Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 25.09.-01.10.2017. g.

  Najčitanije

  Dana  25.09.2017 godine u 09.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu KD“Razbojništva i nanošenja tjelesnih povreda“  izvršenog nad 85 godišnjim Božićem  iz Potočana. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a ŽP koji je potvrdio navode prijave te otpočeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim novcem.

  -istog dana u vremenu od 16-17.00 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje izvršen je pretres  kuće i objekata koje koristi osumnjičeni za izvršenje navedenog „Razbojništva“ prilikom koga su pronađeni predmeti koji korisnika kuće 27 godišnjeg M.R.  iz Odžaka dovode u vezu sa izvršenjem kaznenog djela. Navedeni je lišen slobode i zadržan. Koristim priliku  pohvaliti angažman policije PU Odžak ,istražitelje krim policije  na samom  djelu ali i zahvaliti se građanima na suradnji u otkrivanju izvršitelja teškog kaznenog djela.

  -dana 26.09.2017 godine u 12.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne  nezgode koja se dogodila u 10.40 sati u XXXVI ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 27.09.2017 godine u 12.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u 2 garaže vlasništvo obitelji Barbarić iz Posavske Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 12.20 sati PU Odžak je zaprimila prijavu otuđenja veće količine hrastove šume vlasništvo obitelji  Kopačević a sa lokaliteta „Vrtloga“ u Donjem Svilaju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.00 sati policijski službenik PS Orašje je tijekom obilaska  terena na području MZ Vidovice u prosjačenju zatekao  26 godišnju Osmanovićku  iz Gradačca  protiv koje je proveo prekršajni postupak.

  -dana 28.09.2017 godine u vremenu od 08-12.00 sati službenici policije MUP-a su provodili Županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispijeću izvješća.

  -dana 29.09.2017 godine u 17.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja 15 metalnih saksija za cvijeće iz bašte ug.objekta“Mutvak“ u I ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.30 sati istražitelji krim policije PU Odžak su preuzeli od strane PU Gradačac lišenog slobode koji se tijekom tijekom ispitivanja zbog osnove sumnje na izvršenje KD samoozlijedio nakon čega mu je ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja Odžak. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 30.09.2017 godine u 22.05 sati se na Lepnici dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom pmv i u alkoholiziranom stanju uzrokovao 41 godišnji D.F. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja . Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati službenici PS Odžak su od pripadnika GP Brod preuzeli osobu za kojom je Županijsko tužilaštvo raspisalo potragu koji je zadržan do 12.15 sati

  -istog dana u 18.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći na gradilištu povrijeđenom 64 godišnjem M.P. iz Boka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 01.10.2017 godine u 20.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u kuću vlasništvo obitelji Džojić u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.10 sati se u ulici Svete Ane u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će nakon utvrđivanja uzroka nezgode protiv odgovornih provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.35 sati se u Posavskoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedna srna. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 02.10.207 godine u 01.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u trgovinu Yimor“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te poduzeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim cigaretama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 25.09.-01.10.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __6___prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivana KD „Krađe“ .
  __4___prijavu prometne nezgode, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __1___prijavu narušavanja JriM, ponovno imamo prijavu prosjačenja.
  __1___prijava zatečenog u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po ovom osnovu.
  __4___prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 25.09.-01.10.2017 godine smo zaprimili sveukupno _16 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

   

  Županije Posavske.
  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti