Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 24.02.-01.03.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 24.02.2020. godine u 15.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju VI. i IX. ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 26 godišnji S.T. iz Pelagićeva protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 25.02.2020 godine u 09.45 sati od strane kriminalističke policije PU Odžak je pozvan na razgovor 25 godišnji A.Š. iz Modriče koga su u 12.05 sati preuzeli pripadnici PS Modriča radi poduzimanja budućih zakonom predviđenih mjera.

  -dana 27.02.2020. godine u 21.00 sati istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su tijekom obilaska terena u ulici Radoslava Milovanovića zatekli 25 godišnjeg R.M. iz Odžaka koji je pritom od sebe odbacio pvc vrećicu sa sadržajem sušene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere. Koristim priliku pohvaliti rad istražitelja koji su dali doprinos dizanju osjećaja sigurnosti na području Županije Posavske.

  -istog dana u 10.40 sati patrola prometne policije PU Odžak je zatekla u narušavanju jrim u ulici Redže Porobića u Odžaku 20 godišnjeg N.P. iz Doboja protiv koga su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.15 sati se na križanju VIII. i IX. ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 42 godišnja I.B. iz Tišine protiv koje će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je u prometu zatekla tmv vlasništvo poduzeća „Zeko promet“ iz Odžaka za koje su utvrdili da postoje nepravilnosti u izdavanju Zapisnika o tehničkom pregledu vozila. O zatečenom je upoznat dežurni tužitelj županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 17.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu familijarnih razmirica u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 24 godišnjeg E.H. iz Orašja.

  -dana 28.02.2020. godine u vremenu od 07.30-12.00 sati službenici PU Orašje su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata, a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispijeću.

  -dana 29.02.2020. godine u 20.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ozbiljne prijetnje upućene od strane 29 godišnjeg M.N. iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je navedenog lišila slobode te će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.20 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 48 godišnji Jakić iz Papučija protiv koga će patrola PS Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PS Orašje je u prosjačenju na Graničnom prijelazu u Orašju zatekla 23 godišnju Š.M. iz Draganovaca protiv koje su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu drskog ponašanja u kafeu „Club 69“ u Titovoj ulici u Odžaku od strane 42 godišnjeg N.S. iz Gnionice protiv koga je patrola PS Odžak provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.50 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti narušio 42 godišnji N.S. iz Gnionice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 69 godišnju I.N. iz Ugljare.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 24.02.-01.03.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela.
  __2__prijave prometnih nezgoda.
  __5__prijava narušavanja jrim koji je najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __4__prijave ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 24.02.-01.03.2020. godine smo zaprimili sveukupno__14__prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti