Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 25.06.-01.07.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 25.06.2018 godine u 09.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja ograde trgovačkog centra „Maxi market Cash and Carry“ u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevida te otpočela potragu za nesavjesnim  vozačem koji je oštetio navedenu ogradu radi provedbe prekršajnog postupka.

  -istog dana u 22.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenom 43 godišnjem DŽ.M. iz  Orašja. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je navedeni prometnu nezgodu uzrokovao krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta  mopedom uslijed čega je izgubio nadzor i pao na cestu pri čemu je zadobio  teške tjelesne povrede. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 57 godišnjeg Gudelja  iz Gornjeg Svilaja. O istom  je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati istražitelji  kriminalističke  policije PU Orašje su na  parkiralištu BP“AGS“ u Orašju u nedopuštenoj trgovini zatekli  3 Musića iz Gornjeg Rahića  o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 26.06.2018 godine u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se  dogodila na parkiralištu Županijske bolnice u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a  da je istu uzrokovao vozač NN pmv koji se udaljio  sa lica mjesta a da sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na benzinskoj pumpi“Rox“ u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se kombajnom u alkoholiziranom stanju oštetivši stup nadstrešice  pumpe uzrokovao 33 godišnji A.Ž. iz Donje Mahale koji je zbog nedopuštene količine alkohola u organizmu  lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Vinkovačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 59 godišnju L.B. iz Donje Mahale.

  -istog dana u 22.10 sati se  u ulici Vladimira Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 27.06.2018 godine u 17.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Nasilja u obitelji“ u Vrbovcu. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je zbog osnova sumnje da je počinio navedeno  kd lišila slobode i zadržala supruga  protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.15 sati se na križanju V i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a u kojoj je vozač 28 godišnja Rajčevićka  iz Donje Mahale zadobila lakše tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 58 godišnji Hadžalić  nastanjen u Oskarhamu u Švedskoj protiv koga će sukladno težini povreda drugog sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 29.06.2018 godine u 14.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja lovačke čeke i otuđenja opreme sa iste vlasništvo lovca iz Odžaka. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je operativnim radom na terenu utvrdila da je navedena kd“Krađe i oštećenja tuđe stvari izvršio izvjesni Agatić iz Novog Sela protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 30.06.2018 godine u 00.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo 26 godišnjeg Omićevića iz Odžaka. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.1 na dijelu koji prolazi Titovom ulicom u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 60 godišnji P.S. iz Ade protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 01.07.2018 godine u 01.50 sati se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će poduzeti mjere potrage za prekršiteljem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja 5 košnica sa pčelama vlasništvo obitelji Gavrančić a koje su se nalazile na njivama zvanim „Stanovi“ u Kostrču. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja kombibusa vlasništvo poduzeća“Roco-commerc“ d.o.o. iz Livna od strane muške osobe sa inicijalima S.K. iz Bijeljine. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 25.06.-01.07.2018 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila

  __4__prijave kaznenog djela, najčešće su prijavljivane „Krađe“.

  __9__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska i oštećenjem parkiranih vozila.

  __0__prijava narušavanja JRiM.

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __3__prijave ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. U vremenu od 25.06.-01.07.2018 godine smo zaprimili sveukupno __17__ prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti