Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 25.12.2017-01.01.2018 g.

  Najčitanije

  Dana 25.12.2017 godine u 12.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u  obiteljsku kuću u XXX ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale i u obiteljsku kuću u  XIV ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid i poduzeo zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 20.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska zapaljenog vozila na njivama zvane „Travnici“ u Matićima . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

           -dana 26.12.2017 godine u 02.00 sati se  u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće  o nezgodama.

           -istog u 08.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u trgovinu pirotehničkih sredstava u Orašju. O istom je  upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo  zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 08.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja provale u trgovinu „MMC“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 09.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela vlasništvo obitelji Kosić  iz Boka. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 20.18 sati  patrola prometne policije PU Orašje je privela 3 muške osobe,18 godišnjeg A.D. iz Tolise,26 godišnjeg M.D. iz  iz Orašja i 28 godišnjeg I.B. iz Draganovaca, kod kojih je prilikom pretresa pronađena određena količina zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu.  O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a i PU Orašje koji su izvršili pretres obiteljske kuće koju koriste dvojica Orašjana tijekom koga su pronašli sjeme indijske konoplje i više smotuljaka  zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Imenovani su lišeni slobode i zadržani. Koristim priliku pohvaliti angažman patrole prometne policije koja je inicirala službene radnje i otkrivanje izvršitelja  ozbiljnog kaznenog djela.

           -istog dana u 12.10 sati se u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 43 godišnji I.M. iz  Kostrča protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

           -istog dana u vremenu od  09.55 -11.30 sati ekipa za očevide je obavila očevid zapaljenog vozila u Matićima.

              -dana 27.12.2017 godine u 12.35 sati se na križanju V i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv i jedan biciklista. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu  ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 30 godišnja L.B. iz Schonstetta ,Njemačke,  protiv koje će sukladno težini povreda vozača  i putnika,djeteta na biciklu,  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 17.15 sati se na regionalnoj cesti R 463 na Gradištima  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisnim preticanjem uzrokovao 49 godišnji Lasić iz Frankfurta protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

           -istog dana u 13.30 sati se  u Prudu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke  i popunili europsko izvješće o nezgodama.

           -istog dana u  vremenu od 14.50-15.20 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje  službenici policije MUP-a su izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi lišeni slobode  18 godišnji A.D. iz Tolise  što je proteklo bez incidenata.

           -istog dana u 15.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nasilja u obitelji u Odžaku. O istom je upoznat policajac u zajednici kao i službenici centra za socijalni rad Odžak koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 18.10 sati zbog postojanja osnova sumnje  da je na našem području izvršio više kaznenih djela lišen je slobode  25 godišnjak sa inicijalima E.I.  iz Draganovaca.

           -istog dana u 21.40 sati se u II Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su  sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

           -dana 28.12.2017 godine u 01.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRIM  drskim i nepristojnim ponašanjem od strane 25 godišnjeg M.T. iz  Osijeka koji je lišen slobode  i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

           -istog dana 28.12.2017 godine u 18.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u kuću obitelji Oršolić u Tolisi. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te će poduzeti zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 19.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja cipela u trgovini „Deichman“ smještenoj u trgovačkom centru “City inn „ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 53 godišnjeg N.Š. iz Gradišta,RH, protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 12.10 sati JRiM drskim  i nepristojnim ponašanjem  u III Ulici u Orašju narušio  22 godišnji S.T. iz Orašja  protiv  koga je proveden prekršajni postupak.

           -istog dana u vremenu od  09.-11.00 sati službenici policije su pružali asistenciju komunalnim redarima na tržnici u Orašju što je proteklo  bez incidenata.

           -istog dana u 10.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ispisivanja grafita na objektu poduzeća“Dejo kop“ u Tolisi. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 15.15 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko  izvješće o nezgodama.

           -istog dana u vremenu od 08-12.00 sati službenici PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po  prispijeću.

           -dana 29.12.2017 godine  patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla  ug.objekte „S.klub“ u Ugljari i Sovu“ u Orašju o čemu je sačinila službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

           -istog dana u  03.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari  na zaobilaznici  Orašje-Kostrč-Matići . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 27 godišnji M.D.  iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

           -dana 30.12.2017 godine patrola  PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekte „Simpli“ i „Sovu“ u Orašju  te „S-club“ u Ugljari. O zatečenom su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

           -istog dana u 16.16 sati se na križanju VIII i XVII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je  upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 55 godišnji A.P. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

           -dana 31.12.2017 godine u 19.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj  krim policije PU Orašje koji je potvrdio navode prijave  provale u kuću vlasništvo obitelji Klaić iz Donje Mahale ,obavio očevid, te poduzeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim vrijednostima.

              U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 25-31.12.2017  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava  kaznenih djela,ponovno imamo i prijavu provale u obiteljsku kuću na našem području.

  __13_prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.

  __2__prijave narušavanja JRiM, koji je najčešće narušavan drskim i nepristojnim ponašanjem

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __9__ prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata na području općine Orašje. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 25.-31.12.2017 godine smo zaprimili sveukupno __30__ prijava naših građana  za kompletno područje  Županije Posavske  što ne možemo smatrati posebno  sigurnim tjednom iza nas.

                                                                                                  GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti