Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 24.-30.04.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 24.04.2017 godine u 10.35 sati se u ulici Vladimira nazora u Matićima dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao vozač bicikla 53 godišnji O.L. iz Matića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.40 sati se na križanju II ulice i Magistralne ceste u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom je utvrđeno da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 61 godišnja A.S. iz Orašja protiv koje će sukladno težini povreda sudionika u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 79 godišnjakinje iz Grebnica. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 77 godišnjeg A.B. iz Grebnica.

  -dana 25.04.2017 godine u 23.10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja novca iz kuće obitelji Petrović iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je otpočeo mjere potrage za novcem i osumnjičenim.

  -istog dana u 23.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u ug.objektu smještenom na BP“Pauk“ u Domaljevcu . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv narušitelja jrim fizičkim napadom na 37 godišnjakinju iz Tuzle provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.20 sati se u ulici V.Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 26.042017 godine u 17.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM fizičkim napadom na stadionu nogometnog kluba“Hajduk“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS orašje koja će po ovom osnovu protiv prekršitelj JRiM 31 godišnjeg Isića provesti prekršajni postupak dok su drugog sudionika,napadnutog“ 21 godišnjeg S.T. iz Orašja upozorili na ponašanje.

  -istog dana u 13.50 sati sena nekategoriziranoj cesti nasprama magacina „Maxi Cash and CarrY“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno dostavno vozilo poduzeća „Maxi“ i jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu najvjerojatnije ne poštujući prednost prolaska kod uključivanja u promet iz samog magacina na cestu uzrokovao vozač dostavnog vozila 21 godfišnji J.M. iz Vidovica protiv koga će sukladno težini povreda vozača motocikla biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.10 sati se u II Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -istog dana u 22.05 sati se u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 08-12.00 sati službenici policije PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera tijekom koje su kontrolirali 41 motorno vozilo, izdali 5 prekršajnih naloga, ,izvršili provjeru identiteta za 6 nepoznatih osoba,pregledali 10 motornih vozila i sačinili jednu službenu zabilješku. Koristim priliku pohvaliti preventivni rad policije PS Odžak i postignute rezultate i zahvaliti se kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.

  -dana 27.04.2017 godine u vremenu 23.30-24.00 sati službenici policije PS Orašje su pružali asistenciju Federalnoj inspekciji za rad ugostiteljskih objekata tijekom nadzora ug.objekta vlasništvo E.B. smještenom u XXV ulici u Orašju.

  -dana 28.04.2017 godine u patrola PS Orašje je u 00.20 sati u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Posavac“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 29.04.2017 godine patrola PS Orašje je izvršila nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu je oko 01.30 u radu zatekla ug.objekat“Tifany“ a oko 03.15 „Sovu“ u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 03.15 sati se na kružnom toku u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana oko 01.15 sati  u prekoračenju radnog vremena patrola PS Orašje je zatekla   ug.objekat“Pipls“ u Orašju i oko 03.12 sati i „S-klub“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 30.04.2017 godine u 04.20 sati se na parkiralištu ispred ug.objekta“Sova“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem koji se udaljio sa lica mjesta a da nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila obavijest o  pružanja pomoći  lakše povrijeđenom 28 godišnjem S.D. iz Orašja koje se desilo 17.02.2017 godine  u piceriji „Oskar“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim tučom u ug.objektu“Ex“  u kojoj je 46 godišnji J.M. iz Donje Dubice zadobio lakše tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.45 sati se na Dusinama   u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan motocikl. U istoj nezgodi je vozač 44 godišnji Župarić  zadobio teške tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.10 sati se  u Sportskoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i parkirani motocikl. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nepropisno se krećući u natrag uzrokovao vozač pmv 42 godišnji S.B. iz Donje Mahale koji je  lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.50 sati se  na križanju ulice V.Nazora u Tolisi i Magistralne ceste Orašje-Šamac dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan  moped. Sudionice u prometnoj nezgodi su razmijenile podatke i popunile europsko izvješće o nezgodama.

   

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 24.-30.04.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda u tučama .

  __11___prijava  prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2___prijave narušavanja JriM, koji je narušavan tučom

  __6___prijave ostalih događanja, najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ug.objekata na   području Općine Orašje.  Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 24.-30.04.2017 godine smo zaprimili sveukupno    ___22 __ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske  što smatramo sigurnim periodom  iza nas.             

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti