Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 25.11.-01.12.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 25.11.2019. godine u 22.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog upornosti u nastavku činjenja prekršaja lišila slobode supruga 41 godišnjeg S.D. iz Ugljare protiv koga će biti proveden prekršajni postupak

  -dana 26.11.2019. godine u vremenu od 11.30-12.15 sati temeljem naredbe Županijskog suda Odžak istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a i službenici PU Odžak su izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata vlasništvo 56 godišnjeg N.B. iz Odžaka. Nakon izvršenog pretresa i kriminalističke obrade zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili KD lišene su slobode 3 muške osobe o čemu je upoznat dežurni tužitelj Županijskog Tužilaštva.

  -istog dana u 17.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 2 ženske osobe iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je navedene upozorila na ponašanje.

  -dana 27.11.2019. godine u 05.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na dvorišnoj zgradi vlasništvo obitelji Dominković iz Tolise. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Donje Mahale, Orašja i Tolise koji su požar lokalizirali.

  -istog dana Županijska Tužiteljica je produžila trajanje mjere zadržavanja za 3 muške osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili KD.

  -dana 28.11.2019. godine u 10.30 sati jrim je narušila prosjačenjem na ulazu u gradsku tržnicu u Orašju 29. godišnja H.B. iz Brčkog protiv koje je patrola PS Orašje provela prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata. Koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima u prometu na korektnom ponašanju.

  -istog dana u vremenu od 13.30-14.40 sati službenici PU Odžak su predali pripadnicima Odjeljenja sudske policije Odžak 3 muške osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili KD.

  -istog dana u vremenu od 14-20.00 sati službenik PS Odžak je pružao asistenciju djelatnicima Doma zdravlja Odžak u obliku pratnje psihički bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 18.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje sina, 39. godišnjeg V.T. iz Oštre Luke.

  -dana 29.11.2019. godine u 08.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenoj 61 godišnjoj A.V. iz Oštre Luke kojoj je povrede nanio 39 godišnji V.T. iz Oštre Luke protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.40 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno skrećući uzrokovao vozač tmv 40 godišnji I.K. iz Sarajeva protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 10-14.30 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima ŽB Orašje u obliku pratnje psihički bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -dana 30.11.2019. godine u 18.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale i krađe veće količine zlatnog nakita u obiteljsku kuću u Boku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 01.12.2019. godine u 02.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pucanja iz vatrenog oružja ispred kuće vlasništvo obitelji Živković iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode i zadržala 45 godišnjeg Živkovića iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je zbog sudjelovanja u prometu u alkoholiziranom stanju lišila slobode i zadržala do istrežnjenja 83 godišnjeg I.B. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica bivših supružnika u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje supruga 44 godišnjeg A.B. iz Orašja.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 25.11.-01.12.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela, prijavljeni su različita kd.
  __1__prijavu prometnih nezgoda.
  __3__prijave narušavanja JRiM koji je narušavan na različite načine.
  __1__prijavu zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __9__prijava ostalih događanja, prijavljeni su različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 25.11.-01.12.2019. godine smo zaprimili sveukupno__17__prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti