Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 24.-30.12.2018. godine

  Najčitanije

  Dana 24.12.2018 godine u 15.10 sati  jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem  OSO u zgradi PU Odžak   rušio 30 godišnji S.M. iz  Odžaka  koji je lišen slobode i zadržan.  Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.50 sati se na parkiralištu  kuglane „“Kadilak“ u Oštroj Luci dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn  vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv navedenog nakon utvrđivanja identiteta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana  patrole PS  Orašje su u prosjačenju na području Općine Orašje zatekle 12 osoba protiv kojih će biti proveden  prekršajni postupak. Koristim priliku pohvaliti rad patrola PS Orašje na ovoj problematici .

  -istog dana u 15.55 sati lišeni slobode S.M. iz Odžaka je  premješten  na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -dana 25.12.2018 godine  službenici PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena zatekli ug. Objekte :“Sova, S-klub  i Lamanche“  o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 01.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pmv  marke VW-Golf vlasništvo  obitelji Komljenović. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo mjere potrage.

  -istog dana u 00.30 sati se na gradištima u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan pješak i jedno pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će sukladno težini povreda pješaka  protiv odgovornog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 05.50 sati se na magistralnoj cesti M  14.2  u blizini crpne pumpe dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač pmv23 godišnji J.L.  iz Domaljevca protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 26.12.2018 godine u 02.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći dvojici muškaraca povrijeđenim u tuči ispred stadiona u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv sudionika sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 27.12.2018 godine u 00.10 sati PU Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM ispred diskoteke „Milenijum arena“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je  utvrdila da je jrim narušio 26 godišnji S.M.  iz Odžaka koji je zbog upućenih prijetnji  i omalovažavanja OSO  tijekom vršenja službe lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 27.12.2018 godine u 19.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu ,upravljajući pmv u alkoholiziranom stanju, nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 66 godišnji H.H. iz   Odžaka koji je  lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 28.12.2018 godine  službenici policije PU Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje.

  -istog dana u 11.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja  stakala na ulaznim vratima kuće vlasništvo obitelji  Kobaš  iz Grebnica. O istom je upoznat policijski službenik PS Domaljevac-Šamac  koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je u prosjačenju na GP Orašje zatekla 22 godišnju Šečićku iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati službenici PS Odžak su temeljem zahtjeva PU Orašje lišili slobode 24 godišnjeg M.B.  iz Odžaka  koji je predan istražitelju krim policije PU Orašje na dalje postupanje.

  -istog dana u 14.50 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 29.12.2018 godine u 04.10 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla vozača pmv 19 godišnjeg M.M. iz Kostrča koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja krađe vozila vlasništvo 21 godišnjeg N.M. iz Walenstadta ,Švicarske. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.30 sati Ps Orašje je zaprimila prijavu pokušaja krađe još jednog pmv vlasništvo 21 godišnjeg M.B. iz Salzburga,Austrije. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.20 sati se  u ulici Fra Martina Nedića u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 30.12.2018 godine u 18.58 sati se  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv a koju je nepropisno skreću uzrokovao 28 godišnji Marčec  iz Martinske Vesi. RH. Protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 31.12.2018 godine u 00.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim tučom i vrijeđanjem  u diskoteci „Milenijum arena“ u Odžaku od strane članova obitelji Hasanić  iz Vukosavlja   o čemu je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv navedenih provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 00.30 sati jrim su naročito drskim ponašanjem i ispred diskoteke „Milenijum arena“  u Odžaku narušili   već navedeni članovi obitelji iz Vukosavlja protiv kojih će i po ovom osnovu biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 24.-30.12.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava  kaznenih djela, najčešće su prijavljivani pokušaji krađa pmv iz kog razloga upozoravamo vlasnike na više pažnje kao i na dobro susjedstvo koje će nas o svim neprimjerenim ponašanjima pravovremeno obavijestiti na broj 122 kako bismo žurno reagirali..

  __7__prijava prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __6__prijava narušavanja JRiM koji je ponovno najčešće  narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __4__prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 24.-30.12.2018 godine smo zaprimili sveukupno    __24__   prijave    za kompletno područje Županije Posavske što s obzirom na prirodu  prijava  ne možemo smatrati  posebno sigurnim periodom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti