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada ispred ug.objekta „Simply“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je napad izvršio 30 godišnji M.B. iz Ugljare protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u skladište poduzeća „Đeno“ na Šibovačama O istom je upoznat dežurni istražitelj krim. Policije PU Orašje koji je poduzeto zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica u obitelji u XXV. ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje sina 18 godišnjeg R.K. iz Orašja.

  -istog dana u 13.40 sati se u II. ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 26/27.12.2019. godine u vremenu od 22-02.00 sati službenici PU Orašje su vršili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 27.12.2019. godine u 07.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenom vozaču pmv 38 godišnjoj Vincetićki iz Donje Mahale koja je uzrokovala prometnu nezgodu pmv u Vidovicama. Protiv navedene će patrola prometne policije PU Orašje sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.50 sati se na zaobilaznici prema Matićima dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 29 godišnji J.M. iz Frankfurta protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja registarskih pločica sa pmv Vinkovačkih registarskih oznaka. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 27/28.12.2019. godine u vremenu od 22-02.00 sati službenici PU Orašje su vršili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 28.12.2019. godine u 02.30 sati patrola prometne policije PU Odžak je zbog zaticanja u alkoholiziranom stanju u prometu lišila slobode 28 godišnjeg M.M. iz Pruda protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 04.20 sati se u ulici Atifa Šapčanina u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv Švicarskih registarskih oznaka koji se udaljio sa lica mjesta. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Seksualnog zlostavljanja“ malodobnice o čemu je upoznat dežurni tužitelj Županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 17.30 sati se na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac na gradištima dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista koji je u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.10 sati se u Proleterskoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao 23 godišnji H.B. iz Jakeša protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 29.12.2019. godine u 05.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“krađe“ na način da je vozač na BP „AGS“ u Orašju natočio gorivo i pobjegao ne plativši račun za isti. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 05.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u tuči povrijeđenom 21 godišnjem M.P. iz Salzburga koja se dogodila ispred diskoteke „S-klub“. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno težini konstatiranih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim tučom 3 muške osobe iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv navedenih provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja veće količine naoružanja u blizini auto perionice „Rox“ u Orašju. O istom su upoznati dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a i PU Orašje koji su sukladno zapovijedima Tužitelja BiH poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.10 sati se na semaforiziranom križanju u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionice su razmijenili podatke i popunile europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 29/30.12.2019 godine u vremenu od 22-02.00 sati službenici MUP-a su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 23.-29.12.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __8__prijava kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.
  __15__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem vozilima neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta te nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __5__prijava narušavanja JRiM, koji je najčešće narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO i prosjačenjem.
  __3__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __5__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 23.-29.12.2019. godine smo zaprimili sveukupno__36__prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti