Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 25.02.-03.03.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 25.02.2019. godine u 08.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Teške krađe“ iz kuće vlasništvo obitelji Kopić iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.35 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje lišen je slobode 39 godišnji D.Š. iz Odžaka koji je oko 15.00 sati predan službenicima sudske policije Županije Posavske na dalje postupanje.

  -istog dana u 14.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 23.02.2019 godine u 09.35 sati u Orašju. U istoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 26.02.2019. godine u 15.35 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanje OSO tijekom vršenja službene dužnosti i to tijekom kontrole prometa, narušio 48 godišnji H.I. iz Modričkog luga protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.30 sati jrim je na isti način tijekom kontrole prometa narušio i 37 godišnji G.M. iz Švicarske protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 06-11.00 sati službenici policije PU Orašje su pružali asistenciju službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu tijekom pretresa u Orašju i Oštroj Luci što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 09.30-12.30 sati službenici PU Odžak su pružali asistenciju pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu tijekom pretresa i na dvije lokacije u Odžaku što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 11.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Kamberovićka –Mehmedalić iz Orašja koje je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u XXVI ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje sina i majku koji su sudjelovali u razmiricama.

  -dana 27.02.2019. godine patrola PS Orašje je izvršila uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -istog dana 27.02.2019. godine u 11.50 sati PS Orašje je zaprimila informaciju o žustroj raspravi nepoznate osobe i članova obitelji iz Orašja na parkiralištu šoping centra „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.30 sati smo zaprimili prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva na njivama zvane „Jelac“ u Grebnicama. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Maršićka iz Orašja Mikićka iz Kostrča i Hasanić iz Draganovaca. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje Mikićku iz Kostrča i Hasanića iz Orašja o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -dana 28.02.2019 godine u 12.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu službenice Centra za socijalni rad da ima problema sa 56 godišnjim J.D. iz Matića koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u vremenu od 13-16.30 sati službenici PU Odžak su osiguravali boravak delegacija Ministarstva komunikacija i prometa RH i BiH koji su boravili na području Općine Odžak što je proteklo bez incidenata.

  -dana 01.03.2019 godine u 22.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenom 53 godišnjem A.H. iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno težini povreda navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 10-10.30 sati službenici PS Odžak su osiguravali polaganje vijenaca na spomenik poginulim braniteljima povodom obilježavanja dana nezavisnosti BiH.

  -istog dana u 18.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu protiv 54 godišnjeg M.D. iz Bukove Grede o čemu je obaviještena patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 01/02.03.2019 godine u vremenu od 22-02.00 sati službenici policije PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  -dana 02.03.2019 godine u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 57 godišnju I.M. iz Matića izvršenog od strane supruga navedene protiv koga će patrola PS Orašje zbog osnova sumnje da je počinio KD“Nasilje u obitelji“ poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu sukoba dvije osobe na parkiralištu BP“ Rox“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv obadva prekršitelja JRiM provesti prekršajni postupak.

  -istog ana u 19.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja felge pmv tijekom kretanja preko mosta na rijeci Savi u Šamcu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -dana 03.03.2019 godine u 02.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu posjedovanja hladnog oružja od strane 21 godišnjaka sa inicijalima E.I. iz Brke koji se nalazi ispred diskoteke „S.klub“ . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je kod imenovanog i pronašla navedeni odvijač, isti oduzela, a protiv vlasnika će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u Donjoj Dubici iz koje su otuđene 2 motorne pile. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 18-20.30 sati službenici PS Odžak su osiguravali održavanje zabavnog programa organiziranog povodom „Dana nezavisnosti BiH“ koji je održan u Centru za kulturu u Odžaku i protekao bez incidenata.

  -istog dana u 18.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 43 godišnje B.P. iz Vidovica od strane 43 godišnjeg I.M. iz Vidovica koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 04.03.2019 godine patrola PS Orašje je izvršila uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 25.02.-03.03.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane „Teške krađe“.
  __2__prijave prometnih nezgoda.
  __4__prijave narušavanja JRiM koji je ponovno narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __17__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 25.02.-03.03.2019. godine smo zaprimili sveukupno__27__ prijava za kompletno područje Županije Posavske što s obzirom na posljedice možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.promet

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti